• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 6 z 11
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

#343656  autor: zaq22
 29 cze 2009, 15:05
Niestety rozmowy w play przerywa czesto w Warszawie, cisza na 2s i nie wiadomo czy to koniec rozmowy czy chwilowe zakłócenia.

Co do roamingu play-plus to będzie wyglądało to zupełnie inaczej niż przedmówcy pisali. Tam gdzie play będzie miał dużo bts-ów roaming przez plusa zostanie całkowicie wyłączony. Tak samo było w O2 w Niemczech - co kilka tygodni wyłączali roaming w kolejnych miastach az pozostało samo zadupie gdzie nie opłaca się stawiać przekaźników.

#343686  autor: Marens
 29 cze 2009, 16:56
TSB pisze:zgłoszenie poszło ;-) teraz pozostaje czekać na odpowiedzieć działu technicznego :roll:
Co mi się podoba w Playu, zgłoszenie na zgłoszenie przeważnie jest rozpatrywane pozytywnie.
W gruncie rzeczy nie jest to taka zła sieć, ale brakuje im sporo profesjonalizmu w podejściu do telefonii komórkowej. Część konsultantów ma klienta kompletnie w nosie, robią błędy w zarządzaniu siecią 2G, zapycha się 3G ale gdy zgłosi się kilkukrotnie jakiś problem jest rozwiązywany indywidualnie i można liczyć na jakiś pakiet gratis.

Ostatnio grzebią coś w sieci, przycięte równo do 512kbps
Obrazek
Obrazek

Tak się zastanawiam, Play ma 2,5roku natomiast W3 ...>10lat. Czy gdy wchodziła Era/Orange/Plus nie było żadnych problemów? Wątpię, sam pamiętam że w Erze czekało się kilka dni na aktywacje w 1998roku

#343694  autor: user_delete10
 29 cze 2009, 17:48
Dziękuje sobie,że nie przeszedłem do Playa tylko do Plusa bo kosztem takiego działania sieci nie chciałbym u nich być.Ile już mamy skarg na forum i to z każdego regionu,miejsca,od osób z różnymi tel. Wydaje się,że rozwój 2G Playa idzie szybkim krokiem,jednakże ile możemy bez słowa patrzeć na taką jakość usług?... Nawet już na wsi, niedaleko mnie skoro Play ma swój BTS to oznacza,że idą pełną parą i już nie tylko w 1 kolejności zapełniają miasta a więc czas najwyższy zabrać się za jakość tego.

#343697  autor: Marens
 29 cze 2009, 18:24
linchpin pisze:Najczęstszy chyba problem, to chwilowe (1-2s) cisze podczas rozmowy, występujące co mniej wiecej 10-20s rozmowy, co skutkuje urywaniem słów rozmówcy
Właśnie przed chwilą na 2 wykonane połączenia jedno było w takiej atmosferze.
Mówimy oczywiście o 3G.

Pokrywanie miast GSM 900 zamiast GSM 1800/GSM900 to głupota. Jednak w chwili obecnej nic na to nie poradzimy.

#343699  autor: mdomek
 29 cze 2009, 18:27
Awarie zdarzają się każdemu operatorowi. Bez względu na to czy istnieje rok czy dziesięć lat.

Pierwszy post w temacie jest z końca maja, Play istnieje troche dłużej.
Wierze, że sprawa ma charakter przejściowy.

#343707  autor: mo-xo
 29 cze 2009, 19:34
mdomek pisze:Awarie zdarzają się każdemu operatorowi. Bez względu na to czy istnieje rok czy dziesięć lat.

Pierwszy post w temacie jest z końca maja, Play istnieje troche dłużej.
Wierze, że sprawa ma charakter przejściowy.
Kolega raczy żartować. Awaria w play trwa od 6 miesięcy !

post z forum playa : z 10 STYCZNIA !

Wysłany: 2009-01-10

"pomocy, przerywa i nie rozumieją co mówię"

http://www.mojplay.pl/topics9/pomocy-pr ... vt4318.htm

#343711  autor: mdomek
 29 cze 2009, 19:44
No rzeczywiście. Ale z tego co ja się orientuje to ten konkretny problem o którym jest mowa w tym temacie występuje mniej więcej od połowy maja.
U mnie wcześniej wszystko było ok.

A gdyby się postarać to pewnie i z zeszłego roku da sie znaleźć jakieś posty o kłopotach.

Ale mniejsza o to. Tak czy siak, na obecną chwile coś w tej sieci nie gra.

#343789  autor: Claudec
 30 cze 2009, 06:50
mdomek, problem zaczął występować kiedy pojawiły się przekaźniki 2G Play.
W Play jestem od października 2008, od tamtego czasu zerwało mi jedna rozmowę.
Mieszkam dość wysoko w bloku, telefon zalogował się do odległego BTSa no i podczas rozmowy przerwało.
Jeszcze większe jaja były na sieci PLUS, tam to mi zrywało co 3 połączenie, wiec nie wieszał bym psów na Play.
Moim zdaniem wszystkiemu winien zakres 900MHz a do tego moja lokalizacja mieszkania.
Kiedy jestem poza domem wszystko działa poprawnie.

#343827  autor: Marens
 30 cze 2009, 12:39
Claudec pisze:Moim zdaniem wszystkiemu winien zakres 900MHz a do tego moja lokalizacja mieszkania.
Kiedy jestem poza domem wszystko działa poprawnie.
Problemem jest zasięg GSM 900 i ilość kanałów.
Najprawdopodobniej winna wszystkiemu jest próba handovera do zapchanego BTSu

#344461  autor: tricki
 03 lip 2009, 14:41
otrzymałem jak kilka innych osób w odpowiedzi na moja reklamacje jakości połączeń kilkanaście pytań z biura Play. Wysłałem odpowiedzi. Otrzymałem ponownie info, ze po ich analizie korzystam z nadajników Plus, wiec odpisałem ze dzieje się tak dlatego poniewaz dzwoniac z Play, sa zakłócenia.
Powalili mnie :)

#344510  autor: opti
 03 lip 2009, 21:22
no to dostalem odpowiedz:
Witamy serdecznie, dziękujemy za zgłoszenie dotyczące jakości połączeń, które wpłynęło do nas w dniu 27.06.2009 roku za pośrednictwem strony internetowej. Uprzejmie informujemy, iż Państwa sprawa została przez nas dokładnie przeanalizowana. Informujemy, że w podanej lokalizacji Play nie ma własnych anten - dostępny jest tylko zasięg Plusa (roaming krajowy). Operator Play nie ma wpływu na zasięg i jakoś świadczonych usług przez sieć Plus.
no i Play twierdzi ze nie ma zasiegu wlasnych nadajnikow w miejscu gdzie mieszkam ale co dziwne mi dziala usluga play online, telefon znajduje po wyszukaniu sieci operatora play dobre nie? aaa zglaszalem tez info ze w Debicy dokladnie ta sama sytuacja wystepuje no i co tam tez play nie ma nadajnikow? przeciez 3G i 2G maja postawione :-D

no a co ciekawsze to recznie przestawilem wybieranie sieci na nadajniki plusa i problemu nie ma hahah :-D

#344555  autor: Spioszek
 04 lip 2009, 11:48
Posiadam Play Fresh przeniesniony z Orange od około miesiąca, musze powiedzieć że zrobiłem od tego czasu parenaście połączeń do różnych sieci i ani razu mi nie przerwało rozmowy, co prawda czystość rozmowy jest gorsza niż jak korzystam z plusa ale nie jest to tragedia, mi to nie przeszkadza.
Z playa korzystam głownie w roaminngu Plusa przez 2G, po 3G nie testowem pewnie jakoś by była lepsza:).
Do rozmów do Plusa używam Simplusa, natomiast do innych sieci właśnie Fresha z drugiego tel i jestem zadowolony :)

#344559  autor: zaq22
 04 lip 2009, 12:09
darkangel pisze: Z playa korzystam głownie w roaminngu Plusa przez 2G, po 3G nie testowem
Przeczytałeś co tu wcześniej zostało napisane ? Przerywanie nastepuje tylko przez bts-y play, przez plusa nie ma problemów.
Kiedy piszecie o dobrej/złej jakości rozmów podawajcie swoją lokalizację.

.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2009, 20:15 przez zaq22, łącznie zmieniany 2 razy.

#344621  autor: gomez
 04 lip 2009, 18:47
Też mam ten problem. W zasadzie to odbijanie piłeczki z BOK. Są zaniki głosu podczas rozmowy, a oni uparcie, że w/g ich analizy rozmowy nie są rozłączane. Moja cierpliwość się kończy. Co najmniej jeden nr muszę przenieść. Kto wie, może skorzystam z operatora "W rodzinie".
Ostatnio zmieniony 04 lip 2009, 18:50 przez gomez, łącznie zmieniany 1 raz.

#344637  autor: zaq22
 04 lip 2009, 20:10
gomez - jesli zależy ci na taniej karcie prepaid i nie chcesz play to rozważ mBank mobile w promocji dla pracowników. Płacisz wszędzie 19gr/min na każdą polską komórkę. Sam kupiłem ten starter, dzwoniłem juz z niego i nie ma tu żadnego oszustwa. Aukcja się skonczyła, ale wedel1983 sprzedaje też poza allegro.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=667274176

Niestety są tylko gotowe numery, ale zawsze na starym można nagrać pocztę głosową żeby dzwonili na inny numer.

#344747  autor: Claudec
 05 lip 2009, 14:51
Ja gdybym chciał z Play zrezygnować to do wyboru miał bym tylko Orange.
Każda inna siec ma kłopoty z zasięgiem (zrywanie połączeń).

#344761  autor: gomez
 05 lip 2009, 16:13
Nie dziwię się. Poprzednio byłem w Orange i wszystko działało stabilnie, nawet nr przenieśli mi w ciągu kilku dni. Szkoda, że tak się bronią przed wprowadzeniem 12 miesięcy na połączenia wychodzące w prepaidzie.

#344874  autor: Ryszard Lubicz
 06 lip 2009, 07:58
To może ten sprzęt Huawei jakiś felerny jest?

Grażynko wybacz...

#344939  autor: krwawy
 06 lip 2009, 14:27
Nie czytałem wszystkiego, ale przeważnie problemy z jakością połączeń są z winy telefonu, nawet bywa tak, że telefon przechodzi w serwisie testy radiowe ale to mogą być usterki okresowe które w danej chwili nie wyjdą. Połowa Samsungów się do rozmów nie nadaje. Jak kupicie sobie zabawki zamiast telefonów to się nie dziwcie że się rozmawiać nie da...

#344969  autor: widex
 06 lip 2009, 16:00
krwawy, a uważasz, że Nokia 3210 to telefon, a np. Nokia e51 to już nie-telefon?
Obie rzeczy sa telefonami, tylko jeden ma system, a drugi jest stary.

Co do błędnego działania Play to rozmowy nawet ok. Gorzej z wiadomościami. Czasami ciężko wysłać wiadomość SMS. U wszystkich znajomych w Play ten sam problem.
  • Strona 6 z 11
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6