• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#331981  autor: tomko111
 27 kwie 2009, 17:00
Faktycznie na blogu rzecznika jest napisane, że to plotka. No cóż, byłoby już za dobrze. :wink:

#331983  autor: thonka
 27 kwie 2009, 17:03
nemo2009 pisze:Przed chwilą przeczytałem na blogu p. Gruszki,że simlocków z modemów Play nie ściąga.Teraz będą szukać winnego,kto wysłał instrukcje do salonów w sprawie modemów.Niezły bałagan w tym Play.
i wlasnie o to mi chodzilo. bez oficjalnego info, ze strony sieci, a jedynie na jakiejs stronie typu 'fansite'nie warto robic szumu. bo czasem wychodza kwiatki jakie wychodza chocby w tej sytuacji...

ciekaw tylko jestem kto zaplaci za sciagniecie blokaz z juz przyjetych modemow ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#331988  autor: tomko111
 27 kwie 2009, 17:15
ja jestem ciekaw kto wysyłał do salonów informację, że ściąganie simlocków z modemów ma być bezpłatne...

#344328  autor: dzarek
 02 lip 2009, 18:18
Odświeże stary temat, ale mam małe pytanko. Czy Play nadal zdejmuje simlocki? Byłem dziś w dwóch punktach w swoim mieście i wytrzeszczali na mnie oczy...

#344330  autor: elrond
 02 lip 2009, 18:39
Odświeże stary temat, ale mam małe pytanko. Czy Play nadal zdejmuje simlocki? Byłem dziś w dwóch punktach w swoim mieście i wytrzeszczali na mnie oczy...
Oczywiście, że zdejmuje. Duża część nowych sprzedawanych telefonów jest już bez simlocka, a z pozostałych zakupionych w Play ściągają bez problemu. Znów pewnie sprzedawcy niedoinformowani :wink:

#344334  autor: Btk_Tomas
 02 lip 2009, 19:05
Parę dni temu zdjąłem blokadę z SE K530i, zajęło to ok 3 min czyli szybko i sprawnie się to odbywa.

#344336  autor: dzarek
 02 lip 2009, 19:24
Dzięki śliczne za odp :)

#344343  autor: nemo2009
 02 lip 2009, 20:03
Ciekawy przypadek z Nokią 6220c,one mają simlock,przynajmniej niektóre.Telefon był w ofercie na życzenie,więc niepowinno być go.Teraz jest w ofercie podstawowej,obrandowany i ze simlockiem.Miało ich nie być od II kwartału,ciekawe.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#344398  autor: thonka
 03 lip 2009, 01:36
simlocki sa na niektorych partiach telefonow i dlatego udostepniaja mozliwosc darmowego sciagania tych blokad na wypadek takiej ewentualnosci... rozumiem, ze dopiero teraz oplaca sie go brac, bo jest tani, ale to nie znaczy, ze jest to akurat nowy rzut tych modeli.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#344586  autor: pprzemo
 04 lip 2009, 14:37
nemo2009 pisze:Ciekawy przypadek z Nokią 6220c,one mają simlock,przynajmniej niektóre.Telefon był w ofercie na życzenie,więc niepowinno być go.Teraz jest w ofercie podstawowej,obrandowany i ze simlockiem.Miało ich nie być od II kwartału,ciekawe.
mam ten sam model ,swoja droga udal mi sie ten zakup jestem zadowolony:)
co do simlocka to na moja prosbe przy podpisywaniu umowy 7dni temu ,konsultantka usunela mi simlocka hmm w 5 minut :-D
a jako ze do 9lipca karta sim dziala jeszcze w plusie to wlozylem ja do koma play-a i dziala :wink:
6220 clasic jest teraz w ofercie promocyjnej za 1zl w taryfie 65 a 49zl w taryfie 45.....POLECAM koma.!!

[ Dodano: 2009-07-04, 14:39 ]
ps: z 6220 nie ma sie co dziwic bo jak ktos sie zna na telefonach to wie ze to okazja:)
[patrz specyfikacja telefonu]

#358884  autor: kamaz222
 10 wrz 2009, 20:48
Odkopie temat, bo nie ma sensu nowego zakładac
Tak więc kupiłem na allegro telefon SE C702 i zastał on zakupiony przez poprzedniego własciciela w grudniu 2008 roku. Posiada blokade Simlock i teraz mam pytanie czy Play zdejmie mi simlocka (posiadam gwarancje oraz paragon zakupu) a telefon jest na abonment.
I jeszcze jedno nie mam karty sim Play tylko Ery, a jak wiemy nie odpale karty Ery.

#358886  autor: thonka
 10 wrz 2009, 20:54
jezeli nie masz umowy, a telefon byl brany na abonament to raczej nic nie zdzialasz...

#358887  autor: kamaz222
 10 wrz 2009, 20:59
ale nie ma znaczenia przy zdejmowaniu simlocka czy telefon był kupowany np w sieprniu, grudniu 2008, czy maju 2009??
Jeszcze jedno mznacie jakąs stronke z punktami sprzedaży, salonami sici P4 Play??

#358898  autor: elrond
 10 wrz 2009, 21:44
kamaz222 pisze:Tak więc kupiłem na allegro telefon SE C702 i zastał on zakupiony przez poprzedniego własciciela w grudniu 2008 roku. Posiada blokade Simlock i teraz mam pytanie czy Play zdejmie mi simlocka (posiadam gwarancje oraz paragon zakupu) a telefon jest na abonment.
thonka pisze:jezeli nie masz umowy, a telefon byl brany na abonament to raczej nic nie zdzialasz...
Ode mnie nie chcieli umowy. Prędzej Era będzie się domagać jej posiadania, ale w Play raczej zdejmują na samą kartę gwarancyjną + paragon. A jak będą chcieli umowę, to idzie się do innego salonu :wink:
kamaz222 pisze:ale nie ma znaczenia przy zdejmowaniu simlocka czy telefon był kupowany np w sieprniu, grudniu 2008, czy maju 2009??
Ja ściągałem z telefonu kupionego w sierpniu 2007. Ściągają ze wszystkich telefonów zakupionych w Play.
kamaz222 pisze:Jeszcze jedno mznacie jakąs stronke z punktami sprzedaży, salonami sici P4 Play??
Na tej mapce są wszystkie punkty Play.

#359011  autor: Vieslav
 11 wrz 2009, 12:29
Ja mam kilka pytań o tego simlocka. Zakupiłem Motorole K3 bez simlocka. Widocznie ktoś ściągnął na własną rękę, bo nie było wpisu w karcie. Poszła do serwisu, gdzie wymieniono klawiaturę i widocznie zaktualizowano softa, bo po powrocie telefon miał simlocka! Poszedłem do Playa aby mi zdjęli, pani z salonu wzięła gwarancję i paragon (odpowiedź dla kogoś wyżej, że na samą kartę gwaarncyjną i dowód zakupu zdejmują :-) ), sprawdziła w systemie ale nie było kodu więc sklepała maila do działu technicznego. Pytałem po tygodniu, kodu nadal nie było. Po dwóch tygodniach w tym samym salonie był inny konsultant, który, po ut\przednim sprawdzeniu, że kodu nie ma, spisał IMEI i mój numer telefonu i powiedział, żebym nie przychodził codziennie, on będzie sprawdzał i gdy będzie już kod to zadzwoni. Od wysłania maila minęły prawie 3 tygodnie i cisza. Podejrzewam, że nikt do mnie nie zadzwoni w tej sprawie bo im to zwisa, ale chciałem zapytać ile wynosi czas oczekiwania na ten kod i czy istnieje inna możliwość sprawdzenia jego dostępności czy tylko wizyta w salonie?
Drugie pytanie: czy po zdjęciu simlocka i wpisie w kartę gwarancyjną istnieje szansa, że wgrają mi w serwisie niebrandowanego softa w ramach gwarancji? Brandowanie mi nie przeszkadza, bo wszystkich ikonek, startupów i dźwięków playa (nawet obrazka na klapce) pozbyłem się ręcznie. Denerwuje mnie brak możliwości ręcznego wybierania pomiędzy 2G a 3G a poza tym ten soft jest o tyle dziwny, że nawet mając full 3G podczas nawiązania połączenia przełącza na 2G.

#359021  autor: Orfi
 11 wrz 2009, 12:53
Masz rację, z tym, że z punktu Play nie zadzwonią, tutaj nie masz się co łudzić i musisz niestety ich nachodzić aż do skutku. W serwisie nie wgrają Ci niebrandowanego menu, bo telefon jest z Play czyli, ze sprzedaży operatorskiej a nie ze sprzedaży od producenta. Co do kodu to powinieneś otrzymać go bezzwłocznie, max do 3-5 dni. Wydaje mi się też, że konsultant po prostu Cię zbył albo nie umiał czy nie chciał Tobie pomóc.

Orfi

#359752  autor: Vieslav
 15 wrz 2009, 16:26
Byłem dzisiaj w salonie ponownie (tym razem inny salon). Kodu jak nie było tak nie ma. Prawie 4 tygodnie już minęły od wysłania zlecenia. Oczywiście nic nie mówiłem, że byłem wcześniej, pan znowu sklepał maila, wziął do mnie numer (skrzywił się jak usłyszał początek 506) i kazał czekać. Co mnie podkusiło żeby oddawać ten telefon do serwisu :evil: . Teraz jestem 4 tygodnie bez telefonu, bo w komisie za simlocka chcą tyle, co ja dałem tą motkę.