• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #843295  autor: Christopher22
 03 sty 2016, 00:11
Drodzy Panowie, prosiłbym o pomoc !

W styczniu kończy mi się umowa z Play dla firm, obecnie posiadam 3 GB Internetu i płacę rachunek 60 zł, umowa bez telefonu. Mam jeszcze drugi numer za ten najniższy abonament 19 zł, bez telefonu. Czasami rachunek przekracza 100 zł, ze względu na te dwa numery, choć z tego drugiego mało korzystam.

Teraz chciałbym przedłużyć umowę, jednak byłem w punkcie i zaproponowano mi takie same warunki które widnieją na ich stronie dla przedłużających.

49,99 zł (bez VAT) w tym 6 GB Internetu, ceny telefonów takie jak na stronie.

W związku z tym mam pytanie do Was, czy Play nie ma nic ciekawego do zaoferowania dla utrzymania takich klientów jak jak ? Jestem z nim związany dobre kilka lat- abonament prywatny 6 lat na mamę, teraz 2 lata na firmę na mnie- ten sam numer i nie mają mi nic ciekawego do zaproponowania czy jestem wyjątkiem ?

Interesowałaby mnie umowa taka jak powyżej z telefonem, bo z moim gratem ciężko już wytrzymać :-) Nie ma jakiś zniżek na telefon, czy obniżki abonamentu, jakiegoś darmowego okresu ?

Czy najwyższy czas poszukać czegoś w konkurencji ? Jeżeli tak to gdzie ? Interesuje mnie oferta tylko z telefonem i Internetem 5-6 GB. Może być abonament prywatny.

Proszę o jakąś podpowiedź co robić. Z góry dziękuję za pomoc i życzę, Wszystkim forumowiczom, aby Nowy Rok 2016 był lepszy niż mijający :-)
 #843448  autor: adriand
 03 sty 2016, 23:59
Zawsze możesz porozmawiać z przedstawicielem firmowym. Wszystko zależy od twoich negocjacji
Wątpie ze do standardowej oferty bez telefonu dostaniesz jeszcze telefon....
Na twoim miejscu sprawdził bym oferty innych operatorów i wtedy podja decyzje o przeniesieniu numeru. Niestety dla teraz PLAY nie jest juz tak konkurencyjny jak kiedyś
 #843464  autor: Ruben
 04 sty 2016, 10:14
@ Christopher22,
niestety ale teraz w Play dobrych ofert z telefonem raczej trudno znaleźć.
Naprawdę przekalkuluj czy nie lepiej przedłużyć na umowę bez telefonu za 14,99 pln netto (no limit połączenia, SMS/MMS, 7GB) a telefon kupić w sklepie.
Jeżeli chodzi o innych operatorów, to Plus i Orange oferują przy przenoszeniu 6m-cy bez opłat.
 #843473  autor: klimasz
 04 sty 2016, 11:02
Aby w Plusie dostać abo 6 miesięcy gratis, wchodzą w grę tylko taryfy firmowe chyba (tak kiedyś napisał mi konsultant na czacie) - a tam jedyny telefon w rozsądnej cenie to SGS5 neo za 1 zł, w abo 69,99zł netto z czego płacisz 18 miesięcy, więc średnio wyjdzie 52,49zł netto, telefon 1zł

W Orange w taryfach prywatnych - zakup przez sklep internetowy w abo 89,99zł brutto (też 6 miesięcy za 0zł - średnio 67,49zł brutto - 54,87zł netto)- wiele większy wybór Sony Z3C za 99zł, Huawei P8 za 109zł, HTC One M8s za 149zł, Motorola Moto X Play 109zł, LG G3 69zł (ceny brutto telefonów)

Ale sprawdziłbym temat - przedłużenie umowy z Play- może tam jest coś ciekawego?
 #843482  autor: Christopher22
 04 sty 2016, 12:40
Ruben- gdzie mogę znaleźć tą ofertę za 14,99 netto i 7 GB ?

Na ich stronie dla przedłużających umowę za 19,90 netto jest 600 MB :-)
Za 29,99 netto masz 6 GB.

Mam zapytać Panią w salonie ? :mrgreen:

http://dlafirm.play.pl/oferta/dla-przed ... abonament/

PS: Możliwa jest taka sytuacja, że dzisiaj jak powiedziałem babce w salonie, że chciałbym złożyć wypowiedzenie to powiedziała, że się nie da i będę miał nieaktywny numer przez ten czas czy sobie jaja robi ze mnie ? :D

Powiedziała, że jak przejdę do innej sieci to ta sieć będzie zajmowała się wypowiedzeniem i wszystkimi formalnościami i ich to nie obchodzi, a jak u nich w salonie złożę wypowiedzenie to numer będzie zablokowany, ponieważ umowa kończy mi się za kilka dni.

Szczerze to pierwszy raz się spotkałem z czymś takim, oni mają w salonach wzór wypowiedzenia, mogę u nich napisać czy muszę przynieść gotowca ?
 #843497  autor: Ruben
 04 sty 2016, 13:29
Christopher22, takich ofert na stronie nie znajdziesz. Jest to tzw. oferta utrzymaniowa dostępna przy zarejestrowanym wypowiedzeniu.
W skrócie: składasz wypowiedzenie, czekasz na jego zarejestrowanie, za około tydzień dzwonisz *600=>8=>2 czyli łączysz się z Działem Utrzymania Klienta (DUK) i upominasz się o tę ofertę jako argument podając np. że kolega otrzymał. Jeżeli nie zaproponują, to odpuszczasz i dzwonisz za kolejny tydzień.
Kilka osób na forum taką właśnie ofertę otrzymało więc jest dostępna a przynajmniej była jeszcze w grudniu 2015r.
Oferta nazywa się 14,99 pln i jest dostępna dla firm przenoszących min. 3 numery. W wersji utrzymaniowej wygląda to tak, że będzie ona kosztować 19,90 pln netto ale przez 6 m-cy będzie przydzielony rabat 100%. Umowa na 24 m-ce (6m-cy free i 18m-cy 19,90 pln netto =>średni rachunek 14,99 pln netto).

Poczekaj te kilka dni aż umowa przejdzie na czas nieokreślony, warunki umowy pozostają te same i następnie złóż wypowiedzenie.
W salonach mają druki wypowiedzenia ale bez problemu znajdziesz w necie. Pracownicy salonów niechętnie przyjmują wypowiedzenia ale nie mogą odmówić. Kiedyś można było wysłać zeskanowane wypowiedzenie mailem [email protected] i w ciągu 24h było zarejestrowane.