• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #793196  autor: bazooka
 29 mar 2015, 21:51
Sorki, że tak zapytałem, ale mnie się zawsze włącza takie myślenie, że da się zrobić podobną sumę w ofercie na kartę: tym razem nie wyjdzie tyle samo, bo 10zł za 1000minut po Orange i 9zł za 120minut poza sieć będzie za mało... w porównaniu do miesio w nju za 19zł, ale musisz zwrócić uwagę na jedną rzecz o ile nie zależy Ci na wygodzie (opłaty miesięczne np z funkcją polecenia zapłaty). Jeśli klientowi na tym nie zależy zawsze radzę przemyśleć ofertę na kartę:
- nawet jeśli np 1000minut to nie no limit http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html, albo nawet
- to 1000min po Orange cykliczne za 10zł + 120min poza Orange jednorazowe i aktywowane w przedostatnim dniu następne (jeśli jednego miesiąca zejdzie mniej to na drugi miesiąc jest więcej po zsumowaniu)
Zapytasz dlaczego :?:
Ano dlatego, że w ofertach na kartę zawsze możesz załapać się na jakieś promocyjne doładowanie lub inne promocje, nowości, a przy "cyrografie" raczej na to nie masz co liczyć, chyba żeby nastąpiła zmiana oferty w nju.
Dajmy na to doładowanie przez mPotwora - teraz tylko 20zł do 50zł dają ale jednak jakby nie było to 40% więcej za te same pieniądze - wówczas przeliczeniowo wychodzi taniej nawet za 25zł/1000minut...
Poza tym można dobierać inne udogodnienia typu Skarbonki i inne cuda lub nawet myśleć o Twoich Numerach (1 za 3zł) jeśli tylko 3 generują największy ruch (nazwijmy go nolimitowy).
Ja już teściów wirtualnie przenosiłem do nju a potem kalkulator kartka i nawet przy gorszym pakiecie niż 120min za 9zł (7,5gr/min) wychodziło lepiej no i teraz nie żałuję - ten pakiet jest miodzio - jedynie te sporaydczne stacjonarne, to taka bolączka Orange.
Mimo wszystko radzę policzyć, przemyśleć jeszcze - pozdro :)
 #793205  autor: dan7
 29 mar 2015, 22:24
@sebusy - dzięki za tą analizę. O mPotworze to wiem :mrgreen: bo używam go już od dwóch lat dla swoich potrzeb. Przejście z 70zł na 19-25zł to już będzie bardzo dobrze. Dzieci nam w Nju i jest ok (spokój). Jeszcze mam trochę czasu na przemyślenie. Z Nju zawsze mogę po miesiącu migrować dalej. Wielkie Dzięki !
Ps. W jakiej taryfie to patrzyłeś ? Jak coś jeszcze ''wydumasz'' to daj znać ;-)

Sok przecierowy z Orange, Play, Virgin i T-Mobile
 #793207  autor: bazooka
 29 mar 2015, 22:47
Taryfa to sprawa w sumie otwarta jeśli nie patrzymy na połączenia internetowe :)
Dogłębna analiza powtarzających się numerów i mnogość połączeń po sieci może mieć znaczenie - takie podejście jak moje nie jest dla osób, które mogą w każdej chwili zadzwonić gdzieś gdzie nie dzwonili pół roku i gadać przez 0,5h... o ile nie jest to połączenie po sieci.
Analizuj i realizuj swój podpis w stopce, bo jest bardzo trafny :)
 #793282  autor: Blank
 30 mar 2015, 14:01
Miesio 19 jest dostępny także w ofercie na kartę.
Więc w tym wypadku mamy 1000 minut do Orange + 120 minut do komórkowych vs no limit do komórkowych. W obu wypadkach 19 zł, ale w nju dodatkowo koszt minuty na stacjonarne to 0.19 zł, a nie 0.29-0.59 zł.

@cyanoone

Da się zlecić migrację z Orange na abonament do nju na kartę? o,O
Trzeba wybrać przenieś numer? Coś się płaci?

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #793297  autor: cyanoone
 30 mar 2015, 15:09
@divhashmorex
Nju dla Orange to teoretycznie ta sama sieć, ale oni nie traktują tak tego. Wydaje mi że przeniesienie do Nju kosztuje tyle co starter. Trzeba by napisać do nich na live chacie.

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)