• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #844289  autor: mnicho
 08 sty 2016, 16:48
Witam. Szukam jakiejś oferty abonamentowej dla mamy razem z telefonem na Windows Phone, chodzi o pozostanie przy tym samym numerze ( do tej pory prepaid t-mobile ). Na czym mi zależy:

- Ilość minut - 200 powinno starczyć
- Sms - bez znaczenia
- Pakiet internetowy - dobrze jakby ten 1 GB był
- Abonament im niżej tym lepiej ( do 50 zł )

Czy znajdę lepszą ofertę niż 69,99 w Orange ( 6 miesięcy darmowych + 18 płatnych ). Co w przeliczeniu daje 52,5 na miesiąc. W abonamencie są nielimitowane minuty na komórki i stacjonarne plus sms/mms i 2 Gb internetu. Lumia 640 i 735 za złotówkę. Czy w abonamencie do 50 zł znajdę lepsze telefony na WP bądź przy podobnej jakości telefonów niższy abonament ?
 #845318  autor: mnicho
 15 sty 2016, 15:45
Witam. Zainteresowałem się abonamentem u tego operatora jednak praktycznie nigdzie nie mogę znaleźć opinii na temat jakości usług. Zasięg LTE teoretycznie według ich mapki zasięgu przynajmniej w Warszawie jest niewiele gorszy od tego w Orange ( rozumiem że FM Mobile działa na nadajnikach plusa ) jednak jak to jest w praktyce ? Czy ogólnie jakość usług nie odbiega od tych u większych operatorów ? Korzysta ktoś z ich usług i może się wypowiedzieć ?

Kontynuuj tematy w jednym poście. Po co zakładasz kilka tych samych wątków dotyczących jednej sprawy? Kolejne śmiecenie będzie skutkowało czasową blokadą konta. Morvius
 #845568  autor: mariananna
 17 sty 2016, 11:54
Jesli ma prepaid w T-Mobile, to niech przejdzie np. na ofertę bez telefonu w T-Mobile ( przez stronę internetową): 29.99zł na 6 miesiecy albo 24 miesiace ( nolimit kom/stac/sms/mms plus jeden giga), a bardzo udaną Lumię 535 mozna kupic za mniej niż 300zł na Allegro ( nówkę), Lumia 520 wyjdzie jeszcze taniej...Albo trzeba zaczekac kilka dni az pojawi się Lumia 640 w T-Mobile. Wtedy mozna ją wziąść w abonamencie za 50zł za 1zł. Oferta na stronie to 3 miesiące za 35 zł od 4tego 50zł. 300 minut, nolimit sms/mms, 1 giga internetu.

Pzdr.
 #845590  autor: KA
 17 sty 2016, 14:03
Abonamentom z telefonami jestem przeciwny, ale to Twoja decyzja.
Chcę natomiast przestrzec przed L535 - był to chyba najbardziej nieudany i awaryjny model Lumii (to, że komuś up się nie zepsuł o niczym nie świadczy).
Z wymienionych zdecydowanie L735 - wykonanie prawie premium w porównaniu z L640, że o budżetowym 535 nie wspomnę.
W zasadzie każda Lumia będzie działać płynnie, a obsługa w każdej jest taka sama - prosta jak przysłowiowa budowa cepa.

W końcu DZIAŁAJĄCY Android!!!
 #845600  autor: mariananna
 17 sty 2016, 14:51
Bez przesady - wiem, ze to temat rzeka - że Lumia 535 to taki gniot, zawsze zalezy na którą partię się trafi. Nokia Lumia 735, nówka, leży na Allegro za 500-600 zł. Na plus trzeba dodać również, ze niebawem będzie Windows 10 w tych telefonach...
 #845602  autor: KC-KARLOS
 17 sty 2016, 14:55
Nie sądzę, żeby w budżetowych/średniopólkowych Lumiach pojawił się Windows 10 z automatu.
Owszem, logując się na Konto Microsoft można pobrać aplikację Insider dla testerów Windowsa, ale przez to narażamy się na uaktualnienie do niestabilnych kompilacji Windowsa 10. Desktopy to zniosą, smartfony już raczej nie.

W Święta miałem okazję przetestować Lumię 920 - zarówno w wersji od Orange z systemem 8.1 jak i po wymuszonej aktualizacji do 10 dla testerów Windows Insider. Na początku strasznie telefon mulił i gubił wiele opcji, po wyłączeniu aktualizacji albo po wybraniu wolniejszego pierścienia aktualizacji, system uspokoił się i ustabilizował.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #845610  autor: maker3
 17 sty 2016, 16:25
Jak pojawi się oficjalna aktualizacja, to W10 będzie przez OTA z automatu. Jedynie ostatnio są plotki, że urządzenia z 512MB RAM mogą zostać wstrzymane.
W święta zarówno w szybkim, jak i wolnym kręgu była ta sama wersja 10586.36, więc musiałeś ulec jakiemuś złudzeniu. Placebo, że wolny krąg jest stabilniejszy.

Bezpośrednio po instalacji system reinstaluje w tle wszystkie aplikacje (i pewnie inne z wierzchu niewidoczne rzeczy) i w zależności jak dużo ich mamy, to telefon muli długo lub krótko.
 #845621  autor: mariananna
 17 sty 2016, 19:15
Mam ostatnie wydanie Windows 10 Mobile z "szybkiego" kręgu na Lumia 535 DS. Jakiś poważnych niedoróbek nie widzę. Ale to już off-topić...
 #851921  autor: Optek
 19 lut 2016, 07:50
A moim zdaniem nie ma sensu brać sobie abonamentu z lumią.... Czy nie lepiej jest zdecydować się na kartę? Nie posiadasz wtedy żadnych ograniczeń oraz zobowiązań...Na przykład virgin ma dobrą ofertę.

Telefon mozesz kupic sobie w sklepie.Jesli nie masz możliwości kupna za gotówkę to kup na raty. Na przykład rtv Euro agd daje możliwośc kupowania sprzetu na raty 0%. Możesz sobie potem to na spokojnie spłacac i nawet tego nie odczujesz.

To mądry człowiek ? pomyślał Iwan ? Trzeba przyznać, że wśród inteligentów także trafiają się wyjątkowo mądrzy ludzie, nie da się temu zaprzeczyć.