• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #922710  autor: Kamolot
 25 kwie 2017, 19:44
Witam
Temat wałkowany wiele razy ale powraca. Telefon to Samsung S4 mini LTE, taryfa plus mix.
W okresie świąt mmsy przestały działać- nic nie było robione grzebane w komórce. Próbowałem odzyskać konfigurację na stronie ustaw.plus.pl jednak ani wersja online ani wysyłanie smsa na 8090 ani konfiguracja ręczna i próba stworzenia profili dostępowych nic nie dały. Przepraszam, profil internetowy zadziałał wpisany ręcznie - mmsy wciąż nie - efektem działania strony ustaw.plus.pl był sms, iż za chwilę otrzymam konfigurację jednak nigdy ona nie dotarła. Po jakimś czasie dochodzi sms iż mogę pobrać wiadomość multimedialna wraz z linkiem i hasłem. Nie zmieniałem taryfy, pakietów nie grzebałem nic - a dane komórkowe są włączone podczas prób wysyłki lub odbioru mmsa - próby kończą się niepowodzeniem. Postaram się zajść do punktu plusa może coś zaradzą, ale z czasem ciężko dlatego piszę tutaj. Może ktoś ma jakiś patent na to ?