Pawelek1120 pisze:Witam od kilku dni poważnie planuje przenieść numer do operatora play.
Na rożnego typu forach można przeczytać opinie na temat tej sieci a mianowicie bardzo dużo negatywnych opinii (chyba więcej niż pozytywnych).
Sporo użytkowników narzeka na slaby zasięg internetu i słabą jakoś połączeń
Większość z nich została wystawiona dawno temu.
I tu kieruje do was pytanie jak się ma siec PLAY na dzień dzisiejszy?
Czy poprawiła się cos w kwestii zasięgu? Gdyby ktoś mógł jednym zdaniem wypowiedzieć się i rozwiać moje wątpliwości czy warto zmieniać operatora orange na play to byłbym bardzo wdzięczny.
Dziękuje i pozdrawiam
Dawno temu, kiedy był szał na plej sam dałem się zwieść i korzystałem, niecałe 2 lata, nie pamiętam już, ale wówczas była to tragedia, jakość połączeń głosowych była zła, nawet w połączeniach między abonentami wewnątrz sieci nagminnym było rozłączanie rozmów. Potem wróciłem do Orange, być może było i drożej ale.... jakość i stabilność to było bez porównania do plej, rozmowy w dobrej jakość i nigdy mi nc nie przerwało. Dziś mam numery w Orange i T-mobile, uważam że Networks jest najlepszym z możliwych rozwiązań sieciowych obecnie i choćby plej nie wiadomo co mi obiecał i jak tani by nie był nie wrócę tam, zresztą jak większość którzy uciekali z W3 do plej w swoim czasie a później.... wracali. Jak jest dziś? Być może i lepiej, warto poczytać raporty UKE z badań sieci dostępne na stronie UKE, mimo wszystko dowiedziec się można że jednak plej odstaje od W3.