• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #816974  autor: Ryszard Lubicz
 12 sie 2015, 19:34
Od 1 lipca działa Regionalny System Ostrzegania. Dostępny również na sms.
Jak czytamy:
"Ruszają SMS-owe powiadomienia o zagrożeniach w regionach. Ministerstwo Administracji i Cyfryzacji wprowadza SMS-y do usługi Regionalnego Systemu Ostrzegania. Od 01.07.2015 najważniejsze ostrzeżenia o lokalnych klęskach żywiołowych i sytuacjach kryzysowych docierać będą bezpośrednio na telefony mieszkańców.Aby uruchomić powiadomienia SMS-owe Ministerstwo Administracji i Cyfryzacji zawarło porozumienia z czterema największymi operatorami telefonii komórkowej działającymi w Polsce: Orange, Play, Plus i T-Mobile. Oznacza to, że osoby posiadające telefon działający w wyżej wymienionych sieciach (nieważne, czy jest to abonament czy pre-paid) nie muszą robić nic, by takie powiadomienia otrzymywać"

Problem w tym , ze w moim regionie były już upały, nawałnice, burze - i nic. Nie dostałem żadnego smsa. Czym to jest spowodowane? Może być związane z tym , że mam włączoną blokadę SPAM STOP?

Grażynko wybacz...
 #816982  autor: user_delete27
 12 sie 2015, 19:55
Być może. RSO zapewne korzysta ze skróconej numeracji, a to może powodować odbieranie go jako spam.
 #816984  autor: Ryszard Lubicz
 12 sie 2015, 20:01
Coś mnie tknęło i sprawdziłem status usługi SPAM STOP. Okazuje się , że mam ją wyłączoną.
Czego więc RSO nie działa ?

Grażynko wybacz...
 #817164  autor: DanielR
 13 sie 2015, 19:33
Bo to jedna wielka pełowska ściema, podporządkowana kampanii wyborczej. Odwalili kawał bubla i tyle! :x

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)