• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #920278  autor: sprintek
 11 kwie 2017, 17:33
Zgadzam się mnie ta strona nic nie daje. Na stronie operatora jest siatka i tam lepiej widać.

Czy nr na kartę mogę wyrejestrowac online? Bo mam jeden z tmobile do wyrejestrowania

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
 #920314  autor: -Gosc-
 11 kwie 2017, 21:08
sprintek pisze:Czy nr na kartę mogę wyrejestrowac online? Bo mam jeden z tmobile do wyrejestrowania
Obawiam się że twórcy cudownej (niepotrzebnej i bezsensownej nota bene) ustawy antyterrorystycznej nie przewidzieli wyrejestrowania numeru.... Poprostu mija okres ważności konta, numer wyłączają i powinni usunąć dane z nim związane choć tu też nie wiem czy to jest w praktyce jakoś uregulowane. Może ktoś zna temat lepiej?
 #920344  autor: iPlus
 12 kwie 2017, 02:46
a2mobile, wirtualna sieć, każdy z 3 pakietów kosztuje 9,90 zł, możesz wybrać tylko 1 pakiet, możesz wszystkie naraz 19,90 zł i jest no limit rozmowy komórkowe i stacjo, no limit sms, no limit net tylko w necie zmniejsza się lejek ale najniższy ma 512 kb po wykorzystaniu 15 GB, więc i tak dobre warunki, pakiety odnawiają się co miesiąc, trzeba tylko zapewnić kase na koncie numeru, żeby pakiet mógł się odnowić, sieć ma zasięg Plusa, najbardziej korzystna cenowo oferta jak na ten czas
 #920354  autor: sa
 12 kwie 2017, 06:33
iPlus pisze:a2mobile, wirtualna sieć, każdy z 3 pakietów kosztuje 9,90 zł, możesz wybrać tylko 1 pakiet, możesz wszystkie naraz 19,90 zł i jest no limit rozmowy komórkowe i stacjo, no limit sms, no limit net tylko w necie zmniejsza się lejek ale najniższy ma 512 kb po wykorzystaniu 15 GB, więc i tak dobre warunki, pakiety odnawiają się co miesiąc, trzeba tylko zapewnić kase na koncie numeru, żeby pakiet mógł się odnowić, sieć ma zasięg Plusa, najbardziej korzystna cenowo oferta jak na ten czas
Ale musi być jeszcze jej zasięg,bo np. u mnie z plusem jest jak z playem :lol: dobrze działa jak się z domu nie ruszam, ale jak jestem w terenie z telefonem w garści ....to znacznie lepiej wypadają u mnie O i T na dokładkę obydwie sieci oferują identyczny zasięg ale ja tutaj subiektywnie wole O.
 #920355  autor: sprintek
 12 kwie 2017, 06:39
Gdyby nie problemy zasięgiem to zostałby w play na razie, lecz już mam dość. Nie mogę normalne porozmawiać, bo brakuje zasięgu. Raczej prześladuje do nju. Bardziej korzystna ofertę niż w Orange.
 #920357  autor: sa
 12 kwie 2017, 07:07
sprintek pisze:Gdyby nie problemy zasięgiem to zostałby w play na razie, lecz już mam dość. Nie mogę normalne porozmawiać, bo brakuje zasięgu. Raczej prześladuje do nju. Bardziej korzystna ofertę niż w Orange.
Dlatego do neta używam ofnk ,polnk i a2, a do rozmów nju i fakta.Różnica między nami najpewniej jest taka że w domu mam super zasięg playa 2g i 3g a znaczniej gorzej jest jak zaczynam się poruszać ,ale wtedy telefon dobrze łapie roaming T i nie mam problemów z rozmowami.Musi być u ciebie problem albo z telefonem który ma problem ze zmianą nadajników, albo marny zasięg w ogóle.Polecam ustawić piorytet w telefonie na T przynajmniej dopóki nie zmienisz sieci.
 #920358  autor: Gregrin
 12 kwie 2017, 07:18
sprintek pisze:Dobrze też by było aby były też masy no limit a w Orange chyba nie ma.... co radzicie?
Orange również ma nolimit pkt.1.1 [Zestawienie] Opcje FULL No-Limit w ofertach na karte ~30zl
sprintek pisze:Generalnie będę 2 nr przenosił, z tym, że ten drugi nr byłby bez nacisku na internet, bo neta mi potrzeba od 5 do 10 GB max. Natomiast żona mało korzysta...
Dla dwóch numerów to jednak chyba najlepsza opcja:
qcom pisze:38zł - nielimitowane komórki,sms, mms + 10 GB do podziału na dwie osoby + jak dzwonisz na stacjonarne to dopłacisz max 10zł/miesiąc
Gdyby brakowało internetu to jest pakiet 9GB za 9zł.
Orange będzie lepszym wyborem jeśli netu potrzebne jest dużo (nawet 20GB/m-c na start i co miesiąc 1GB więcej z kumulacja z niewykorzystanymi GB) i nie potrzeba MMS -bo nie ma ich w pakiecie.
Nju dla dwóch osób jest jednak tańsze jednak jest mniej netu bo 10GB do podziału przez pierwsze 6m-cy i nie kumuluje się on. W opcji z 13GB cenowo wyjdzie już bardzo podobnie cenowo porównując z pakietami orange za 28zl i 26zl wraz z bonusami za doładowanie.
 #920740  autor: sprintek
 13 kwie 2017, 21:51
Dziękuję za odpowiedzi. Muszę tylko przyciąć kartę testową i raczej wybór padnie na kartofla. Pozostaje tylko test zasięgu na fonie, bo testowałem. Już na starym telefonie. Jeszcze tylko na obecnym i wreszcie opuszczenia play :-)
 #921005  autor: SACZI
 15 kwie 2017, 19:34
sprintek pisze:Dziękuję za odpowiedzi. Muszę tylko przyciąć kartę testową i raczej wybór padnie na kartofla. Pozostaje tylko test zasięgu na fonie, bo testowałem. Już na starym telefonie. Jeszcze tylko na obecnym i wreszcie opuszczenia play :-)
W Twoim przypadku, każdy wybór będzie lepszy niż Play!
Ja niedawno chciałem podziękować Plusowi za współpracę, bo oferta przedłużeniowa była, ... niepoważna.
Chciałem właśnie przenieść nr do NJU.
Kupiłem starter i testowałem NJU przez tydzień.
Testy wypadły niekorzystnie i ostatecznie przełknąłem ofertę Plusa bez telefonu, mimo nominalnie gorszych warunków od tych, co oferuje NJU.
Po prostu, parametry sieci Plusa deklasują w moim regionie (Podkarpacie) Orange/TM/N!.

Telefon z kartą nju bardzo często przełączał się miedzy LTE, a 3G. Bateria trzymała wyraźnie słabiej, niż na karcie Plusa.
 #922171  autor: Gregrin
 22 kwie 2017, 22:35
sprintek pisze:Jak ewentualnie można ją rozwiązać?
Przenieś numer do dowolnego operatora nawet na drugi dzień. Zapłacisz to co masz aktualnie nabite na rachunku.
PS co się stało ze przenosisz ??
 #922179  autor: Gregrin
 22 kwie 2017, 23:47
To nie odbieraj papierów i tyle. Skoro niczego nie podpisałeś to niczego nie musisz zrywać. Poinformuj tylko nju abo kuriera ze rezygnujesz żeby nie ponawiali próby dostarczenia papierów.