• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #794251  autor: krecik6667
 04 kwie 2015, 16:02
Ale prawda jest tez taka, ze klienci sami sobie wiele dopowiadaja. Czesto jest tak, ze klient przyjdzie, przedstawi sie mu 2oferty. zdecyduje sie na jedna, a pozniej sie okazuje ze klient sam z kazdej ofert wybral to co najlepsze i polaczyl w jeden abonament. Nie ma ludzi idealnych, ani klientow, ani pracownikow. Ja ostatnio mialem klienta ktory bral ode mnie abonament, przeniesienie numeru itp. wszystko ladnie pieknie. za godzine dzwoni i do mnie z pretensjami ze wzial telefon na karte mikro a obecnie u innego opa ma karte standard i dlaczego ja mu nie wymienilem karty tamtego operatora i ze jako fachowiec i uczciwy pracownik powinienem to zrobic:) Jakby pracownik mial jaja, i faktycznie sie pomylil by napisal na siebie reklamacje i tyle;)
 #794258  autor: cyanoone
 04 kwie 2015, 16:53
Osobiście niedawno spotkałem się z nieuczciwym sprzedawcą (w sklepie z elektroniką) , który doradzał router za kilkaset zł, a na półce niżej stał inny (za ok 120-130 zł), który też by działał z internetem mobilnym. Co więcej, gdy klienta zapytała się czy taniej się nie da odpowiedź była, że to najtańsze rozwiązanie, po czym klientka wyszła ze sklepu rozczarowana.

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #794438  autor: hejter
 06 kwie 2015, 10:55
Prościej byłoby gdyby sami operatorzy nie zakładali oszukanie abonenta. Przychodzisz do salonu i chcesz telefon, z którego będziesz dzwonić i rozmawiać. A dostajesz "darmowe" granie na czekanie ( z którego musisz zrezygnować po x- czasie żeby nie płacić), " darmowy" antywirus itp. Do tego abonament w tej cenie jest przez 6 mies, potem w innej. Sam sposób konstruowania ofert jest chory.
 #794459  autor: solidburn
 06 kwie 2015, 13:26
Operatorzy do zwykły sklep, firma która ma zarabiać wiec jaki jest najlepszy TV w sklepie z rtv według sprzedawcy ? a no taki który najdłużej/ najwięcej jest na magazynie
Proszek do prania z reklamy TV tez nie spiera soku z buraków ale od ~20lat to pokazują i nikt do wiezienia za to nie poszedł
Sprzedawca to nie prywatny expert/doradca to sprzedawca a reklama w TV to nie porada ekspercka
Czytać ,czytać myśleć i znów czytać i wszystko na papier takie to czasy że każdy chce cie....
 #794982  autor: Horacy
 09 kwie 2015, 12:07
@hejter, gdyby nie było bonusu w postaci innej ceny abonamentu, byś szukał podobnej opcji u innego operatora, takie są chwyty i tego nie przeciągniesz. Każdy kombinuje.