• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #900580  autor: adziu82
 17 gru 2016, 18:13
Witam,

Czy w VM powinienem dzwonić gdzieś, pisać maile aby odblokowali mi T-Mobile ( Play nie mam ) ?
Wyszukuję sieci i łączy mnie tylko z o2 ( mieszkam 5 km do granicy z DE ) a pokazuje Orange, Plus i T-Mobile normalnie jak korzystałem w Play, dziś włożyłem nowy starter VM i nie mam zasięgu.
Ktoś coś wie o co tu ,,kaman''?

RawStyle
 #900582  autor: Kryniczanin
 17 gru 2016, 18:20
A zarejestrowałeś kartę?
 #900583  autor: adziu82
 17 gru 2016, 18:22
Tak, teraz nawet sprawdzałem na Sony w apce VM i mam zarejestrowany, a do tego mamie zarejestrowałem numer używając mój numer.
Więc jest zarejestrowany.
Ale jak by nie był zarejestrowany, to bym się nie wbił do o2 chyba także, a mam z DE zasięg.
A najlepsze jest to, że już wykonałem połączenie i musiało być to z T-Mobile, chyba, że nie zwróciłem uwagi i poleciało z o2.

RawStyle
 #900586  autor: xander21
 17 gru 2016, 18:46
adziu82 pisze:Tak, teraz nawet sprawdzałem na Sony w apce VM i mam zarejestrowany, a do tego mamie zarejestrowałem numer używając mój numer.
Więc jest zarejestrowany.
Ale jak by nie był zarejestrowany, to bym się nie wbił do o2 chyba także, a mam z DE zasięg.
A najlepsze jest to, że już wykonałem połączenie i musiało być to z T-Mobile, chyba, że nie zwróciłem uwagi i poleciało z o2.
Rejestrowałeś numer przez kuriera czy w salonie Play, kioskach ruchu, poczta?
 #900588  autor: adziu82
 17 gru 2016, 19:05
Kurier przywiózł kartę, jest ona na żoną, ja jestem na weekendy tylko i nie odebrałbym jej.
Więc od razu była zarejestrowana, bo podawałem PESEL żony jak brałem ze strony VM kartę za free.
Kartę sprawdzam w drugiem fonie i jest to samo, czyli tylko loguje się do o2.
W salonie Play, także można?

EDIT:

Po godzinnym leżakowaniu karty SIM w telefonie, automatycznie przełączyło do T-Mobile.
Temat zamknięty.
Tylko dlaczego tak długo czekałem na zalogowanie do sieci?

EDIT:

Czy VM ma także ten śmieszny lejek 3Mb/s jak Play? Nie wiem pod czyją to sieć należy.

RawStyle
 #900600  autor: qcom
 17 gru 2016, 20:04
adziu82 pisze:Czy VM ma także ten śmieszny lejek 3Mb/s jak Play? Nie wiem pod czyją to sieć należy.
Tak, play zadbał również o virgin oczywiście żeby poprawić komfort użytkowania więc możesz się cieszyć ograniczeniem do 3 mb/s. Za to nie musisz się martwić o wielkość pakietu internetu, przy takiej prędkości ciężko go wykorzystać :lol:
Mówię to jako obecnie jeszcze klient play :roll:
 #900601  autor: adziu82
 17 gru 2016, 20:11
Ja właśnie uciekłem od Play ( RBM ) w sumie aż tak nie zależy mi na szybkości w telefonie, normalnie w ciągu dnia miałem 3-4Mb/s w nocy do 6-7 Mb/s ale jestem na weekendy i ,,freemium'' jest dobrą opcją dla mnie.
Żona została w Play,sporadycznie używa ,,dane'' od opa, ale muszą być dostępne.

RawStyle
 #902160  autor: HappyBoy
 29 gru 2016, 05:56
1. Zalecam manualne wybranie operatora w ustawieniach swojego telefon.
2. Zgłoś prośbę do BOK VM o blokadę roamingu międzynarodowego (jeśli go nie potrzebujesz na tej karcie).
 #902331  autor: Vieslav
 29 gru 2016, 23:02
Szanowni Państwo, od kilku tygodni na moim numerze Virgin znika zasięg. W mieście tragiczny zasięg Playa uniemożliwia korzystanie z telefonu, natomiast poza miastem telefon wyświetla mi komunikat: "brak dostępu do sieci T-Mobile". Przy próbie ręcznego wyboru sieci również jest komunikat o braku dostępu do T-Mobile. Dzieje się tak co jakiś czas, czasem telefon normalnie wskakuje na roaming, czasem wyświetla brak dostępu do T-Mobile. Co najciekawsze, jeszcze nigdy nie byłem zalogowany do Plusa.
Szczerze mówiąc mam już dosyć tej sieci. Zgłaszałem problemy z zasięgiem (brak możliwości wykonywania połączeń i brak połączeń przychodzących - tylko sms o nieodebranej rozmowie mimo maxymalnego zasięgu Playa) - BOK milczy. Jedno zgłoszenie wysłałem w październiku, kolejne na początku grudnia - zero odpowiedzi.