krzysztof.ka pisze:Mam internet mobilny z routerem w OFnK
To wiele wyjaśnia i zgadza się mamy inną sytuację choć akurat gdybyś całą swoją Orange Grupę przeniósł do Klucza to za 50zł doładowania (każdy) mielibyście m.in. pół roku między sobą za darmo

...ale to inna bajka.
I jak najbardziej się ze wszystkim co napisałeś zgadzam - cieszę się, że są jeszcze ludzie co umieją liczyć i nie brać się niepotrzebnie za nolimity.
Z jednym muszę Ciebie jednak poprawić - jestem od końca stycznia w SMART, mam pakiet neta na rok oraz możliwość ustalenia 3 Twoich Numerów w razie draki, co nie jest dostępne w OFnK.
W kontekście całego roku, bez pilnowania i kombinacji (3-4 operacje w ciągu roku):
- z Klucza mógłbym wydzwonić 1240minut poza sieć, ale nie tylko do 3 numerów

(za ok7gr/min) + dwa numery po Kluczu 24000minut doładowanie (2 x 50zł, co pół roku)
- z Orange 720minut miesięcznie (8640minut rocznie) po Orange za 131,40zł/rok (na razie nie korzystam z Twoich Numerów)
oraz internet always online w smartfonie (poza domem i dostępem do wifi oczywiście) => co przy możliwych bonusach od mPotwora dajmy na to konieczność wydania ok 100zł (jeśli nie doładuję punktami PAYBACK)
-
SMSy: 100 (o długości 640 znaków) na miesiąc darmo z MultiBox
Co od lutego do lutego 16r. da wydatek równo 200zł:
16,66zł na miesiąc.
...i pamiętaj, ja nie przekonuje tylko opisuję sytuację jak Ty

...zresztą co 3 miesiące doładowanie 50zł daje kwotę podobną + doładowanie tego OFnK...? jednak na pierwszy rzut oka w NOG jest dużo więcej kombinacji...co mi się strasznie nie podoba (też analizowałem NOG, za namową Calmusia

)
Aha...przy konieczności wykupu pakietów standardowych (gdybyś nie miał routera mobilnego) - wyszło by jednak drożej, a mi 200MB nie starcza na miesiąc.
pozdro
P.S.
Patrze co napisałem i w rozrachunku rocznym wygląda to gorzej niż w miesięcznym: większość co to przeczyta, napisze a po co przecież no limity są od 19zł

...dlatego też najważniejsze pogrubiłem.