• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #835265  autor: Rebeliant
 16 lis 2015, 22:19
Nawet ma łamach forum było o jakiejś miejscowości, w której Play kosił wszystkie sieci. Bodajże jedyny 2G w okolicy, nawet Plus pokonany. Pamiętajcie, że kwestie zasięgu to dość subiektywna kwestia, zależna od lokalizacji. Np. u mnie na działce, gdzie zawsze jechałem na roamingu, ostatnim czasem doznałem miłej niespodzianki - full w zasięgu macierzystym. Wszystkie inne sieci połowa skali. A jest to wieś oddalona ok. 5km od małego miasteczka. W niektórych częściach Bieszczad też działa tylko Plus i Play w roamingu plusowym. ;)
 #835276  autor: pipawolowa
 16 lis 2015, 23:41
Rebeliant pisze:Nawet ma łamach forum było o jakiejś miejscowości, w której Play kosił wszystkie sieci. Bodajże jedyny 2G w okolicy, nawet Plus pokonany.
Mowa o wsi Sromowce Niżne?.

"Fantazja jest ważniejsza od wiedzy." A Einstein
 #835289  autor: Kryniczanin
 17 lis 2015, 05:37
Mowa o wsi Sromowce Niżne?.
Nie tylko, jest znacznie więcej takich miejsc w Polsce gdzie zasięg jest tylko i wyłącznie Play. Dlatego zostawiono dwa kanały na EGSM 900 by ludzi nie pozbawiać łączności ze światem.
 #835699  autor: SACZI
 18 lis 2015, 21:21
Zawsze wiem, kiedy do Playa dzwonię - słyszę swój głos w słuchawce ;)
 #836055  autor: Ryszard Lubicz
 21 lis 2015, 14:57
Ja mam Play praktycznie od startu sieci. Mieszkam w małym miasteczku, nigdy nie miałem żadnych problemów.

Grażynko wybacz...
 #836108  autor: Wiola_K
 21 lis 2015, 20:35
Ja też jestem zadowolona z Play. Ale trzeba samemu w swojej miejscowości sprawdzić zasięg. Martwią mnie jedynie doniesienia o sprzedaży w przyszłym roku Play firmie UPC. Czy warunki się nie pogorszą?
 #913722  autor: macc
 02 mar 2017, 07:15
Dzwonię ostatnio do kumpla i słyszę w telefonie

głośność: normalnie-ciszej-ciszej-ciszej-ciszej-ciszej-ciszej-zupełnie nie słyszę a następnie
normalnie-ciszej-ciszej-ciszej-ciszej-ciszej-ciszej-ciszej-zupełnie nie słyszę
i tak odbywała się cała rozmowa. W końcu pytam się jego, gdzie ma telefon w jakiej sieci? oczywiście play
Mówi do mnie, że ma ich dosyć i tylko do września i spada do innej sieci :wink:
 #913811  autor: -Gosc-
 02 mar 2017, 16:38
Pawelek1120 pisze:Witam od kilku dni poważnie planuje przenieść numer do operatora play.
Na rożnego typu forach można przeczytać opinie na temat tej sieci a mianowicie bardzo dużo negatywnych opinii (chyba więcej niż pozytywnych).
Sporo użytkowników narzeka na slaby zasięg internetu i słabą jakoś połączeń
Większość z nich została wystawiona dawno temu.
I tu kieruje do was pytanie jak się ma siec PLAY na dzień dzisiejszy?
Czy poprawiła się cos w kwestii zasięgu? Gdyby ktoś mógł jednym zdaniem wypowiedzieć się i rozwiać moje wątpliwości czy warto zmieniać operatora orange na play to byłbym bardzo wdzięczny.
Dziękuje i pozdrawiam
Dawno temu, kiedy był szał na plej sam dałem się zwieść i korzystałem, niecałe 2 lata, nie pamiętam już, ale wówczas była to tragedia, jakość połączeń głosowych była zła, nawet w połączeniach między abonentami wewnątrz sieci nagminnym było rozłączanie rozmów. Potem wróciłem do Orange, być może było i drożej ale.... jakość i stabilność to było bez porównania do plej, rozmowy w dobrej jakość i nigdy mi nc nie przerwało. Dziś mam numery w Orange i T-mobile, uważam że Networks jest najlepszym z możliwych rozwiązań sieciowych obecnie i choćby plej nie wiadomo co mi obiecał i jak tani by nie był nie wrócę tam, zresztą jak większość którzy uciekali z W3 do plej w swoim czasie a później.... wracali. Jak jest dziś? Być może i lepiej, warto poczytać raporty UKE z badań sieci dostępne na stronie UKE, mimo wszystko dowiedziec się można że jednak plej odstaje od W3.
 #913812  autor: -Gosc-
 02 mar 2017, 16:41
cyanoone pisze:Swoją drogą klient P4 zawsze będzie miał zasięg tam gdzie klient Orange, ale w drugą strone to nie działa.
Wcale nie, a przynajmniej nie z automatu i bez odblokowania dostępu do Orange w BOK. Pisz rzetelnie.
 #914109  autor: Dorotea
 04 mar 2017, 16:54
Idź sobie na oficjalne forum Play: https://forumplay.pl i poczytaj co piszą klienci (również biznesowi) o poziomie obsługi i jakości usług. Tam opinie są porażające i raczej dość prawdziwe, bo klienci podają nr zgłoszeń obsłudze, co oznacza, że naprawdę są ich klientami, a nie pryszczatymi hejterami.

Sam jak już radzono zaopatrz się w starter, dodam tylko, że warto założyć konto na Play24 i zrobić kila zgłoszeń (np. z prośbą o włączenie zasięgu Orange itp.), po odpowiedziach konsulatów będziesz już wiedział, co Cię czeka, kiedy trzeba się zwrócić do nich o pomoc i czy warto zadomowić się na stałe w tej sieci.
 #914116  autor: forum_tg
 04 mar 2017, 17:26
jestem w sieci Play od prawie 10 lat, z samych usług jestem zadowolony, także moi najbliżsi którzy z czasem także przeszli. Jednakże Biuro obsługi klienta to jest tragedia, pracownicy potrafią kłamać podczas rozmowy i bardzo często nie znają podstawowych przepisów dotyczących telekomunikacji. Już kilka spraw do UKE składałem na pracowników BOK.
Reasumując: jak nie ma potrzeby kontaktować się z BOKiem to jest super. A jak ktoś musi to ... to lepiej nie komentować.
Rzadko korzystam z BOKu więc nie mam zamiaru zmieniać Play na innego operatora. To będzie nadal moim głównym numerem. Ale do urządzenia mobilnego nie mam zamiaru wkłądać karty z Play - prędkość i zasięg jest zbyt słaby, Orange bije ich na głowe.
 #916395  autor: creeper
 17 mar 2017, 11:20
Ja po kilku latach mam zamiar zmienić Play na coś innego (jeszcze nie zdecydowałem jaka sieć). Mimo, że mieszkam w dużym mieście na śląsku, jakość ich sygnału jest dosyć słaba. Wielokrotnie na trasie gubiła mi się sieć, przez co GPS wariował.