• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #812282  autor: mattin
 16 lip 2015, 09:46
Witajcie. Mam abonament w Nju z jednomiesięcznym pełnym cyklem rozliczeniowym. Normalnie u innych operatorów (np. biorąc komórke), mamy na początku przyznaną jakąś ulgę itp. w wysokości kilkuset zł i ona na nas ciąży - zrywając umowę płacimy proporcjonalną karę. Ja chcę przenieść numer z Nju z rachunkiem do innego operatora bez czekania tego ponad miesiąca czasu. Dziwnym trafem większość wątków na oficjalnej stronie/forum Nju ma zablokowane przez nadgorliwych moderatorów odpowiedzi w tych tematach więc nie idzie się doczytać co i jak - to kolejny kamyczek do zmiany opa.
Czy zlecając nowemu opowi przeniesienie numeru bez zachowania okresu wypowiedzenia jedynie ciąży na mnie do zapłącenia wysokość jednego abonamentu w Nju czyli 9 zł ?? Jak oni muszą zwolnić ten mój numer ? Od razu czy mogą czekać ten cały miesiąc zanim go zwolnią do przekazania nowemu opowi ?
 #812285  autor: mattin
 16 lip 2015, 09:55
ok, jeśli to jest tylko ta wysokość jednego abonamentu tj. te 9 zł to nie ma wcale z tym problemu, plusem jest to że nie trzeba się jeszcze boksować ponad miesiąc czasu z nimi podczas tego "wypowiadania". A czy w praktyce to ktoś już sprawdzał ? Chcę po prostu uniknąć tego, że coś jeszcze wymyślą aby robić pod górę.
 #812291  autor: Liquid
 16 lip 2015, 10:13
Dokładnie zapłacisz 9 zł za cały m-c z góry i ani grosza więcej. To jest właśnie istota i kolosalna zaleta 1-miesięcznego okresu wypowiedzenia w nju z rachunkiem. Ile ja się już naczytałem komentarzy osób którym bardzo odpowiadała oferta nju buzz ale w decyzji skorzystania z tej oferty przeszkadzała konieczność podpisywania umowy. A tu tylko 9 zł i do widzenia.
 #812638  autor: nju mobile
 17 lip 2015, 20:04
W przypadku rozwiązania umowy z przeniesieniem numeru, bez zachowania terminów wypowiedzenia określonych w rozwiązywanej umowie tj. na wyraźne żądanie Abonenta, jest on zobowiązany do uiszczenia opłaty w wysokości nieprzekraczającej opłaty abonamentowej za okres wypowiedzenia, nie wyższej jednak niż opłata abonamentowa za jeden okres rozliczeniowy - czyli 9zł.
 #813087  autor: Xavi
 20 lip 2015, 15:02
Mam dodatkowe pytanie. Jaką opcję mam wybrać np w Virgin przy składaniu wniosku o przeniesienie bez okresu wypowiedzenia. Sa do wyboru: na koniec okresu wypowiedzenia, na koniec umowy, konkretna data? Jak chcę bez wypowiedzenia to co mam wybrać konkretna data czyli jaka może być najszybsza?
 #813088  autor: Remington
 20 lip 2015, 15:14
Konkretna data. Niekoniecznie operator wyrobi się z jej dotrzymaniem, ale nie spowoduje to nieważności, najwyżej przeniesie kilka dni później. Przed przeniesieniem otrzymasz info (mail lub sms jak sobie zaznaczysz) o tym kiedy do niego dojdzie.