• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 51 z 244
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 244

#425810  autor: evolucja
 28 sie 2010, 14:09
bleckwarrior pisze:
evolucja pisze:Jestem w play od 3 godzin, a już pozbawiłem się gratisowych 60zł.

Fajnie.
a co zrobiłeś? bo nie wiem czy i w jakim celu ta informacja, w sensie ciężko się do niej ustosunkować.
Gdzieś w usługach kliknąłem na opcję co przy doładowaniu dodaje mi darmowe SMSy. Potem doładowałem za 5zł i nie ma bonusu.

#425845  autor: ChuckyCiechanow
 28 sie 2010, 20:23
evolucja pisze:
bleckwarrior pisze:
evolucja pisze:Jestem w play od 3 godzin, a już pozbawiłem się gratisowych 60zł.

Fajnie.
a co zrobiłeś? bo nie wiem czy i w jakim celu ta informacja, w sensie ciężko się do niej ustosunkować.
Gdzieś w usługach kliknąłem na opcję co przy doładowaniu dodaje mi darmowe SMSy. Potem doładowałem za 5zł i nie ma bonusu.
Jak chcesz dostać te 60 zł to przenieś numer do innej sieci a następnie znów do Play i doładuj konto.

#425848  autor: evolucja
 28 sie 2010, 20:48
ChuckyCiechanow pisze:Jak chcesz dostać te 60 zł to przenieś numer do innej sieci a następnie znów do Play i doładuj konto.
Myślałem o tym. To jednak chyba za dużo roboty. Co innego gdyby to był numer zarejestrowany na mnie- wtedy nie było by problemu. A tak to ciągnąć ze sobą drugą osobę która i tak nie była zadowolona z samego faktu przenosin nie wchodzi w grę

W ogóle to te 60zł z tego co zrozumiałem to tylko na rozmowy i smsy. Nie kupiłbym z tego np. pakietu internetowego..

Znalazłem dzisiaj osobę z którą wykonam manewr "poleć znajomemu". Wpadnie przynajmniej 15 zł...

trudno się mówi. Ciekawe jestem ile klientów się na to nacięło :-D

#425851  autor: maniek89
 28 sie 2010, 21:18
Pytanie z innej beczki
Czy w Play dajecie telefon zastepczy na czas naprawy gwarancyjnej?
Bo chyba bede musial z niej skorzystac a telefon jest mi bardzo potrzebny.
Pytam bo w Orange byl z tym problem

#425864  autor: Marens
 28 sie 2010, 21:52
maniek89 pisze:Czy w Play dajecie telefon zastepczy na czas naprawy gwarancyjnej?
Tak, pod warunkiem że mają na stanie.

#425938  autor: bleckwarrior
 29 sie 2010, 12:35
evolucja pisze:
ChuckyCiechanow pisze:Znalazłem dzisiaj osobę z którą wykonam manewr "poleć znajomemu". Wpadnie przynajmniej 15 zł...

trudno się mówi. Ciekawe jestem ile klientów się na to nacięło :-D
jeszcze 3 i strata odrobiona:). Na pewno nie jesteś jedyny.

A jeśli chodzi o przeniesien/powrót - to dużo roboty to nie jest -ale fakt nie obędzie się bez wizytu (minimum dwukrotnie) właściciela.

ponieważ całe życie się uczę, moje zdanie z dzisiaj w danym temacie,niekoniecznie musi być takie samo, jak wczoraj -a jutro takie samo jak dziś.

#425939  autor: aizo
 29 sie 2010, 12:37
Jak długo trzeba czekać na odpowiedź na zgłoszenie przez Play24?

Napisałem do nich w piątek do tej pory brak odpowiedzi czy oni nie pracują w weekend?

Połączenie nie może być zrealizowane.

#425944  autor: sepe
 29 sie 2010, 12:46
jedna wizyta do zmiany operatora innego ,potem wizyta ponowna u operatora Play.W czwartek wieczorem bylem z wizyta w simplusie ,ale po zgloszeniu przeniesienia -w piatek nie ruszono sprawy i podejrzewam ,iz z poniedzialku na wtorek bede w simplusie,by pod koniec tygodnia znow byc w play fresh.Tym razem cierpliwie poczekam z kodami ;)

#425967  autor: mireck2
 29 sie 2010, 13:51
Mam pytanie dotyczące zmiany taryfy w Playu...
Otóż mam tel w Play Mixtura plan taryfowy chyba I i niestety 0 promocji na esy, a ostatnio coraz więcej piszę i przydłaby mi się jakaś promocja... I tu pytanie, co zrobić, czy w ogóle mogę coś zrobić żeby mieć jaką promocję na esy? Czy moge zmienić plan taryfowy lub w ogóle z mixa na karte czy abonament??? Co byście mi poradzili?? Plis pomóżcie :(

#425977  autor: pawelpp
 29 sie 2010, 14:41
aizo pisze:Jak długo trzeba czekać na odpowiedź na zgłoszenie przez Play24?

Napisałem do nich w piątek do tej pory brak odpowiedzi czy oni nie pracują w weekend?
Jeżeli sam potrafisz sobie odpowiedzieć na pytanie, które zadałeś lub wykonać zadanie, które zleciłeś to do dwóch tygodni. Jeżeli nie, to od dwóch tygodni do trzech miesięcy.

#425994  autor: bleckwarrior
 29 sie 2010, 15:42
mireck2 pisze:Mam pytanie dotyczące zmiany taryfy w Playu...
Otóż mam tel w Play Mixtura plan taryfowy chyba I i niestety 0 promocji na esy, a ostatnio coraz więcej piszę i przydłaby mi się jakaś promocja... I tu pytanie, co zrobić, czy w ogóle mogę coś zrobić żeby mieć jaką promocję na esy? Czy moge zmienić plan taryfowy lub w ogóle z mixa na karte czy abonament??? Co byście mi poradzili?? Plis pomóżcie :(
niestety jeżeli obowiązuje Cię jeszcze umowa terminowa, to nie możesz przeprwadzić żadnej zmiany, w takiej sytuacji - jedyne co mi się nasuwa to zasada "płać i płacz:/"

ponieważ całe życie się uczę, moje zdanie z dzisiaj w danym temacie,niekoniecznie musi być takie samo, jak wczoraj -a jutro takie samo jak dziś.

#425997  autor: aizo
 29 sie 2010, 15:45
pawelpp pisze:
aizo pisze:Jak długo trzeba czekać na odpowiedź na zgłoszenie przez Play24?

Jeżeli sam potrafisz sobie odpowiedzieć na pytanie, które zadałeś lub wykonać zadanie, które zleciłeś to do dwóch tygodni. Jeżeli nie, to od dwóch tygodni do trzech miesięcy.
\

:|

Problem może nie jest jakiś straszny

Chodzi SD. Jak sprawdzam kodem czy przez play 24 mam info, żę jest nie włączony.

A był. Włączyłem w środę czy czwartek a doładowałem się w sobotę, za 30zł.(tylko to było tydzień temu)

Na początku było teraz mam info, że SD jest nieaktywne.

Najlpesze jest w to,że kasy i tak mi nie pobiera jak gadam z Play(czyli SD jest ale go nie ma:D)

Połączenie nie może być zrealizowane.

#426002  autor: bleckwarrior
 29 sie 2010, 15:56
aizo pisze: Najlpesze jest w to,że kasy i tak mi nie pobiera jak gadam z Play(czyli SD jest ale go nie ma:D)
a nie zmieniałeś już tej taryfy we fresh-u?
Ostatnio zmieniony 29 sie 2010, 16:05 przez bleckwarrior, łącznie zmieniany 3 razy.

#426004  autor: Matyk
 29 sie 2010, 15:59
aizo, zwróć uwagę że reklamacje są rozpatrywane w dni robocze, czyli sobota i niedziela odpada :)

#426008  autor: bleckwarrior
 29 sie 2010, 16:06
Matyk pisze:aizo, zwróć uwagę że reklamacje są rozpatrywane w dni robocze, czyli sobota i niedziela odpada :)
z tego co wywnioskowałem Aizo wysłał zgłoszenie (zapytanie), a nie reklamację a to zasadnicza różnica:).

#426011  autor: mireck2
 29 sie 2010, 16:15
bleckwarrior pisze:
niestety jeżeli obowiązuje Cię jeszcze umowa terminowa, to nie możesz przeprwadzić żadnej zmiany, w takiej sytuacji - jedyne co mi się nasuwa to zasada "płać i płacz:/"
Rozumiem,
A co jak bym doładował telefon na kwotę całego zobowiązania i przeniósł się do play fresh, czy miałbym później tą całą kasę na karcie???
Strasznie żałuje że nie ma żadnych promocji na eski, normalnie skandal!!! :evil:

#426013  autor: bleckwarrior
 29 sie 2010, 16:26
mireck2 pisze:[
Rozumiem,
A co jak bym doładował telefon na kwotę całego zobowiązania i przeniósł się do play fresh, czy miałbym później tą całą kasę na karcie???
Strasznie żałuje że nie ma żadnych promocji na eski, normalnie skandal!!! :evil:

jeśli to jest najstarsza taryfa play mix, lub nowy play mix- to masz podpisaną umowe na miesiące, nie na doładowania -a w tym momencie opcja wcześniejszej spłaty również odpada.

#426015  autor: amigo007
 29 sie 2010, 16:31
Witam mam pytanie jestem w starym freshu. Z tego co wiem to stan darmowy można aktywować do 31 tego miesiąca. Czyli jak go aktywuję 31 i tego samego dnia doładuję to będzie on (stan darmowy) ważny do 30 września? I jeszcze jak mam minuty z usługi "zbieraj minuty" to dzwoniąc do play i mając już stan darmowy będzie zabierać najpierw z tych minut?

#426020  autor: bleckwarrior
 29 sie 2010, 16:47
amigo007 pisze:Witam mam pytanie jestem w starym freshu. Z tego co wiem to stan darmowy można aktywować do 31 tego miesiąca. Czyli jak go aktywuję 31 i tego samego dnia doładuję to będzie on (stan darmowy) ważny do 30 września??
musisz wziąść pod uwagę,że aktywacja następuje do 24h - jeśli nie zdąrzy się aktywować przy włączeniu 31- to nie spełnisz warunków.Jeśli natomiast się aktywuje, to tak będzie ważny do 30 września.

amigo007 pisze: I jeszcze jak mam minuty z usługi "zbieraj minuty" to dzwoniąc do play i mając już stan darmowy będzie zabierać najpierw z tych minut?
najpierw ze stanu darmowego.

#426021  autor: play4you2
 29 sie 2010, 16:52
Niestety, tak jak napisał black.. Chyba że, zweryfikuj np. jaką byś zapłacił kare i możesz wtedy rozwiązać Umowę, jeżeli kwota ta byłaby dla Ciebie do zakceptowania. Jednak jak rozwiążesz Umowę, wówczas numer Ci przepadnie i musiałbyś inną Umowę zawrzeć na inny numer, no chyba że, rozwiążesz Umowę z przeniesieniem numeru do innej sieci, wówczas on ci pozostanie a później możesz znów się do nas przenieść na konkretną Ofertę. Jednak jest z tym trochę jaki widzisz "biegania". Wszystko zależy od tego, jak bardzo chcesz mieć ten numer i czy w ogóle chcesz płacić jakąś kwotę kary.
Decyzja należy oczywiście do Ciebie.
Matyk pisze:aizo, zwróć uwagę że reklamacje są rozpatrywane w dni robocze, czyli sobota i niedziela odpada
Tak dla uściślenia, to nie jest 30 dni ROBOCZYCH, tylko 30 dni KALENDARZOWYCH. Tyle czasu podmiot gospodarczy ma na rozwiązanie zgłoszonej sprawy. Ot, małe wyjaśnienie.
mireck2 pisze:Rozumiem,
Potwierdzam info blackwarrior. Jednak coś mówisz o Mixturze, więc jeżeli jest to Mixtura, wówczas możesz spłacić całe zobowiązanie i wtedy to już masz prawo do zawarcia nowego kontraktu, na nowych warunkach (wybranych przez Ciebie).
amigo007 pisze:Witam mam pytanie jestem w starym freshu. Z tego co wiem to stan darmowy można aktywować do 31 tego miesiąca.
Generalnie zgodnie z warunkami Regulaminu (starego), SD jest ważny 30 dni kalendarzowych od czasu jego aktywacji. Tak więc, po jego wykorzystaniu, usługa zostanie Ci odłączona, a minuty ze "zbieraj minuty" będą wówczas wykorzystywane na wszystkie połączenia, nie tylko do Play.

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.
  • Strona 51 z 244
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 244
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51