• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #785403  autor: kontaktorange
 17 lut 2015, 23:46
Witajcie,

biorąc pod uwagę fakt mojego codziennego babrania się - jako konsultant na infolinii - z problemami coraz to bardziej zdruzgotanych klientów, pomiędzy podawaniem numeru to tu, to tam, postanowiłem utworzyć stronę na której znajdą się numery kontaktu do Orange.

Słowa szeregowych pracowników firmy nie docierają do włodarzy, którzy nie myślą nawet o przywróceniu takiej listy na orange.pl

Strona jest na darmowym hostingu, darmowej domenie (ważnej rok, którą będę co rok odnawiać też za darmo) i oparta na prostych rozwiązaniach.

http://kontakt-orange.ga

Dla osób obawiających się wejścia na stronę mam jej pełen zrzut w formie zdjęcia:
Obrazek

Wszelkie sugestie są mile widziane.
 #785424  autor: bazooka
 18 lut 2015, 07:28
Ja Tobie osobiście bardzo dziękuję, stronę mam już zapisaną na swoim dysku, bo o ile naprawdę jesteś konsultantem Orange (nie byłym) i nie ma takiej bazy nigdzie na stronie Orange, to jeśli dobrze sobie dedukuję, zabierasz w tej właśnie chwili "troszkę" dochodu swojej firmie z tytułu połączeń z BOK, które np dla klientów prepaid są płatne.
Każde taki połączenie w jakiejś mierze, choć bardzo niewygodne dla Ciebie (bo tylko podajesz właściwy numer) i klienta jest obrotem firmy i generuje jakiś przychód... np zmusza prepaidowca do szybszego naładowania konta, bo zeszły mu środki na to połączenie.
Poprawcie mnie jeśli się mylę.
 #785427  autor: kontaktorange
 18 lut 2015, 08:16
Intencji złych nie mam. Dla nas samych (konsultantów) taka lista to swojako ratunek bo rozliczani jesteśmy na podstawie odebranych połączeń i np. sprzedaży usługi albo przezwyciężenia pisma rezygnacyjnego klienta.
Jeżeli ktoś dzwoni np do kolegów na sprzedaż i prosi tylko o numer na obsługę to im dosłownie zabiera chleb - jest klientem, który nic nie kupi, a połączenie wpadło :-)

Numer od nas uzyskać klient uzyska ale sam się denerwuje bo to n-ty z kolei zły numer, a koledzy mają jeszcze czelność coś mu wciskać (bo muszą, żeby zarobić więcej)
 #785431  autor: bazooka
 18 lut 2015, 08:24
To troszkę zmienia postać rzeczy w stosunku do Waszej pracy/zarobku, ale chyba nie odnośnie tego co napisałem wyżej. Zobaczymy czy zaraz nie będziecie mieli jakiegoś spotkania odnajdującego "pomysłowego konsultanta" i czy strona się utrzyma :)
Obym się jednak mylił.
pozdro
 #785551  autor: Matush
 18 lut 2015, 18:05
kontaktorange pisze:Intencji złych nie mam. Dla nas samych (konsultantów) taka lista to swojako ratunek bo rozliczani jesteśmy na podstawie odebranych połączeń i np. sprzedaży usługi albo przezwyciężenia pisma rezygnacyjnego klienta.
Jeżeli ktoś dzwoni np do kolegów na sprzedaż i prosi tylko o numer na obsługę to im dosłownie zabiera chleb - jest klientem, który nic nie kupi, a połączenie wpadło :-)

Numer od nas uzyskać klient uzyska ale sam się denerwuje bo to n-ty z kolei zły numer, a koledzy mają jeszcze czelność coś mu wciskać (bo muszą, żeby zarobić więcej)

Myślałem, że jesteś rozliczany na podstawie FCR, NPS, promotorów, AHT, a nie ilości połączeń..
No cóż.
 #785570  autor: kontaktorange
 18 lut 2015, 19:04
sebusy, niczego takiego się nie spodziewamy, ale dziękuję(my) za troskę :-)

Matush, to by było za proste.
To co napisałeś jak najbardziej, ale dodajmy do tego jeszcze SL, testy wiedzy (co miesiąc te same :P), ocen rozmów i CVR (najważniejszy)..
Dzięki za sugestię z numerem. Na dniach dodam.
 #788176  autor: armator11
 02 mar 2015, 16:25
Brawo!

Strona Orange jest tak nieintuicyjne, że znaleźć tam cokolwiek przyprawia o ból głowy. Swego czasu sporo czasu spędziłem próbując odszukać właściwy numer telefonu do kontaktu. Nawet napisałem w wyskakującej ramce o moich spostrzeżeniach, jak czytam teraz nie tylko moich, ale widać wg ludzi odpowiedzialnych za funkcjonalność jest OK. Nawet zacząłem się zastanawiać czy to nie celowe ukrywanie wrażliwych danych w celu zmniejszenia prób kontaktu telefonicznego petenta - tfu abonenta :)
 #794439  autor: hejter
 06 kwie 2015, 11:09
Matush pisze:Myślałem, że jesteś rozliczany na podstawie FCR, NPS, promotorów, AHT, a nie ilości połączeń..
No cóż.
No witaj w rzeczywistości, gdzie klient ma przynosić dochód a nie generować koszty.
 #794447  autor: darek638
 06 kwie 2015, 12:09
W pierwszej części jest numer na 800 i cena 29 gr za minutę. To chyba błąd?

Nigdy więcej Play.
 #796984  autor: wlkp
 18 kwie 2015, 16:41
Jeszcze by się przydał przy każdym numerze koszt połączenia .