• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #914326  autor: Luca_Brasi
 05 mar 2017, 23:06
Witam.

Mam problem dotyczący zablokowanego numeru, sprawa ma się tak że konto nie było doładowywane i sieć (Orange) zablokowała mój numer. Numer był zarejestrowany, a pytanie na które bardzo potrzebuje odpowiedzi jest to czy owy numer można jeszcze odzyskać po przez np. wizyta w salonie Orange i opowiedzenie całej sytuacji dodam że numer został zablokowany wczoraj (04.03.2017).
Dziękuje z góry za wszelkie udzielone odpowiedzi i porady. :D
 #914327  autor: f0ku5
 05 mar 2017, 23:09
Da się go bezproblemowo odzyskać.
 #914329  autor: Niezgodna7
 05 mar 2017, 23:39
Na salony i doładuj za 25zł...?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #914350  autor: Gregrin
 06 mar 2017, 09:31
Masz konto na orange.pl ?? Jeśli tak to zobacz czy nie masz środków w skarbonce. Przelew ze skarbonki powinien uaktywnić konto. Później włącz sobie RWK. Jeśli kartę masz dłużej niż 93dni to będzie za darmo, w przeciwnym razie 3zl.
 #914447  autor: Luca_Brasi
 06 mar 2017, 18:48
Niestety nie mam konta. Najrozsądniejsza chyba będzie jednak wizyta w salonie. Mam jeszcze pytanie nie tak ważne ale brzmi ono tak: Czy jako osoba niepełno letnia mogę załatwiać takie "sprawy" czy musi to być jednak osoba dorosła?
 #914472  autor: Gregrin
 06 mar 2017, 21:55
Luca_Brasi pisze:Mam problem dotyczący zablokowanego numeru, sprawa ma się tak że konto nie było doładowywane i sieć (Orange) zablokowała mój numer.

Co rozumiesz przez zablokowanie numeru ?? Tego 4.03 zablokowali połączenia wychodzące i przychodzące czy tylko wchodzące ?
W każdym razie warto mieć konto na orange żeby kontrolować pakiety i włączać promocje (takie jak skarbonka ;)). Jeśli masz zablokowane tylko wychodzące to dalej możesz tam założyć konto (albo w apce na smartfona) ale wystarczy zwykle doładowanie (nawet za 5zl) a później tylko włączyć sobie RWK.
 #914995  autor: orson_dzi
 10 mar 2017, 08:37
Kontaktujesz się w dowolny sposób z BOK, podajesz numer karty SIM (w przypadku posiadanej przez Ciebie blokady to jest metodą weryfikacji), blokada schodzi w kilka minut, doładowujesz konto w ciągu 24 godzin i działa.

Na numerze skończył się okres X (wychodzące), potem Y (przychodzące) i teraz numer jest zablokowany do momentu zakończenia okresu Z (ważność konta). Jak ten okres się skończy, numer przepada i nie da się go odzyskać.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)