• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #949084  autor: jadwiga42
 05 wrz 2017, 02:44
Witam.
Może mi ktoś wyjaśnić jak pod względem technicznym wygląda wyszukanie abonenta w sieci Play przez konsultanta ds. sprzedaży? Pracownik po zweryfikowaniu tożsamości klienta może wyszukać go w systemie po imieniu i nazwisku, czy też musi przepisać cały numer pesel z dowodu osobistego? Według jakich metadanych system pozwoli odnaleźć abonenta? Numer telefonu też może być?
Pytam, bo myślę, że szukając po imieniu i nazwisku może wyskoczyć np. 50 osób o imieniu Jan Nowak z danego miasta (np. z Warszawy), co z kolei może doprowadzić do nadużyć ze strony pracownika z nie do końca uczciwymi intencjami.
Będę wdzięczna za zaspokojenie ciekawości i udzieloną odpowiedź.
Pozdrawiam.
 #949344  autor: VashAnger
 06 wrz 2017, 15:28
Pytam, bo myślę, że szukając po imieniu i nazwisku może wyskoczyć np. 50 osób o imieniu Jan Nowak z danego miasta (np. z Warszawy), co z kolei może doprowadzić do nadużyć ze strony pracownika z nie do końca uczciwymi intencjami.
Będę wdzięczna za zaspokojenie ciekawości i udzieloną odpowiedź.
Na to można odpowiedzieć. Każda z sieci spełnia szereg wymogów bezpieczeństwa pod tym względem, czy to w kwestii wyszukiwania danych klientów, czy to z racji istnienia ogromnych obciążeń finansowych dot. wyżej wspomnianych przez kolegę udostępniania informacji P4. W Twoich określonych objawach bardziej wziąłbym pod lupę banki, a nie sieci telekomunikacyjne ;)

Raczej nie trzeba się tutaj martwić na zapas :)