• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 51 z 71
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 71
 #910570  autor: Mel
 11 lut 2017, 12:49
W regulaminie są tylko takie powody wyzerowania stażu:

Informacje dodatkowe
21.
Staż Abonenta zliczany w ramach Usługi ulega wyzerowaniu w przypadku przerwania ciągłości korzystania z oferty nju na kartę w następujących przypadkach:
21.1.
migracja z nju na kartę do oferty nju z rachunkiem,
21.2.
migracja z nju na kartę do oferty świadczonej pod marką Orange,
21.3.
rozwiązanie umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych w ofercie nju na kartę,
21.4.
upłynięcie Okresu aktywnego i pasywnego w ofercie nju na kartę.

Czyli teoretycznie zmiana taryfy nie wpływa na staż. Wg mnie przemawia za tym także fakt, że "im dłużej tym lepiej" to oddzielna usługa, która nie jest przypisana do jakiejkolwiek taryfy.
Zanim znalazłam "swoją" taryfę, w miarę często wprowadzałam zmiany (nju abonament), ale już nie pamiętam czy obecną wprowadziłam po pojawieniu się "im dłużej tym lepiej" czy przed.
 #910689  autor: zwariowany.kurczak
 12 lut 2017, 13:49
"im dłużej tym lepiej" - liczy się od aktywacji numeru głównego, taryfę 19/29/39 możesz sobie zmieniać dowolnie.
- dodatkowy/dodatkowy internetowy doczepiają się do głównego numeru i po najbliższej FV zyskują GB zgodnie z regulaminem "im dłużej tym lepiej".

Usługa NJU jest Z*&^%$#@, nawet jeśli ktoś w rodzinie mało używa tel., wyrabia Ci staż w sieci i masz więcej GB.

PS. jeśli masz np. 1 rok numer główny, dokupisz dodatkowy/dodatkowy internetowy i włączysz usługę, po najbliższej FV, dostaniesz bonusy liczone od aktywacji numeru głównego. Czyli liczą z korzyścią dla Klienta.
 #910691  autor: SACZI
 12 lut 2017, 13:58
No to dobra wiadomość.
Ja zamówiłem numer do testów z docelową taryfą.
Jak zasięg, jakość usług (głosowych) i prędkość internetu będzie OK, to przenoszę się do nju, przynajmniej z dwoma numerami.
Alternatywą jest TM, ale w zasadzie jest tożsamy z orange, więc ... ?
 #910707  autor: zwariowany.kurczak
 12 lut 2017, 15:20
SACZI pisze:Alternatywą jest TM, ale w zasadzie jest tożsamy z orange, więc ... ?
takie same jest UMTS900 i LTE1800... inne bajery są osobne...

Nowe umowy MNP NJU abonament, karty usimMC BEZ PIN :smt006 :smt006 :mrgreen:
Czyli O przestało załączać funkcję bankowej karty pre-paid i inne "simctrik peirdoły", powróciła normalność.
 #911057  autor: Mel
 14 lut 2017, 21:05
Mel pisze: Podsumowując (jeśli coś pokręciłam proszę mnie wyprowadzić z błędu):
Mam taryfę wszystko komórkowe a na niej 30gb. Dzielę je z numerem dodatkowym. Do tego dokupiłam internet dodatkowy. Z uwagi na to, że będę miała niepełny okres, do wykorzystania mam teraz na tym numerze nieco ponad 9gb. Korzystając z internetu na laptopie, najpierw zejdą mi gb z głównego, czyli te 30gb a potem 9gb.

Teraz zgrzyta mi jedna sprawa. Mój okres rozliczeniowy jest od 14 jednego miesiąca do 13 następnego miesiąca. Można więc powiedzieć , że na prawie połowę miesiąca dostane te 9gb, czyli wyszło mi, że na cały miesiąc pasowałyby te 20gb które w nju internet dodatkowy dostaje się na "dzień dobry"... czyli za staż poniżej 6 miesięcy... Ale o tym się przekonam dopiero wtedy, kiedy będę już miała za sobą cały okres rozliczeniowy.
Zaczął sie nowy okres rozliczeniowy i mam do wykorzystania 90 gb więc moje obawy byly bezpodstawne.
 #911171  autor: lakers67
 15 lut 2017, 12:09
Witam.
Właśnie jestem w trakcie zmiany oferty abonament > karta celem dokonania cesji danych i powrotem do nju abonament dodatkowy.
Czy ktoś z forumowiczów może potwierdzić info uzyskane na infolinii NJU, że po przeniesieniu numeru na kartę (NJU) nie ma potrzeby migrowania kodem do Orangę celem zmiany danych właściciela numeru?
Wystarczy podobno wizyta w salonie Orange

Pozdrawiam
lakers67
 #911177  autor: Gregrin
 15 lut 2017, 12:23
lakers67 pisze:Wystarczy podobno wizyta w salonie Orange
Nie wiem jakie maja tam procedury ale w orange chyba nie bardzo załatwiają sprawy związane z nju. Więcej chyba dowiesz się w salonie orange albo na ich infolinii ale tam nikt nic do końca nie wie ;)
Zadzwoń do salonu. Jeśli potwierdza to masz 100% pewność, jeśli zaprzecza to albo nie chcą, nie umia albo rzeczywiście nie mogą ;)
 #911181  autor: lakers67
 15 lut 2017, 12:35
Gregrin pisze:
lakers67 pisze: Zadzwoń do salonu. Jeśli potwierdza to masz 100% pewność, jeśli zaprzecza to albo nie chcą, nie umia albo rzeczywiście nie mogą ;)
Do salonu (nawet dwóch/trzech) mam "rzut beretem" więc pewnie po migracji podjadę.
Kobieta na infolinii NJU była ogarnięta więc mam nadzieję że istnieje taka możliwość .
Dam znać po migracji (po 23.03.2017) i wizycie w salonie.

pzdr.
lakers67
 #913477  autor: biotyt
 28 lut 2017, 21:10
Nju Mobile jest bardzo ok, ale konkurencja nie śpi. Ja właśnie jestem w trakcie przenoszenia z Nju do Lajt Mobile.

biotyt
 #913493  autor: macc
 28 lut 2017, 21:44
nju stało się drogie, tez przenosze numery po kolei do lajta. Przy jednym numerze w nju 39zł to juz kompletnie nju sie nie oplaca
 #913500  autor: f0ku5
 28 lut 2017, 22:06
Jak najbardziej się opłaca, zwłaszcza po zwiększeniu GB za staż. Zasięg też raczej Orange ma nieco lepszy.
No i porównujecie całkowicie sprawny system do zarządzania kontem w Nju do tego w Lajcie, gdzie podobno nic nie działa (lub w ogóle go nie ma?), no ale czego się nie robi dla 10 zł mniej ;)
 #913503  autor: macc
 28 lut 2017, 22:15
lajt 12zł m-cznie
nju 39zł m-cznie
rocznie lajt 144zł
rocznie nju 468zł
różnica w kosztach (1 rok 1 numer) 324zł

Rzeczywiście 10zł :wink:
 #913504  autor: f0ku5
 28 lut 2017, 22:16
Nie zrozumiałeś o co mi chodziło. Niestety większość ludzi wybierze najgorszy syf, aby tylko był tańszy o te parę złoty na miesiąc. 324 w skali roku to naprawdę taka duża kwota? :D
Nie męczy Was aktywowanie wszystkiego manualnie, itp?

Żeby nie było, nie jestem żadnym hejterem, nie mam z Lajtem nic wspólnego, po prostu czytam Wasze przygody na forum ;)
 #913506  autor: macc
 28 lut 2017, 22:19
Ja z lajtem też nie mam nic wspólnego, ale umiem liczyć bo ciężko muszę zapracować na pieniądze i dla mnie 324zł to są nie małe pieniądze, które wolę sobie wydać na coś innego np. paliwko do auta i z kobitą pojechać nad morze do Ustki pochodzić po deptaku.
  • Strona 51 z 71
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 71
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51