• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #814131  autor: Zielony1910
 26 lip 2015, 15:52
Witajcie. Jestem za granicą w Norwegii i niestety nie mogę odebrać MMSa od osoby mieszkającej w Polsce. Co może być nie tak? Coś trzeba zmienić w ustawieniach?
 #814197  autor: Spioszek
 26 lip 2015, 22:48
Musisz mieć skonfigurowany telefon na MMSy to po pierwsze.
Po drugie, włączoną transmisję danych.

Po trzecie odebranie MMSa jeśli masz Polską kartę będzie Cię kosztować, jeśli zagraniczną będzie za darmo.
 #814200  autor: Niezgodna7
 26 lip 2015, 23:01
Co do mms i włączania neta w celu ich odebrania:
nie wszystkie smarty tak mają, jedne wymagają, drugie nie - i to na tym samym systemie, android.
Od czego to zależy???

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #814201  autor: Spioszek
 26 lip 2015, 23:16
Zapewne na starych adnkach typu Gingerbread trzeba mieć włączoną transmisję danych, ale nie dam głowy uciąć :)
 #814202  autor: goral2099
 26 lip 2015, 23:17
No i jeszcze włączoną transmisję danych w roamingu...ale pewnie skoro jesteś w Play, to masz ją włączoną. ;)

Aż z ciekawości sprawdziłem teraz: w lizaku i kitkacie nie trzeba mieć włączonej transmisji danych.