• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #915496  autor: kamo1312
 12 mar 2017, 18:50
Witam.
Zdecydowałem się zakupić nowy telefon co za tym idzie i przenieść numer do innej sieci. Z telefonu dzwonie oraz wysyłam sms'y dość rzadko, natomiast większą wagę przykładam do korzystania z internetu w telefonie. Czy jest jakaś się która oferuje dobry pakiet internetu przy jakieś mniejszej ilości minut oraz sms'ow?
 #915502  autor: Wosiu96
 12 mar 2017, 19:16
W jakiej sieci masz obecnie numer? Jaka sieć ma u ciebie najlepszy zasięg i dostępne technologie lte/3g?
 #915503  autor: matisi
 12 mar 2017, 19:17
Jeżeli masz dobry zasięg Play, to proponuję Mobile Vikings i ofertę Viking 29 Standard, w ramach której otrzymasz 15 GB internetu, nielimitowane SMSy/MMSy i połączenia do Play/Vikingów (ważne 31 dni) oraz 29 zł na koncie, z których dzwonisz do innych sieci (ważne 365 dni). Z tych 29 zł możesz także dokupić internet https://mobilevikings.pl/pl/help/packag ... -packages/. Dokupiona paczka przedłuży ważność pozostałego internetu.

Jeżeli nie masz dobrego zasięgu Play, to proponuję Orange Free na Kartę. Ładujesz za 100 zł i otrzymujesz 50 GB (przy włączonym RWK, pakiet będzie ważny rok). Jeżeli potrzebujesz możesz dokupić multipakiet 200 za 16 zł http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html
 #915508  autor: -Gosc-
 12 mar 2017, 19:32
kamo1312 pisze:Witam.
Zdecydowałem się zakupić nowy telefon co za tym idzie i przenieść numer do innej sieci. Z telefonu dzwonie oraz wysyłam sms'y dość rzadko, natomiast większą wagę przykładam do korzystania z internetu w telefonie. Czy jest jakaś się która oferuje dobry pakiet internetu przy jakieś mniejszej ilości minut oraz sms'ow?
Najpierw określ sobie jakie masz warunki sieciowe, kto w rejonie który cię interesuje ma stabilny zasięg, dostęp do LTE.

W Orange w taryfie "free na kartę" masz za samo doładowanie za 30zł pakiet 10GB internetu, ważny tyle ile konto, jeżeli ustawisz wcześniej RWK to będzie ważny rok, nie trzeba się spieszyć z wykorzystaniem.
Osobiście odradzam plej i wszystko co na nim działa/współpracuje. Nie warto.
 #915511  autor: f0ku5
 12 mar 2017, 19:42
Osobiście odradzam plej i wszystko co na nim działa/współpracuje. Nie warto.
Podpisuję się obiema rękoma.
 #915514  autor: kamo1312
 12 mar 2017, 20:00
Obecnie mam Heyah, Obecnie studiuje w Warszawie więc myślę, że z zasięgiem na będzie problemu w żadnej sieci, zależałoby mi na tym, żeby konto było ważne przez długi okres czasu( żebym nie musiał doładowywać konta np. co miesiąc) bo dość sporadycznie do kogoś dzwonie itp. Co do internetu to myślę że wykorzystałbym przez miesiąc ok. 5 gb.
 #915526  autor: Gregrin
 12 mar 2017, 20:44
kamo1312 pisze:zależałoby mi na tym, żeby konto było ważne przez długi okres czasu( żebym nie musiał doładowywać konta np. co miesiąc) bo dość sporadycznie do kogoś dzwonie itp. Co do internetu to myślę że wykorzystałbym przez miesiąc ok. 5 gb.
Polecam orange ze względu na to ze net jest ważny tak jak konto (rok) i zawsze można sobie przedłużać. Polecam popatrzeć co i za ile dają w prepaidzie [Zestawienie] Oferty No Limit i 3w1 w ofercie na karte
 #915545  autor: reboot
 12 mar 2017, 22:08
Czemu nie Virgin Mobile i pakiet Freemium? Za darmo 30 min, 30 sms i 300 MB, a obecnie za 10zł można dokupić 10 GB.

WKS
 #915549  autor: kamo1312
 12 mar 2017, 22:25
Też się nad Virginem zastanawiam, te 30 minut i 30 sms myślę, że by mi wystarczyło, tylko te 300 mb internetu to jednak za mało. Te 10gb za 10 zł jest to promocja, więc pewnie jeszcze kilka dni/tygodni i wróci stara cena.
 #915556  autor: -Gosc-
 12 mar 2017, 22:45
Nie zawracaj sobie głowy żadnymi Virginami ani MVNO działającymi na pleju. Cena to nie wszystko. Bierz coś infrastrukturalnego jak ci piszą Orange/nju. Mam, używam, działa, polecam, a jestem dosyć wymagający. Nie polecam natomiast prepaida T-mobile, raz że mało wszystkiego, dwa że haczyki i ograniczenia, trzy że lubią sobie pobierać pieniądze z konta za jakieś bzdury a potem to ty musisz zgłaszać reklamować, w Orangu na spokojnie działa wszystko jak trza:-)
 #915592  autor: pakierhakierxd
 13 mar 2017, 10:36
Od ponad 5 lat używam Playa w abo i nie narzekam, wręcz zasięg w moim mieście jest lepszy niż u W3!

Wysłane z mojego Hi8 pro przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam :)
 #915595  autor: -Gosc-
 13 mar 2017, 10:47
Macie tam w tym Supraślu tych stacji:-))) Jedna plejowa i druga wszyscy na jednym maszcie:-)))) I W3 z tego masztu tak słabo idzie? Przecież to mikroskopijna mieścinka a maszt na wyciągnięcie łapy.
 #915598  autor: kamo1312
 13 mar 2017, 11:06
Sam już nie wiem co do tej sieci, chyba nie ma odpowiedniej dla mnie. Nie chciałbym płacić dużego abonamentu ponieważ sporadycznie gdzieś dzwonie, ale żeby było te kilka gb internetu do wykorzystania.
 #915604  autor: pakierhakierxd
 13 mar 2017, 12:01
Nie ma :)
T-Mobile, Orange i Play maja, w Orange zawsze jest 20 MB a w play 10-40 różnie na lte. Tm nie mam karty.
W play wszędzie mam lte praktycznie, u W3 potrafi zgubić w moim domu 3g, lte tylko przy oknie, w plus to wogole tragediia w domu bo siedzi praktycznie ciągle na 2g.
Ale za to tak jak play najbardziej ten zasięg trzyma bo w tm raz mam a raz nie mam tak samo Orange, jestem 2km od nadajnika.

Wysłane z mojego Hi8 pro przy użyciu Tapatalka

Edytowano. pakierhakierxd ja wiem, że Tapatalk działa bardziej jak Chat ale staraj się składniej pisać w jednym zdaniu, odpowiedzi w wątkach to nie Chat. Nie bałaganimy. ;) Morvius

Pozdrawiam :)