• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #879570  autor: qbpm
 29 lip 2016, 12:06
Witam.
Jak zablokować tego typu spam, w którym nie ma numeru nadawcy, tylko tekst w polu, w którym znajduje się numer?
Generalnie jestem uczulony na spam i udało mi się zablokować wszystko poza takimi kwiatkami:

Numer nadawcy:
Kod: Zaznacz cały
TCHIBO
Treść:
Kod: Zaznacz cały
Tylko w ten weekend w sklepach Tchibo 20% rabatu przy zakupie za min. 50 zl. Nie dotyczy oferty Cafissimo i Baru Kawowego. Zapraszamy!
Chcę to zablokować u źródła, a nie jakąś aplikacją.
Dziękuję.
 #879577  autor: tyre23
 29 lip 2016, 12:17
qbpm pisze:Chcę to zablokować u źródła, a nie jakąś aplikacją.
[email protected]
Wiadomość do wysłania:
Niniejszym nie wyrażam zgody na przetwarzanie przez Tchibo Warszawa Sp.z.o.o oraz podmioty współpracujące moich danych osobowych, zwłaszcza numeru telefonu (XXXXXXXXX), w celach marketingu produktów i przesyłania informacji handlowych środkami komunikacji elektronicznej.
imię, nazwisko
 #879581  autor: qbpm
 29 lip 2016, 12:26
hmm... Czyżby to było takie proste? do tej pory miałem doświadczenia, że firma się tłumaczyła, że to nie ona wysyła tylko jakaś agencja. Agencja się tłumaczyła, że kupili bazę numerów ze zgodami albo wcale się nie odzywali i przepychanka przez pół roku.
Z numerami było prościej, bo udało się przez operatora to zablokować.
Spróbuję jak piszesz. Dzięki.
 #879591  autor: Remington
 29 lip 2016, 13:10
Powinno się udać. Agencja nie agencja, wysyła w imieniu Tchibo i to w interesie Tchibo jest by sprawę wyjaśnić. To akurat cywilizowana firma, gorzej z takim spamem przychodzacym od firm krzak albo zagranicznych.