Ja mam kilka pytań o tego simlocka. Zakupiłem Motorole K3 bez simlocka. Widocznie ktoś ściągnął na własną rękę, bo nie było wpisu w karcie. Poszła do serwisu, gdzie wymieniono klawiaturę i widocznie zaktualizowano softa, bo po powrocie telefon miał simlocka! Poszedłem do Playa aby mi zdjęli, pani z salonu wzięła
gwarancję i paragon (odpowiedź dla kogoś wyżej, że na samą kartę gwaarncyjną i dowód zakupu zdejmują

), sprawdziła w systemie ale nie było kodu więc sklepała maila do działu technicznego. Pytałem po tygodniu, kodu nadal nie było. Po dwóch tygodniach w tym samym salonie był inny konsultant, który, po ut\przednim sprawdzeniu, że kodu nie ma, spisał IMEI i mój numer telefonu i powiedział, żebym nie przychodził codziennie, on będzie sprawdzał i gdy będzie już kod to zadzwoni. Od wysłania maila minęły prawie 3 tygodnie i cisza. Podejrzewam, że nikt do mnie nie zadzwoni w tej sprawie bo im to zwisa, ale chciałem zapytać ile wynosi czas oczekiwania na ten kod i czy istnieje inna możliwość sprawdzenia jego dostępności czy tylko wizyta w salonie?
Drugie pytanie: czy po zdjęciu simlocka i wpisie w kartę gwarancyjną istnieje szansa, że wgrają mi w serwisie niebrandowanego softa w ramach gwarancji? Brandowanie mi nie przeszkadza, bo wszystkich ikonek, startupów i dźwięków playa (nawet obrazka na klapce) pozbyłem się ręcznie. Denerwuje mnie brak możliwości ręcznego wybierania pomiędzy 2G a 3G a poza tym ten soft jest o tyle dziwny, że nawet mając full 3G podczas nawiązania połączenia przełącza na 2G.