• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #828385  autor: szymihej
 12 paź 2015, 02:28
Witam, chciałem się dowiedzieć czy kiedy wypowiedziałem umowę na abonament i t-mobile przenisoło mój numer na kartę to nadal ten numer jest na mnie zapisany i muszę zrobić cesję za 99zł :( żeby komuś innemu nr przekazać i żeby ten ktoś mógł podpisać umowę w innej sieci?
 #828387  autor: cyanoone
 12 paź 2015, 07:36
Numer po przeniesieniu na prepaid T powinien być anonimowy. Jeżeli nie to przenosimy go do Orange, a potem kodem do Nju, dane na 100% się skasują.

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #828394  autor: slawekt
 12 paź 2015, 09:36
szymihej pisze:żeby komuś innemu nr przekazać i żeby ten ktoś mógł podpisać umowę w innej sieci?
W prepaid nie ma pojęcia cesji... Jest tylko zmiana danych abonenta i jest bezpłatna.
Pozostałe informacje podane przez kolegę cyanoone są jak najbardziej prawdziwe :-)
 #828604  autor: Horacy
 13 paź 2015, 13:28
Jedynie idziesz do operatora, piszesz zmianę danych abonenta i tyle :) czyli musisz przyjść ty i ten ktoś na kogo ma być ten numer przepisany.