mireck2 pisze:Mam pytanie dotyczące zmiany taryfy w Playu...
Niestety, tak jak napisał black.. Chyba że, zweryfikuj np. jaką byś zapłacił kare i możesz wtedy rozwiązać Umowę, jeżeli kwota ta byłaby dla Ciebie do zakceptowania. Jednak jak rozwiążesz Umowę, wówczas numer Ci przepadnie i musiałbyś inną Umowę zawrzeć na inny numer, no chyba że, rozwiążesz Umowę z przeniesieniem numeru do innej sieci, wówczas on ci pozostanie a później możesz znów się do nas przenieść na konkretną Ofertę. Jednak jest z tym trochę jaki widzisz "biegania". Wszystko zależy od tego, jak bardzo chcesz mieć ten numer i czy w ogóle chcesz płacić jakąś kwotę kary.
Decyzja należy oczywiście do Ciebie.
Matyk pisze:aizo, zwróć uwagę że reklamacje są rozpatrywane w dni robocze, czyli sobota i niedziela odpada
Tak dla uściślenia, to nie jest 30 dni ROBOCZYCH, tylko 30 dni KALENDARZOWYCH. Tyle czasu podmiot gospodarczy ma na rozwiązanie zgłoszonej sprawy. Ot, małe wyjaśnienie.
mireck2 pisze:Rozumiem,
A co jak bym doładował telefon na kwotę całego zobowiązania i przeniósł się do play fresh, czy miałbym później tą całą kasę na karcie???
Potwierdzam info blackwarrior. Jednak coś mówisz o Mixturze, więc jeżeli jest to Mixtura, wówczas możesz spłacić całe zobowiązanie i wtedy to już masz prawo do zawarcia nowego kontraktu, na nowych warunkach (wybranych przez Ciebie).
amigo007 pisze:Witam mam pytanie jestem w starym freshu. Z tego co wiem to stan darmowy można aktywować do 31 tego miesiąca.
Generalnie zgodnie z warunkami Regulaminu (starego), SD jest ważny 30 dni kalendarzowych od czasu jego aktywacji. Tak więc, po jego wykorzystaniu, usługa zostanie Ci odłączona, a minuty ze "zbieraj minuty" będą wówczas wykorzystywane na wszystkie połączenia, nie tylko do Play.
Pzdr.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.