• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 6 z 9
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

#377515  autor: mikage1
 29 gru 2009, 13:50
Podsumowując okres świąteczny z mojego punktu widzenia - odnośnie orange - w porówaniu z poprzednimi latami - niebo a ziemia :)

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#377558  autor: adam45648
 29 gru 2009, 17:51
Przed chwila zauwazylem pierwsze od sporego czasu przeciazenie w erze. Pierwsze polaczenie, niby telefon dzwonil ale w sluchawce sygnalu brak. Przy nastepnych juz nieco lepiej, ale jakosc rozmowy byla jakby bts mial zaraz pasc.

#377862  autor: pablo_79
 31 gru 2009, 16:15
W tym roku z Erą nie miałem żadnych problemów. Smsy wysyłane dochodziły w normalnym tempie, od razu przychodził raport. Miałem problem tylko z dodzwonieniem się do Play i do Orange.

#377868  autor: muchakk
 31 gru 2009, 16:56
U mnie Orange się już zapycha... jak próbuje się dodzwonić do kogoś z tej sieci to mam komunikat "Przepraszamy, ale nie możemy zrealizować tego połączenia". Sms został dostarczony po 50 minutach od wysłania... szok...

#377869  autor: djfafa
 31 gru 2009, 17:00
Po negatywnych przygodach Playa w Święta, dzisiaj żadnyh problemów. Połączenia smigają, smsy dochodzą, więc albo faktycznie coś poprawili albo po prostu jednak w Sylwka ludzie tyle SMSów nie wysyłają.

#377895  autor: borax11
 31 gru 2009, 22:07
W Krynicy Morskiej w Plusie w HSDPA wzieło lekkie obciążenie, z ok. 2,80 mbps na ok 1,5 mbps.
Ogółem nie zaobserwowałem jakoś komunikatów Sieć Zajęta. Może dlatego że wieś ;-) , albo dlatego że BTS/NodeB są bardzo pojemne ze wzg. na wakacyjny ruch telekomunikacyjny :-D
Pozdro dla BTS/NodeB maniaków :smt006

dodano

Era na trasie Krynica Morska - Elbląg ZAJĘTE !!
Tzn. Elbląg zajęty ;) Bo Krynica Morska jeszcze działa, próbuję z K.M. się dodzwonic ;)
Elbląg- Zatorze

#377899  autor: szyman12
 01 sty 2010, 00:44
W Grodzisku Mazowieckim Era (przynajmniej na UMTS`ie) sprawowała się bardzo dobrze => 0.05 wysłałem 50 SMSów (większość do Ery) i wszystkie dotarły. Jedynie raz przy dzwonieniu zdarzyło mi się "Sieć zajęta". Ale never mind ....

Wszystkiego naj w 2010 r. :smt030 :mrgreen:

#377902  autor: kowcio
 01 sty 2010, 00:58
Specjalnie testowałem w tej nocy połączenia głosowe.
Orange, Era, Plus- żadnych problemów (Plus-3G, Era i Orange x2- 2G)
Z Play po północy zaczęły się poważne problemy. Nie dało się dzwonić. Później telefon stracił zasięg i do tej pory mam "ogr. usł. sieci". Nie wiem co się dzieje...

Jestem w szoku, że W3 działa jak marzenie. Dodam, że od ok godziny 20 ciągle rozmawiam (1h wideo połączenie, reszta głosowe po 3G) i bez żadnych problemów. Zobaczymy co której wytrzymam ;-)

#377903  autor: mariusz9a
 01 sty 2010, 00:58
iPlus przez cały czas działa bez najmniejszego zacięcia. Caly raport z testow predkosci:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

SMSy działają, połączenia głosowe także.

#377906  autor: kowcio
 01 sty 2010, 01:09
Obrazek Obrazek

I po Play...

#377907  autor: Marens
 01 sty 2010, 01:22
kowcio pisze:Później telefon stracił zasięg i do tej pory mam "ogr. usł. sieci". Nie wiem co się dzieje...
Co do PLAY to mam jedną wielką zagadkę.
PLAY ONLINE działa cały czas bez najmniejszych problemów. (radio internetowe)
Karta głosowa PLAY straciła zasięg 3G o 00:15 - 00:45. Pomogło ręczne przelogowanie do Plusa 3G. Nie dało rady 2G Plusa/Playa natomiast Era działała bez zarzutów. Niestety nie miałem jak sprawdzić Orange i GSM Plusa (na karcie Plusa)

Nie jestem sobie w stanie wytłumaczyć faktu, dlaczego działał internet w PLAY.
Tak jakby szkielet poradził sobie, ale gdzieś po drodze padł/zrestartował się jakiś serwer.
Ostatnio zmieniony 01 sty 2010, 01:29 przez Marens, łącznie zmieniany 1 raz.

#377908  autor: blady_zl
 01 sty 2010, 01:25
A mnie zaskoczyło Orange , o dziwo najmniejszego problemu w ciągu całego dnia jak do tej pory :D Wszystkie smsy docierały jak w każdy dzień , i ''czyste'' połączenia :o

Echhh szkoda że mam ten abonament w Play :x na szczęście w ten dzień co włączą to wygadam i karta leży cały miesiąc na biurku :lol: bo z tego co słyszałem w Play nie było najciekawiej :wink:

#377912  autor: borax11
 01 sty 2010, 02:24
Już jest wszystko ok, Iplus działał i działa ;)
Tylko na właśnie drodze Krynica Morska(Play, Era) - Era(Elbląg) sieć zajęta ;)
Powiem że już kilka razy(nie koniecznie dzisiaj) Play w LG KU990 i SE W910i zgłosił KARTA SIM NIEAKTYWNA - i zasięgu nie było.
Co jest ?
A dzisiaj właśnie(jak wspomniał Marens) w godzinach ok 00:15 zasięg uciekł i KARTA SIM NIEAKTYWNA - ale mam abonament :shock: Ponowny restart telefonu pomógł.
Poza tym wybrykiem Play u mnie na drodze Krynica Morska(play) -> Elbląg(Play - zatorze) działało wyśmienicie. I przed sylwestrem i po.. tylko w środku (godz. 00:00 - 00:10) nie sprawdzałem.
Pozdrawiam. :smt006

#377913  autor: Pawrzes
 01 sty 2010, 02:34
U mnie tym razem Play sobie poradził ze wzmożonym ruchem SMS - tylko jeden SMS wysłany 5 minut po północy nie wysłał się za pierwszą próbą a tak to brak opóźnień.
Gorzej z połączeniami... do godz. 1:00 gdyż "Sieć zajęta" lub "Połączenie nieudane"... Po 15 próbach jedno połączenie się udało. Po godz. 1:00 już pasmo 900/UMTS nie było zatkane. Przełączenie do roamingu Plusa (po kilku nieudanych próbach) nic nie dało - tu też dla klientów Play sieć była zajęta nawet jeszcze dłużej.

W Erze jeśli chodzi o SMS - nie było żadnych opóźnień. Po północy sieć zajęta czasami była z najbliższych stacji w pasmie 900 a pasmie 1800 z tych samych stacji już bez problemów. Po 0:30 już nie było zajętości (w mojej okolicy na co dzień Era odnotowuje duży ruch połączeń głosowych) Mikrokomórka z pobliskiego biurowca w ogóle nie była zajęta (no ale z zewnątrz to ona ruchu prawie nie zbiera ;)

Pozdrawiam

#377914  autor: skalarek
 01 sty 2010, 03:02
Faktycznie. Play po prostu padł. Kompletnie zapchany. Pełen zasięg a telefon wypisuje "poza zasięgiem" i inne takie dziwne hasła. Na dodatek nie przenieśli mnie z abo do Fresha :/

#377916  autor: borax11
 01 sty 2010, 03:14
Dobra dobra, tylko może też wywalić komunikat KARTA SIM NIEAKTYWNA ? :roll: :shock: i brak zasięgu ? :shock:
Celowo napisane wielk. lit.

#377917  autor: radiowiec_wawa
 01 sty 2010, 08:03
W okolicach polnocy wyslalem i odebralem kilka SMSow, zero problemow. Plus dzialal jak zawsze.

#377918  autor: dt
 01 sty 2010, 08:13
Plus dzialal jak marzenie. Przed polnoca o polnocy i po polnocy jak w kazdy normalny dzien. Zero problemow z dodzwonieniem sie.

#377920  autor: Kaczy
 01 sty 2010, 09:29
Rynek Główny w Krakowie - przed i po północą Orange "szwankowało". Zasięg w 2G skakał od 0 do maksa. 3G w ogóle nie chciało się włączyć. Próby połączenia z Playem nie powiodły się - sieć zajęta lub tekst "nie możemy zrealizować tego połączenia". Wysłany sms nie doszedł. Za to połączenie Orange Plus bez najmniejszych problemów.
GaduAir (czyli Plus) ok. 21 miało problemy z połączeniem internetowym. Musiałem ponownie łączyć się z siecią.

...::: Made for loneliness :::...

#377922  autor: Marens
 01 sty 2010, 10:11
Kaczy pisze:GaduAir (czyli Plus) ok. 21 miało problemy z połączeniem internetowym. Musiałem ponownie łączyć się z siecią.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale w GA to norma, że co 5-15MB lub określony czas połączenie zamraża się. Tak jakby zabezpieczenie przed korzystaniem na PC albo jakiś błąd.
  • Strona 6 z 9
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6