• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 6 z 71
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 71

#697814  autor: BUCKS
 12 lut 2014, 18:56
malinka1978 to co wyżej pisałem w ramach uwag dla Adika dotyczy właśnie Nju z rachunkiem. Sprawa jest raczej prosta, tylko trzeba to zrozumieć i zapamiętać zasadę.

Według Twojego opisu to w Nju z rachunkiem będziesz płacić co miesiąc:
- 19zł za no-limit GSM, bo przekroczysz 100 minut w miesiącu.
- 7zł za pakiet 700MB, zakładam, że go nie przekroczysz to za net nie będzie dodatkowych opłat.
- 9zł za no-limit SMS, bo chcesz wysyłać ok. 100 SMSów, a 100x0,09 = 9zł
RAZEM 35zł/mc + koszt połączeń na stacjonarki 0,19zł/min jednak nie więcej niż 10zł/mc

Numer przed przeniesieniem musi być zarejestrowany.
Po przeniesieniu i aktywacji taryfy Nju Buzz domyślnie masz limit 29zł do wszystkich, jeśli chcesz mieć limit 19+10 to należy go dodatkowo aktywować i wchodzi on w życie od następnego okresu rozliczeniowego.
Jak już będzie działał limit 19+10 to proponuję zmianę okresu rozliczeniowego, bo mi zawsze dają 14-13 dnia miesiąca, a wolę od 1 do ostatniego dnia, czyli zgodnie z miesiącami kalendarzowymi.

Promocja z Groupon'a jest OK, jeśli spełnisz dodatkowe warunki promocyjne to dostaniesz gratis kartę VISA pre-paid z limitem 50zł, czyli sieć daje Tobie kasę za zawarcie umowy. Wcześniej dawali bony o wartości 50zł, pendrive'y itp. Możesz z tego skorzystać jeśli chcesz albo zignorować ale zanim coś zrobisz to czytaj regulaminy promocji, aby spełnić wszystkie warunki, bo potem reklamacji raczej nikt nie uzna.

W Nju z rachunkiem należy pamiętać:
- przenosząc numer abonamentowy to w okresie przejściowym, na numerze tymczasowym mamy taryfę Nju zerowy, czyli nie obowiązuje no-limit i płacimy zgodnie z cennikiem. Nju buzz z no-limit można samemu aktywować wcześniej nie czekając na właściwą datę przeniesienia i aktywację numeru docelowego.
- nie wybieramy faktury papierowej przy zawarciu umowy, ani przed upływem 2 lat od daty podpisania umowy, bo będziemy lżejsi o 200zł
- musimy ręcznie aktywować limit 19+10, który wejdzie w życie od nowego okresu rozliczeniowego
- pakiety internetowe musimy co miesiąc ręcznie aktywować, jeśli nie chcemy korzystać z limitu do 1GB za 19zł
- billing może pokazywać transfer danych z opóźnieniem kilku godzin, więc nie zawsze to co w billingu jest zgodne ze stanem faktycznym
- no-limit 19+10 ma charakter promocji do odwołania, więc w bliżej nieokreślonej przyszłości mogą nam to wyłączyć z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia dlatego pamieętajmy, że nie mamy tego na zawsze ;)

to raczej wszystko co mi przyszło do głowy, o czym warto pamiętać, aby móc siebie nazwać świadomym klientem :)

Adik byłem jednym z pierwszych klientów Nju z rachunkiem, testowałem ich usługę i regulamin, więc piszę z własnego doświadczenia :)

#697825  autor: Micho
 12 lut 2014, 19:13
BUCKS pisze:Jak już będzie działał limit 19+10 to proponuję zmianę okresu rozliczeniowego, bo mi zawsze dają 14-13 dnia miesiąca, a wolę od 1 do ostatniego dnia, czyli zgodnie z miesiącami kalendarzowymi.
A to tak można sobie samemu zmienić okres rozliczeniowy? :) Bo pierwszy raz o tym słyszę.

#697832  autor: BUCKS
 12 lut 2014, 19:27
Micho pisze:A to tak można sobie samemu zmienić okres rozliczeniowy? :) Bo pierwszy raz o tym słyszę.
Tak, w Nju z rachunkiem można, tylko trzeba zadzwonić do BOK i zlecić taką dyspozycję. Ale zamiast płacić 5zł za połączenie z Orange to proponuję zadzwonić z innej sieci i zapłacić jak za zwykłe połączenie np. 0,19zł/min - w 10 minutach spokojnie się zmieścisz, więc będzie taniej :D

#697846  autor: Halset
 12 lut 2014, 19:54
KA pisze:Tak - kupisz pakiet za 7zł i 19zł nie weźmie, jeśli nie przekroczysz 700MB. Jeśli Orange u Ciebie dobrze działa, bierz nju z rachunkiem bez zastanowienia. To najlepsza oferta, a mnie i niektórych odstrasza od nju nadal fatalna jakość Orange w (bardzo) wielu miejscach.
Nawet po modernizacji? Sprawdzałeś to na karcie macierzystej czy na Playu w roamingu? A jak działa TM?
Moi wszyscy znajomi z Wawy bardzo mocno są zadowoleni z poprawy różowych i pomarańczowych.
Z tego co wiem, N! nadal optymalizuje tereny już zmodernizowane. Sam kilka w Trójmieście lokalizacji zgłosiłem, powiedziałem spokojnie co nie tak i się poprawiło (służbowy mam w TM)
Jako ciekawostkę podam - > Wszyscy tutaj piszą o lepszej wiedzy techników TM niż O odnośnie N!. O dziwo, dzwoniłem i do O i do TM i z O mi się lepiej gadało ;)

#697852  autor: malinka1978
 12 lut 2014, 20:10
BUCKSdziekuje za tak obszerne wyjasnienie

#697853  autor: Halset
 12 lut 2014, 20:18
Micho pisze:
BUCKS pisze:Jak już będzie działał limit 19+10 to proponuję zmianę okresu rozliczeniowego, bo mi zawsze dają 14-13 dnia miesiąca, a wolę od 1 do ostatniego dnia, czyli zgodnie z miesiącami kalendarzowymi.
A to tak można sobie samemu zmienić okres rozliczeniowy? :) Bo pierwszy raz o tym słyszę.
W Orange też można jak złożysz dyspozycję przez BOK. Mojej matce liczyli 24-ego każdego miesiąca, obecnie 1-szego ;)

#697855  autor: KA
 12 lut 2014, 20:27
@Halset: tak, na macierzystej Orange oraz nju. Przed modernizacją było dość dobrze, teraz zasięg skacze i głos faluje/chwilami zanika (Wa-wa Bielany). Trochę długo z tą optymalizacją - w czerwcu skończyli modernizację. U teściów pod Grodziskiem Maz. to już w ogóle nie wspominam - jedna kreska, przy połączeniu często ginie.
T-mobile nawet na roamingu Play o wiele lepiej.
Taka ciekawostka.

#697858  autor: Halset
 12 lut 2014, 20:57
KA,
A to ciekawe, bo mam tam kuzyna i mieszka na Bielanach. Jest bardzo zadowolony z Orange, że przeszedł z Play na Nju Mobile.
Dalej idąc- nie jestem na tym forum od dzisiaj i widać, że stękasz na Orange jakby Ci matkę zabili. Skoro masz problem z jakością Orange (od tego jest BOK żeby to zgłosić, tym bardziej, że kiedyś było lepiej) to masz w tym miejscu. I nie pisz, że Orange ma fatalną jakość w wielu miejscach. Bo to nie jest prawda. Fatalną jakość to każda ma sieć, bo żadna nie zapewni zasięgu na każdym centymetrze kwadratowych w Polsce. Ja mogę np jako użytkownik Plusa pisać, że Plus ma fatalną jakość bo u mnei w domu przy full kreskach zrywa połączenia, w Gdańsku na Chełmie trzeba z budynków wychodzić żeby zadzwonić a w centrum Gdańska ubrać się w anielską cierpliwość i wykonywać kilka połączeń do jednej osoby bo nie idzie gadać. Ale w wielu miejscach Plus ma dobrą jakość.
Orange czy zarówno TM w skali kraju mają podobny zasięg i jakość. O tym już pisałem. Po modernizacji są miejsca gdzie TM działa gorzej a Orange o wiele lepiej i odwrotnie.
O jakości sieci to ja mogę powiedzieć o Play w skali kraju. Tyle miejsc, gdzie Play działa świetnie, to Orange ma tyle miejsc gdzie działa słabo. Po modernizacji Orange ma ich bardzo mało. Więc wniosek odnośnie Play sam sobie wyciągnij.

PS Dla tych co zachwalają sieć Play odnośnie jakości, polecam ostatni wywiad z Gruszką na Komórkomanii, gdzie się przyznaje rzecznik, że wiedzą, iż jakością są gorsi i nadal ponoć nad tym pracują

#697906  autor: malinka1978
 13 lut 2014, 08:51
Ja napisze tak, w zaleznosci od miejsca zamieszkanai roznie sprawuje sie dana siec...

#697911  autor: KA
 13 lut 2014, 09:08
Moja opinia o Orange jest zbudowana z moich własnych doświadczeń w lokalizacjach, gdzie jestem najczęściej (nie tylko Bielany, ale także okolice Warszawy), a także z opinii wielu ludzi tu piszących - niektórzy są tu od dawna, znam ich opinie na różne tematy i wiem, że można im w tym względzie ufać (bardziej, niż komuś, kto dość niedawno się tu pojawił).
Na tych samych telefonach, w tych samych miejscach o wiele lepiej działa mi Play, szczególnie macierzysty (Bielany właśnie) lub na zasięgu T-m. Nie jestem fanboyem Playa - jak widać jestem w Plusie - jednak byłem w nim dość długo, córka ma tam nadal numer i obiektywnie muszę ich chwalić oraz bronić. Przez prawie dwa lata nigdy mnie nie zawiedli, nawet nad morzem lub na Mazurach. Do Plusa przeszedłem, bo ma najlepsze i najtańsze oferty dla wtajemniczonych, nie z powodu marnej jakości Play.
Oczywiście, że każda sieć w niektórych miejscach działa słabiej. Kluczem jest jednak wyrażenie "w niektórych".
Jeśli moja nieskrywana niechęć do Orange jest nie na miejscu, to Twój przeogromny zachwyt nimi chyba także?
Choć moim zdaniem to forum służy także do doradzania/odradzania/ostrzegania, więc zarówno Twoje, jak i moje opinie są tu równie cenne. Szukający porady muszą sami wybrać, komu zaufać - i tyle.
PS Sporo osób już tu pisało, że T-m i Orange to nadal zupełnie inna bajka w tych samych lokalizacjach i w pełni się z nimi zgadzam, więc nie wmawiaj ludziom niezorientowanym po raz kolejny, że jest inaczej. Może w pewnych miejscach, ale to na pewno nie reguła. Trzeba czytać i słuchać innych, do tego wiedzieć kogo (nie tylko siebie)!

#697995  autor: Halset
 13 lut 2014, 18:30
gdzie jestem najczęściej (nie tylko Bielany, ale także okolice Warszawy)
Kilka lat temu byłem w Wawie i faktycznie był problem z Orange ale nie wszędzie. W Plusie np w centrum telefon wariował i skakał z nadajnika na nadajnik, nie rzadko zrywając połączenia. Tak było kiedyś, dzisiaj jest inaczej.
obiektywnie muszę ich chwalić oraz bronić
Chyba mylisz obiektywizm z subiektywizmem.
Przez prawie dwa lata nigdy mnie nie zawiedli, nawet nad morzem lub na Mazurach. Do Plusa przeszedłem, bo ma najlepsze i najtańsze oferty dla wtajemniczonych, nie z powodu marnej jakości Play.
Gdzie nad morzem? Mieszkam w Trójmieście i często w pasie nadmorskim przebywam - od Helu po Kołobrzeg. Play jest masakra. Najlepiej działa Orange. Większość rybaków pływających po Bałtyku siedzi na Orange ze względu właśnie na zasięg.
Sporo osób już tu pisało, że T-m i Orange to nadal zupełnie inna bajka w tych samych lokalizacjach i w pełni się z nimi zgadzam, więc nie wmawiaj ludziom niezorientowanym po raz kolejny, że jest inaczej.
Naucz się czytać. Wiele osób tutaj piszę, co ja napisałem. Są miejsca gdzie TM chodzi lepiej na 2G 3G niż Orange i odwrotnie - lepiej Orange na 2G czy na 3G. Suma sumarum jest to samo. Już o tym pisałem. Gdzie O nie ma całkowicie zasięgu, nie ma też TM.
Przecież nie będę teraz siedział w domu i całkował powierzchni Polski pod względem Orange i TM :)
To są róznice miedzy sieciami w N! i HDVoice w TM. Reszta jest to samo. Przed modernizacją były miejsca gdzie Orange miało lepszy zasięg i po modernizacji tak zostało. Były miejsca, gdzie TM brylował i zostało tak samo.
Trzeba czytać i słuchać innych, do tego wiedzieć kogo (nie tylko siebie)!
Na pewno nie Ciebie. To raz.
Byłeś w Play więc normalne Twoje wpisy o Play. To dwa
Gdyby dzisiaj Orange dałoby Ci ofertę, która by pasowała Twojemu profilowi dzwonienie - byś tam był. I od razu byś zmienił zdanie o pomarańczowych.
Nie jestem w Orange i mam tylko na kartę do testów.
Od lat jestem w Plusie. Testowałem Play. Zastanawiałem się nad TM prywatnie bo mam służbowy. Po to kupiłem sobie Orange aby sprawdzić różnice. I tych różnic suma sumarum nie ma. Nawet w Trójmieście są miejsca, gdzie na TM zrywa połączenia albo przerywa a Orange działa świetnie. I odwrotnie. Przepłacać za TM mi się nie opłaca. Zwłaszcza, że znajomi którzy poodchodzili z Plusa do Play, teraz wracają do W3. Najczęściej ich wybór to Orange.
Ponadto - rozmawiam tutaj z kilkoma ludźmi na PW (cytując Ciebie "...wiedzieć kogo") i mamy podobne wnioski. Pewnych rzeczy nie można pisać oficjalnie bo sie zaraz stado hejterów zleci.

Orange obecnie jest na poziomie TM. Na pewno pomarańczowi są wyżej niż fioletowi. Od momentu testowanie Orange (do listopada zeszłego roku) nie mogę powiedzieć złego słowa o Orange. A poruszam się po całej Polsce.
Mało tego - gdy klient do mnie dzwoni na TM i słyszę jakieś trzaski - od razu wiem, że nadaje z Play. Dziwne co? Specjalnie sprawdzam numery, z którymi mi się słabo rozmawia - 100% to Play.
W Plusie jestem od lat i też mocno stracili na jakości. Są tereny, gdzie zieloni naprawdę dobrze działają i na wysokim poziomie ale w 3mieście porażka się zaczyna robić.

PS Mam przyjaciela od piaskownicy, który ma dual sim - Play i Orange. Gdy jest na 2G Play - nie idzie z nim gadać. Gdy zmieni w telefonie - 3G Play 2G Orange - może jakość głosu jest lepsza w Play bo jest na 3G ale na Orange mi nigdy nie zerwało połączenia a gdy dzwonie na Play - prawie co druga rozmowa kończy się zerwaniem.
Telefon wymienił i dalej to samo. Obecnie czeka na koniec umowy i szuka alternatywy dla Play.

Ludzie mają sobie wybrać sieć, która im najlepiej pasuje. Każdy ma prawo sprawdzić sobie działanie każdej sieci kupując starter. Ale pisanie, że Orange to masakra a Play rewelacja - to nawet nie kłamstwo a masochizm. Jedno miejsce gdzie przebywasz to żadna wyrocznia. Robię rocznie ok 80-90 tys km po Polsce i przebywam w wielu miejscach.

Ten mit o zasięgu Play przypomina czasy Idei. Każdy wiedział, że Idea poza miastami i czasami w miastach była słaba na tle Plusa i Ery, to tak dzisiaj się słucha o Play. Play ma taką samą jakość jak kiedyś Idea miała w stosunku do Ery i Plusa. Nie mówię o takiej jakości jak Idea bo się czasy zmieniają ale o takiej różnicy.
I najczęściej, Ci co płacili mniej w Idei niż w Erze czy Plusie, zachwalali Ideę i mówili, że to nieprawda. Tak dzisiaj "wyznawcy" Play mówią o swojej sieci
Ostatnio zmieniony 13 lut 2014, 19:50 przez Halset, łącznie zmieniany 1 raz.

#698006  autor: macc
 13 lut 2014, 19:37
Halset pisze: Gdzie nad morzem? Mieszkam w Trójmieście i często w pasie nadmorskim przebywam - od Helu po Kołobrzeg. Play jest masakra. Najlepiej działa Orange. Większość rybaków pływających po Bałtyku siedzi na Orange ze względu właśnie na zasięg.
W niedziele jechałem na giełdę samochodową do Koszalina ze Słupska i na trasie s6 między Słupskiem a Koszalinem korzystałem z tego ,że byłem pasażerem a nie kierowcą i sprawdziłem zasięg dwóch sieci na dwóch telefonach.
Mam dwa identyczne samsungi 1200 ,
na pierwszym virgin w którym ustawiłem na sztywno plusa
a na drugim mam nju z orange.
Śledziłem cały czas zasięg sieci no i niestety ,ale plus ma lepszy zasięg od orange na tej trasie.
Rozmawiałem z kolegą, który ma rodzinę w okolicach Łeby i też potwierdził,że z tam tej strony pasa nadmorskiego również wygrywa plus. Ludzie tam mieszkający w większości przypadków korzystają z plusa.

Dużo poruszam się samochodami i w pasie nadmorskim (poza terenami zabudowanymi - na trasie) zasięg sieci przedstawia się następująco:
1. plus / orange
2. t-mobile
3. play
Ostatnio zmieniony 23 lut 2014, 17:02 przez macc, łącznie zmieniany 2 razy.

#698011  autor: Halset
 13 lut 2014, 19:58
Śledziłem cały czas zasięg sieci no i niestety ,ale plus ma lepszy zasięg od orange na tej trasie.
Rozmawiałem z kolegą, który ma rodzinę w okolicach Łeby i też potwierdził,że z tam tej strony pasa nadmorskiego również wygrywa plus. Ludzie tam mieszkający w większości przypadków korzystają z plusa.
W Koszalińskim i na trasie Słupsk Koszalin Orange nigdy nie było dobre. To tak samo jak na trasie Lębork - Wejherowo Era/TM. W pasie nadmorskim ma najlepszy zasięg Orange, bo mój ojczym pracuje w branży związanej z rybactwem i wszyscy Rybacy mają telefony w Orange. Ponadto - pływałem swego czasu na statkach i tylko TM i Orange na Bałtyku miał zasięg. Plus bardzo szybko gubił. Potem Era/TM a na końcu Orange. W górach natomiast ma Plus najlepszy bo mają umowę z GOPRem.
Rozmawiałem z kolegą, który ma rodzinę w okolicach Łeby i też potwierdził,że z tam tej strony pasa nadmorskiego również wygrywa plus.
To chyba jakiś fantasta. Mój kumpel ze studiów mieszkał w Łebie a teraz w Ustce z żoną i od lat jest w Orange i jakoś nigdy nie narzekał na zasięg. Gdyby tak było to dawno by to zmienił.

PS Co do chwalonej jakości Plusa. Dzisiaj jechał autem z Gdańska do Gdyni przez Sopot na głośnomówiącym. Całą drogę rozmawiałem na 2G. Po kilku minutach mnie zrzuciło. A ponoć tylko TM i O zrzucają na 2G podczas rozmowy....

#698019  autor: macc
 13 lut 2014, 20:15
Halset pisze: To chyba jakiś fantasta. Mój kumpel ze studiów mieszkał w Łebie a teraz w Ustce z żoną i od lat jest w Orange i jakoś nigdy nie narzekał na zasięg. Gdyby tak było to dawno by to zmienił.
Słuchaj halset kłócić sie nie będą o to jaki zasięg w okolicach Łeby ma orange bo mi to lotto ,ale mam kolegę którego żona ma rodzinę w pobliży Łeby i pod koniec tamtego roku przeszedł na plusa bo mówi ,że jak jedzie pod Łebę to koniec rozmów ma bo nie ma tam zasięgu orange.

W ogóle w większości zgadzam się z twoimi wypowiedzi halset odnośnie play i wszystkich odnóg tego operatora czyli virgin,rbm itp..
Też słyszę różnice w jakości, gdy rozmawiam przez play a np. z orange czy plusa którego również mam. Jakość dzwięku jest gorsza w play i nie da się tego ukryć.Zauważyłem zniekształcenia dzwięku, trzeszczenia, dzwięk robota, dzwięk rozmowy jest cichszy itp.

Też zawsze jestem w stanie poznać to ,że ktoś dzwoni z playa. Wczoraj z mechanikiem nie mogłem się dogadać odnośnie naprawy swego samochodu bo dzwonił z sieci play na mój numer z orange.

#698026  autor: ja.michal
 13 lut 2014, 20:34
Halset pisze:Większość rybaków pływających po Bałtyku siedzi na Orange ze względu właśnie na zasięg.
Bo na morzu, na dwóch platformach wiertniczych, są stacje bazowe Orange na GSM900. Chyba nawet ustawione w trybie Extended Range.
Halset pisze:Po to kupiłem sobie Orange aby sprawdzić różnice. I tych różnic suma sumarum nie ma.
Pod względem głosu nie. Niestety w Orange jest kompresja w transmisji danych i w smartphone'ach, na niektórych aplikacjach streamingowych może być problem z ładowaniem strumienia. Mam tak na jednej. Po testach ka kartach innych operatorów i karcie internetowej Orange z włączonym APN vpn, nie ma tego problemu. No, ale to mały minus bo tylko w sumie jedna aplikacja, której używam.
Przeniosłem się z Play do Orange. Irytował mnie roaming krajowy i ciągłe cyrki z logowaniem. W Play na roamingu Orange giną zasięg, a w tym samym miejscu, przy tym samym telefonie na karcie Orange można rozmawiać.
Akurat to moje przypadki i decyzje. Prawda jest taka, że trzeba wybrać operatora pod swoje potrzeby i warunki. Na szczęście od kilku lat można przenosić numer między sieciami.

Rejon od Mrzeżyna (na zachód od Kołobrzegu) do Ulina (na wschód od Łeby) nie był jeszcze modernizowany w ramach NetWorks!. Zostawili ten rejon na okres powakacyjny, aby go zrobić przed tymi wakacjami (czasem największego ruchu).

#698037  autor: Halset
 13 lut 2014, 21:27
Pod względem głosu nie. Niestety w Orange jest kompresja w transmisji danych i w smartphone'ach, na niektórych aplikacjach streamingowych może być problem z ładowaniem strumienia. Mam tak na jednej. Po testach ka kartach innych operatorów i karcie internetowej Orange z włączonym APN vpn, nie ma tego problemu. No, ale to mały minus bo tylko w sumie jedna aplikacja, której używam.
Na abo możesz przecież wyłączyć kompresję obrazków (transmisji danych nie ma kompresji).
Ponadto Wojtek na swoim blogu zapowiadał, że na LTE nie będzie kompresji.
Dużo poruszam się samochodami i w pasie nadmorskim (poza terenami zabudowanymi - na trasie) zasięg sieci przedstawia się następująco:
1. plus / t-mobile
2.orange
3.play
Poczekaj do czasu modernizacji. Plus spadnie na nr 2 na rzecz tmobile/orange.
Co do kresek zasięgu jeszcze. W 3miescie tez mam niby full zasieg na Plusie a mi zrywa połączenia.

#698041  autor: ja.michal
 13 lut 2014, 21:35
Halset pisze:Na abo możesz przecież wyłączyć kompresję obrazków (transmisji danych nie ma kompresji).
W abonamencie głosowym (Smart Plan Multi)? Muszę w takim razie zadzwonić. W Orange Free Net (internet) oczywiście, że można wyłączyć i już od kilku dni lecę na APN vpn bez kompresji.

#698045  autor: Eryk42
 13 lut 2014, 21:57
Mam pytanie do osób, które zmieniały okres rozliczeniowy w nju. Zastanawia mnie jak to policzą gdy mój okres rozliczeniowy rozpoczyna się w środku miesiąca a chciałbym zmienić by rozpoczynał się od 1. Wtedy tą różnice dni doliczą mi do ostatniego rachunku, wystawią osobną fakturę na tą polowe miesiąca czy jakoś inaczej to będzie?

#698052  autor: Halset
 13 lut 2014, 22:14
ja.michal pisze:
Halset pisze:Na abo możesz przecież wyłączyć kompresję obrazków (transmisji danych nie ma kompresji).
W abonamencie głosowym (Smart Plan Multi)? Muszę w takim razie zadzwonić. W Orange Free Net (internet) oczywiście, że można wyłączyć i już od kilku dni lecę na APN vpn bez kompresji.
Tak tutaj niektórzy piszą. Ja dokładnie nie wiem, bo nie mam Orange.

#698066  autor: marcin1980
 13 lut 2014, 22:51
Eryk42 pisze:Mam pytanie do osób, które zmieniały okres rozliczeniowy w nju. Zastanawia mnie jak to policzą gdy mój okres rozliczeniowy rozpoczyna się w środku miesiąca a chciałbym zmienić by rozpoczynał się od 1. Wtedy tą różnice dni doliczą mi do ostatniego rachunku, wystawią osobną fakturę na tą polowe miesiąca czy jakoś inaczej to będzie?
Nie wiem czy ci zmienia pisz do ich BOK jesli zmienia to ci wystawia korekte do faktury lub pomniejsza
Halset pisze:Poczekaj do czasu modernizacji. Plus spadnie na nr 2 na rzecz tmobile/orange.
Co do kresek zasięgu jeszcze. W 3miescie tez mam niby full zasieg na Plusie a mi zrywa połączenia.
Nie tylko tam w moich okolicach plus tez upadl i to mocno
macc pisze:Też zawsze jestem w stanie poznać to ,że ktoś dzwoni z playa. Wczoraj z mechanikiem nie mogłem się dogadać odnośnie naprawy swego samochodu bo dzwonił z sieci play na mój numer z orange.
To dziwne czyzbym byl jedynym kto normalnie rozmawia z kazdym kto jest w play i po za play, sam jestem w play i nieslysze trzaskow
Halset pisze:PS Co do chwalonej jakości Plusa. Dzisiaj jechał autem z Gdańska do Gdyni przez Sopot na głośnomówiącym. Całą drogę rozmawiałem na 2G. Po kilku minutach mnie zrzuciło. A ponoć tylko TM i O zrzucają na 2G podczas rozmowy....
TM i Orange hmm zrzuca ale w ostateczności tak ja to zaobserwowałem

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty
  • Strona 6 z 71
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 71
  • 1
  • 4