• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #836314  autor: m17essi
 23 lis 2015, 12:04
Witam
mam dwa numery w nju , nju buzz i nju dodatkowy i chyba powinienem płacić za miesiąc nie więcej niż 48 zł a płacę więcej , z numerem nju buzz wszystkie opłaty się zgadzają , coś dziwnego jest z tym dodatkowym , teraz na załączniku do faktury koszty nju dodatkowy mam takie : 9 zł abonament + połączenia wykonane w kraju (rozmowy sms mms) ~17zł +przesyłanie danych ~21zł razem za dodatkowy mam zapłacić niecałe 48 zł , nju dodatkowy internet: liczba połączeń(kB)-40(374500) w tym płatne 27(163600) do zapłaty ~21zł

nju główny numer mam już ponad dwa lata i mam to włączone : http://www.njumobile.pl/oferta/nju-z-ra ... iem#dluzej
 #836707  autor: orson_dzi
 25 lis 2015, 17:57
System bilingowy czasem lubi się wysypać. Bez faktury przed oczami nie umiem Ci nic powiedzieć. Napisz zgłoszenie do BOK. Pytanie dotyczące nju mobile są szybko realizowane.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)
 #837284  autor: kwasek66
 29 lis 2015, 13:56
Znany przypadek... FV za Buzz+Dodatkowy potrafi być liczona w sposób zjawiskowy. Jednak jeśli nie wysyłałeś/dzwoniłeś pod numery Premium, na końcu powinno być 39+9=48zł :)
Kilka Fv z Orange się widziało, system liczy następująco:
Według kolejności wykorzystywania pakietu zlicza Ci koszty, do limitu wydatków, dlatego za np. Buzz masz 15zł a dodatkowy 24zł + 9 abonamentu. Najlepiej weź billing, ludziom się wydaje iż Buzz będzie liczny do 39zł, a Dodatkowy zawsze 9zł, a tak nie jest.

Masz parę:
- Jeden na wszystko 39 + Dodatkowy 9 = 48zł? + Im dłużej tym lepiej.
czy
- do komórkowych za 19 zł + 10zł stacjonarki + więcej internetu 29 + Dodatkowy 9 = 67zł? + Im dłużej tym lepiej.
czy
- nju z rachunkiem (nju buzz) 29 zł za rozmowy 9 zł za SMS-y i MMS-y 19 zł za 3 GB +Dodatkowy 9zł = 66zł...

Masz ~68zł rachunek... Więc gołe Buzz + Dodatkowy? Wtedy jest dobrze policzona FV....
Zaloguj się na NJU z głównego numeru i upewnij czy Jeden na wszystko 39 + Im dłużej tym lepiej jest włączone, wtedy wraz z dodatkowym, bez numeracji premium, nie ma jak przekroczyć 48zł...