• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #781994  autor: bazooka
 02 lut 2015, 21:32
Hmmm - Masz SMSy, czy Minuty, Orange Grupa, Pogadajcie Sobie oraz Ekstra minuty są związane z doładowaniem - to co ile czasu i jakie kwoty ładujesz (-ecie) :?:
A co jeśli już masz dość na tym koncie :?: Po co ładować więcej :?:
3 numery, tak? Wspólna Orbita 6zł (dla dwóch numerów) i te doładowania (tylko jeszcze napisz ile - sam to przeliczę jeszcze :) )
...ale wróć do mojego postu wyżej i wyobraź sobie brak kombinacji jeśli masz dość już na koncie i 9zł za 600minut po Orange w SMART oraz pakiet danych przez cały ROK...
...pamiętam, że na takim zależało Ci - jak sobie wcześniej pisaliśmy :?:
 #782011  autor: Niezgodna7
 02 lut 2015, 22:17
Faktycznie! Nie wyleciała ta promocja
:- D
Orange Grupa nadal działa.
Chcesz być liderem? Wyślij smsa o treści GRUPA na 610.
Zapoznajcie się z zasadami, i zapraszam do zabawy w częste doładowywania wśród znajomych.
 #782015  autor: krzysztof.ka
 02 lut 2015, 22:26
Mój numer doładowuję 50 zł co 25dni. 25 PLN wydaję na dwa pakiety audiobooków (nie korzystam z Chomikuj), reszta 25 zł na wspomniane pakiety 9 złotych (Twoje Numery), na Masz Minuty i Masz SMSy to 2 złote oraz połączenia z konta głównego. Razem 11 złotych na ww. usługi. Łapię się na Masz Minuty i Ekstra minuty, które mi wystarczą na rozmowy poza Orange, które nie łapią się na podium Twoich Numerów. Orange już opisałem. Po wykorzystaniu wspomnianych pakietów mam co drugą minutę gratis, Minuty za MInuty. Mieszczę się i naprawdę nie trzeba mi nic zmieniać. A po co mi Yes i 9 złotych za połączenia do Orange, skoro nawet tyle nie wydaję w NOG na połączenia do Orange? Ja mam więcej kontaktów poza Orange. W Yes i Smart minuta wynosi 29 groszy bez usług obniżających koszty. Jeżeli chodzi o internet, to telefon jest prawie cały czas w zasięgu wifi. Na upartego miewałem pakiet 200 mb za 5 złotych, ale wyłączyłem, bo nie wykorzystywałem go. Mam internet mobilny z routerem w OFnK, wcześniej był najtańszy abo.
Mam wszystko wyliczone, każdą taryfę w Orange. Najlepiej i najtaniej mam w NOG z ww. usługami. Usługi powłączane, komplikacji nie ma. Nie dla mnie no limity, bo wyszłyby drożej.
Dla Twojej informacji, wykorzystuję miesięcznie od 1100 do 1300 minut. 150 smsów wykorzystuję nawet nie w pełni. Pakiety dodatkowe mi niepotrzebne. Można to ogarnąć jw. Inny szukający najprostszego rozwiązania wziąłby od razu ofertę bez limitu i płacił stałą stawkę bez względu czy wygada 10 minut, czy 1500. A tu mam skrojoną ofertę na miarę. Naprawdę nie muszę szukać u wirtualnych operatorów. To, co Ty masz w Yes i Kluczu, ja mam w jednym NOG. U Ciebie jest inaczej, bo masz dużo kontaktów w Orange i u Ciebie Yes jest lepsze. Pozostałe kontakty poza Orange bardziej się opłaca utrzymywać z Klucza. U mnie to nie zadziała. Na same 3 Twoje numery dzwonię około 700 minut miesięcznie razem. Ile musiałbym wydać środków na taki pakiet w Klucz? To tylko 3 numery. A reszta?
Zrób sobie kiedyś symulację z 3 miesięcy ile byś wydał, gdybyś miał NOG. Kiedyś miałem One, ale Calm7 mi tak zachwalił NOGa, że policzyłem wszystkie taryfy i mnie olśniło - najmniej wydaję przy NOG. Gdybym nie kupował audiobooków, pewnie kalkulacja byłaby inna i pewnie wybrałbym coś innego, pewnie nju mobile i wesz za 38 złotych.

Moje słuchawki: Plus: Motorola d160, Nokia 3110, Nokia 3310, Nokia 6820, Nokia 6310, Nokia 9300, HP IPaq hw6915, Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8. Orange: SE Xperia Arc, SG S III.
 #782023  autor: krzysztof.ka
 02 lut 2015, 23:20
Calm7 pisze:Faktycznie! Nie wyleciała ta promocja
:- D
Orange Grupa nadal działa.
Chcesz być liderem? Wyślij smsa o treści GRUPA na 610.
Zapoznajcie się z zasadami, i zapraszam do zabawy w częste doładowywania wśród znajomych.
Ciekawe, czy są tacy, co doładowują co 7 dni? A właściwie dla zachowania ciągłości minut w Grupie, należałoby co 5 dni doładowywać, bo 48 godzin trwa runda :)

Tak teoretycznie, co 5 dni po 5 złotych, to wyjdzie 30 złotych miesięcznie i są darmowe minuty we własnym sosie przez cały miesiąc.
Tyle, że jest mniej bonusów. Pewnie masz minuty, masz smsy. Można korzystać ze zbieraj minuty, co druga minuta gratis i jak już to w POP i One.

Moje słuchawki: Plus: Motorola d160, Nokia 3110, Nokia 3310, Nokia 6820, Nokia 6310, Nokia 9300, HP IPaq hw6915, Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8. Orange: SE Xperia Arc, SG S III.
 #782054  autor: bazooka
 03 lut 2015, 08:23
krzysztof.ka pisze:Mam internet mobilny z routerem w OFnK
To wiele wyjaśnia i zgadza się mamy inną sytuację choć akurat gdybyś całą swoją Orange Grupę przeniósł do Klucza to za 50zł doładowania (każdy) mielibyście m.in. pół roku między sobą za darmo :) ...ale to inna bajka.
I jak najbardziej się ze wszystkim co napisałeś zgadzam - cieszę się, że są jeszcze ludzie co umieją liczyć i nie brać się niepotrzebnie za nolimity.
Z jednym muszę Ciebie jednak poprawić - jestem od końca stycznia w SMART, mam pakiet neta na rok oraz możliwość ustalenia 3 Twoich Numerów w razie draki, co nie jest dostępne w OFnK.
W kontekście całego roku, bez pilnowania i kombinacji (3-4 operacje w ciągu roku):
- z Klucza mógłbym wydzwonić 1240minut poza sieć, ale nie tylko do 3 numerów :) (za ok7gr/min) + dwa numery po Kluczu 24000minut doładowanie (2 x 50zł, co pół roku)
- z Orange 720minut miesięcznie (8640minut rocznie) po Orange za 131,40zł/rok (na razie nie korzystam z Twoich Numerów) oraz internet always online w smartfonie (poza domem i dostępem do wifi oczywiście) => co przy możliwych bonusach od mPotwora dajmy na to konieczność wydania ok 100zł (jeśli nie doładuję punktami PAYBACK)
- SMSy: 100 (o długości 640 znaków) na miesiąc darmo z MultiBox
Co od lutego do lutego 16r. da wydatek równo 200zł: 16,66zł na miesiąc.
...i pamiętaj, ja nie przekonuje tylko opisuję sytuację jak Ty :) ...zresztą co 3 miesiące doładowanie 50zł daje kwotę podobną + doładowanie tego OFnK...? jednak na pierwszy rzut oka w NOG jest dużo więcej kombinacji...co mi się strasznie nie podoba (też analizowałem NOG, za namową Calmusia :) )
Aha...przy konieczności wykupu pakietów standardowych (gdybyś nie miał routera mobilnego) - wyszło by jednak drożej, a mi 200MB nie starcza na miesiąc.
pozdro
P.S.
Patrze co napisałem i w rozrachunku rocznym wygląda to gorzej niż w miesięcznym: większość co to przeczyta, napisze a po co przecież no limity są od 19zł :P ...dlatego też najważniejsze pogrubiłem.
 #782059  autor: krzysztof.ka
 03 lut 2015, 09:27
Dzięki za objaśnienie. Jakoś musiałem przeoczyć fakt, że masz Smarta. W sumie dobrze to wykombinowałeś z tym Smartem. Czy Smarta używasz tylko do netu, czy też do rozmów i smsów w sieci?
Najważniejsze, żeby każdy był zadowolony ze swoich wyborów i umiał sobie ofertę dopasować do siebie, do potrzeb.
Kiedyś myślałem o Kluczu, ale w kontekście rozmów międzynarodowych. Telefonuję do Kanady i do Czech. Co prawda, w domu mam telefon voip w Halonet i głównie do tego służy mi ten telefon. Myślałem nawet, żeby zlikwidować voipa i zamienić na Klucza, ale problem jest taki, ze Klucz zdaje się na Plusie działa. A my byliśmy lata temu wszyscy w Plusie. Jakieś 5 lat temu zasięg u mnie strasznie się pogorszył i tak jest do dziś. Plusowcy u mnie narzekają na zerwane połączenia. Często są zaniki sygnału. Koszmar w centrum miasta. Najlepszy zasięg jest w pozostałych trzech sieciach i to rewelacyjny. Dwie stacje Works mam w odległości 400 m w dwóch kierunkach, do tego jedna od północy pierwsza stacja, należąca tylko do Orange.
Wracając do końcowego zdania. No i cóż, że Ci miesięcznie wyjdzie drożej niż 19 złotych. Raz się rozmawia więcej, raz mniej. Ryczałt nie zawsze jest dobry, a dopasowanie oferty do siebie, zawsze.