• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #526958  autor: Shark66
 09 sty 2012, 11:16
Witam.

Mam ponad 200zł na telefonie i codziennie ta kwota mi się powieksza o 20-30zł, chciałbym z tego gotówkę.

Sms premium itp odpada bo oni dają 45% ? Kradzież w biały dzień.

Na samosi czytałem że można w bankomacie euro net wypłacić kase tzn gość pisał tak

- Idziemy do bankomatu euronet wybieramy odpowiedznią opcje
- Wpisujemy nr telefonu przychodzi sms przepisujemy kod
- Bankomat wypłaca kase z potrąceniem 20% prowizji

Ale na ich stronie nie ma nic o tym.

Przelew sms też próbowałem ale znajomi kupili i już wiecej nie mam gdzie sprzedać a na allegro nie mam konta a jak założe to zresztą mało kto kupi od nowego użytkownika

Więc jakie są opcje podjęcia gotówki z telefonu w orange prepaid ? Tak minimum 60%

#526990  autor: Spioszek
 09 sty 2012, 14:46
Tak 60% da Ci tylko przelew SMS w Orange.
Pozostałe firmy które wypłacają kase za SMSy Premium więcej niż 30-40% Ci nie dzadzą.

Wiąże się to z tym że na takim SMSie zarabia Operator, państwo bo doliczany jest VAT, i ta firma co wypłaca no i Ty dostajesz reszte.
Także nie ma za dużo kasy dla Ciebie za taki zarobek.

Najlepiej Ci sprzedawać właśnie albo jako przelew SMS, albo oferować usługi na allegro że ktoś Ci płaci 40-50% mniej kasy za SMSa premium, ty wysyłasz i masz mniejwięcej połowe kasy z tego.

A dużo osób się skusi na taką propozycje na Allegro, typu kupowanie jakiś dodatków do gier SMSową drogą za połowe stawki.

#527023  autor: Shark66
 09 sty 2012, 17:51
Tak ale SkyCash za doładowanie konta w SkyCash daje tylko 48% lub 47% więc jak przeleje 200zł to mam 106zł w plecy.

Gdyby od 200zł dalo się przesłać na konto SKyCash ta 120zł to byłaby bardzo fajna opcja ( no i dlatego na dodatek ze na allegro okazyjnie 200zł mozna kupic za 110zł :lol: )

Co do przelewu to już od 2 tygodni pytam znajomych, troche sprzedałem ale to i tak mało a na allegro nie mam konta a jak załoze to kto kupi od nowego użytkownika

@ Chyba że jakis sprzedawca z allegro zgodzi się, aby zapłacić mu za przedmiot doładowaniem no ale póki co tam gdzie w opisach był email wysłałem z 30 i nikt nie chciał a dawałem 30zł ekstra

#527368  autor: Sagax
 10 sty 2012, 22:45
Kiedys byl ladny serwis:
http://www.roboxchange.com/

#527389  autor: Shark66
 11 sty 2012, 00:14
Sagax pisze:Kiedys byl ladny serwis:
http://www.roboxchange.com/

Możesz objaśnic bo za bardzo tego nie rozumiem
 #527428  autor: avt31
 11 sty 2012, 11:03
Shark66 pisze:Mam ponad 200zł na telefonie i codziennie ta kwota mi się powieksza o 20-30zł, chciałbym z tego gotówkę.
Nie rozumiem tego.
Jaki jest sens codziennego powiększania kwoty o 20-30 zł skoro jest kasa na koncie? Wydawać 600-900 zł na telefon na miesiąc to kwota astronomiczna. To taniej wyjdzie Play bez ograniczeń za 300 złotych. Dla mnie to jakiś szczyt niegospodarności.
 #527439  autor: Shark66
 11 sty 2012, 11:31
avt31 pisze:
Shark66 pisze:Mam ponad 200zł na telefonie i codziennie ta kwota mi się powieksza o 20-30zł, chciałbym z tego gotówkę.
Nie rozumiem tego.
Jaki jest sens codziennego powiększania kwoty o 20-30 zł skoro jest kasa na koncie? Wydawać 600-900 zł na telefon na miesiąc to kwota astronomiczna. To taniej wyjdzie Play bez ograniczeń za 300 złotych. Dla mnie to jakiś szczyt niegospodarności.
Ja nigdzie nie pisałem że kupuje te doładowania, Twój post to dla mnie szczyt nierozgarnięcia bo nawet czytać Ci się nie chciało a krytykujesz
 #527442  autor: avt31
 11 sty 2012, 11:42
Shark66 pisze:Ja nigdzie nie pisałem że kupuje te doładowania, Twój post to dla mnie szczyt nierozgarnięcia bo nawet czytać Ci się nie chciało a krytykujesz
Jak widać nie czytasz ze zrozumieniem.
"Nie rozumiem tego" Krótkie zdanie, które zamieściłem wg mnie wszystko wyjaśnia. Dla Ciebie za trudne?
Abo ci się powiększa codziennie o 20-30 zł? Co najmniej dziwne by to było.
Wyraziłem tylko swoją opinię na podstawie tego co NAPISAŁEŚ.
A jeżeli, ktoś Tobie doładowywuje to chyba nie zna lepszych ofert i także jest to wyrzucanie kasy w błoto, bo koszty można robić w sensowniejszy sposób.
Oczywiście jest to tylko moja prywatna opinia, bo nie można nikomu zabronić "dziwnego" wydawania jego pieniędzy.
 #527509  autor: Shark66
 11 sty 2012, 14:30
avt31 pisze:
Shark66 pisze:Ja nigdzie nie pisałem że kupuje te doładowania, Twój post to dla mnie szczyt nierozgarnięcia bo nawet czytać Ci się nie chciało a krytykujesz
Jak widać nie czytasz ze zrozumieniem.
"Nie rozumiem tego" Krótkie zdanie, które zamieściłem wg mnie wszystko wyjaśnia. Dla Ciebie za trudne?
Abo ci się powiększa codziennie o 20-30 zł? Co najmniej dziwne by to było.
Wyraziłem tylko swoją opinię na podstawie tego co NAPISAŁEŚ.
A jeżeli, ktoś Tobie doładowywuje to chyba nie zna lepszych ofert i także jest to wyrzucanie kasy w błoto, bo koszty można robić w sensowniejszy sposób.
Oczywiście jest to tylko moja prywatna opinia, bo nie można nikomu zabronić "dziwnego" wydawania jego pieniędzy.
Ty ciągle usiłujesz swoje ideologie wciskać.
Nikt mi nie robi kosztów ( sobie, swojej firmie żeby z podatkiem zakombinować) i sam też nie kupuje tych doładowań.

Jak tak bardzo Cię to ciekawi, to wykonuje dla młodych ludzi którzy grają np w samp, gta iv itp różne skrypty w języku php i pawn.
12-16 latkowie wola płacić doładowaniem niż przelewem, tyle.

#527598  autor: zoltan666
 11 sty 2012, 21:39
To niech ci płaca kodem prepaid, a nie przelewem sms, bo tak pewnie płacą. Na sprzedazy kodow wyjdziesz lepiej niz na przelewach sms.
A jak chciałbys to co masz sprzedac na Allegro jako przelewy sms to to że bedziesz swieżak nie musi byc problemem. Mozesz zacząc od małych doładowań, zaznaczajac, że doladowujesz przez wpłatą. Znajda się chętni, jeszcze jak cena bedzie atrakcyjna.

#527621  autor: Sagax
 11 sty 2012, 22:08
Czyz nie mozna przekazac srodki na inny numer?

#527640  autor: ChuckyCiechanow
 11 sty 2012, 22:45
Sagax pisze:Czyż nie można przekazać środki na inny numer?
Czytałeś od początku ?
Shark66 pisze:Przelew sms też próbowałem ale znajomi kupili i już więcej nie mam gdzie sprzedać
Shark66 pisze:na allegro nie mam konta a jak założę to zresztą mało kto kupi od nowego użytkownika
Kupią kupią ja jak zaczynałem trochę sprzedawać Przelewy SmS to pewnie miałem z 5 komentarzy teraz mam 91 a za sprzedaż 70.

Dasz dobrą cenę to pójdą jak świeże bułeczki :D

Jak masz jakieś pytanie to możesz napisać na PW

#527656  autor: Shark66
 11 sty 2012, 23:11
zoltan666 pisze:To niech ci płaca kodem prepaid, a nie przelewem sms, bo tak pewnie płacą. Na sprzedazy kodow wyjdziesz lepiej niz na przelewach sms.
A jak chciałbys to co masz sprzedac na Allegro jako przelewy sms to to że bedziesz swieżak nie musi byc problemem. Mozesz zacząc od małych doładowań, zaznaczajac, że doladowujesz przez wpłatą. Znajda się chętni, jeszcze jak cena bedzie atrakcyjna.

Nie da się sprawdzić czy kod jest dobry czy zły inaczej niż przez doładowanie na swoim telefonie.
A sorki, ale bardzo dużo próbuje oszukać

Dobra dzisiaj wieczorem po znajomych puściłem 200zł, zostało mi 120zł jakby był ktoś chętny przez allegro za 60% wartości pisać PW

#527675  autor: zoltan666
 12 sty 2012, 00:27
Daj ogłoszenie w dziale Sprzedam tutaj na forum, moze się trafi chętny. Czasami mozna takie sprawy załatwić bez Allegro - kwestia zaufania.
 #527810  autor: Sagax
 12 sty 2012, 17:16
Shark66 pisze: Przelew sms też próbowałem ale znajomi kupili i już wiecej nie mam gdzie sprzedać a na allegro nie mam konta a jak założe to zresztą mało kto kupi od nowego użytkownika

Więc jakie są opcje podjęcia gotówki z telefonu w orange prepaid ? Tak minimum 60%
Jak rozumiem, srodki mozna przekazywac na inne numery. W ogole nie widze problemu. Napisz ogloszenia tutaj i na innych forach (np. na forum Twojego regionu), ktos kupi. Na Ukrainie na takim samym forum, jak ten, setki uzytkownikow codziennie kupuja czy sprzedaja srodki, do 90%.
 #890658  autor: oszukany
 08 paź 2016, 20:03
Chciałbym wszystkich przestrzec, że jest to naciąganie. Wysłałem sms i dostałem w odpowiedzi :

"Niestety nie mozemy dostarczyc zamowionego kodu, gdyz usluga zostala zawieszona"

Następnie napisałem do nich email i dostałem wiadomość zwrotną, automatyczną, że moja wiadomość nie może zostać dostarczona, bo ich serwer przestał działać.

Naciągacze i tyle.
 #897954  autor: Baronik1978
 30 lis 2016, 08:24
Żadna nowość - od dawna można znaleźć informacje, że z żadnego pre-paida nie da się w prosty sposób "wyjąć" środków. W przeciwnym razie była by to idealna pralnia brudnych pieniędzy...