Sprawdzałem na incognito zanim pisałem pierwsze spostrzeżenie i miałem bez szyfrowania a teraz już jest. Na operze 20 na bazie chroma z której korzystam na co dzień też nie mam szyfrowania. Pewnie to problem z moją konfiguracją. Na czystym firefoxie też jest https.
Nadal jednak nie przychodzą do mnie smsy z kodem.
- Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Masz rację. Ja po prostu lubię taryfy na kartę bez podpisywania umów nawet na miesiac, dodatkowo akurat nju na kartę przy sposobie korzystania jak u nas wychodzi lepiej niz nju z rachunkiem.bolek2004 pisze:Z drugiej strony sam nju abonament z minimalną kwotą 9zł to nie jest dużo, jak ktoś normalnie używa telefonu to wydanie 9zł na rozmowy i smsy w miesiącu to jest banalnie proste.
Jedyne co mnie martwi, to jak testuję orange na kartę w trojmiescie sprawdzając zasięg to owszem jest wszedzie na full, ale mam wrażenie że jakość dźwięku jest gorsza od Virgin mobile.
buba1234. Co do jakości rozmów to, właśnie tak to wygląda, jadąc przez Polske, są miejsca gdzie Orange działa dobrze, a są i takie, że trzeba brać drugi telefon aby dobrze porozmawiać. A w schowku mam jeszcze starego Play Fresha, bo wiadomo, że na tym wrazie potrzeby jakiś zasięg się znajdzie.
Chodzi o to, że jak gadam przez Virgin to mam krystalicznie czysty dźwięk czyli 10/10, a jak gadam przez testowy prepaid Orange to tak 7/10 wychodzi [pewnie sprawa oprogramowania i kodeków, bo nadajnikow u mnie pełno kazdego operatora]. W nju na kartę głownie zalezy mi na tym bezpieczniku, że np. jakas dłuższa rozmowa raz na miesiac nie sczyści mi konta, tylko pójdzie 99gr/dzien max.
No i to jest zaleta NJU, ja jak wykonam pierwsze połączenie zaraz po północy, to do końca dnia nawijam i płace tylko te 99gr. a robię to bardzo, bardzo często, jak to w trasie. Aha, też nie lubię abonamentów, bo cenie sobie wolność, wolność wyboru, a nie, że coś muszę. Naprzykład w terminie opłacić abonament. Na karcie, to ja decyduje kiedy, i ile pakuje kasy w telefon. O!
Mam pytanie czy korzystajac w Nju buuzz z Whats apps nie zaplace nic za korzystanie z tej aplikacji? jedynie wlicza sie to do pakietu internetowego? numer z ktorym chce sie komunikowac jej wloskim numerem, czy to ma jakies znaczenie?
dziekuje
[ Dodano: 2014-03-26, 13:36 ]
dlaczego halo granie na stronie nju miga ze trudno odtworzyc kawalki
[ Dodano: 2014-03-26, 13:36 ]
dlaczego halo granie na stronie nju miga ze trudno odtworzyc kawalki

Sa jakies plotki czy i kiedy mozna sie spodziewac odp. Nju na obecna RBM (w zakresie wielkosci i ceny pakietu net)?
Z Nju jestem zadowolony i nie specjalnie chce mi sie przenosci, ale 2GB danych robia roznice....
Z Nju jestem zadowolony i nie specjalnie chce mi sie przenosci, ale 2GB danych robia roznice....
Pozdrawiam,
Galtom
Galtom
Nie będzie żadnej odpowiedzi nju mobile niestety.
19zł za rozmowy + 7 zł 700 MB nie jest na tyle złe żeby się "wysilali" z nową ofertą.
W Orange przeanalizowali pewnie że teraz nju wezmą osoby, które nieco mniej używają i orange na tym więcej zarobi, a heavy userzy wezmą RBM - Play zarobi mniej, bo więcej zużyją.
19zł za rozmowy + 7 zł 700 MB nie jest na tyle złe żeby się "wysilali" z nową ofertą.
W Orange przeanalizowali pewnie że teraz nju wezmą osoby, które nieco mniej używają i orange na tym więcej zarobi, a heavy userzy wezmą RBM - Play zarobi mniej, bo więcej zużyją.

Mozesz miec racje, aczkolwiek liczne na pozytywny gest ze strony Nju.
Mialo byc prosto, latwo i bez haczykow i niby jest, tylko z tym netem trzeba kombinowac. To sie troche kloci z tym jak to powinno wygladac, bo omowmy sie, ze 100mb (z limitem do 1GB) za 19zl jest majac 700mb za 7 zl i RBM srednio atrakcyjne....
Mialo byc prosto, latwo i bez haczykow i niby jest, tylko z tym netem trzeba kombinowac. To sie troche kloci z tym jak to powinno wygladac, bo omowmy sie, ze 100mb (z limitem do 1GB) za 19zl jest majac 700mb za 7 zl i RBM srednio atrakcyjne....
Pozdrawiam,
Galtom
Galtom
Niestety model naliczania pakietu internetowego jest upierdliwy i bez kombinowania (włączanie pakietu ręcznie) nju wypada średnio atrakcyjnie...
Miałem 2 numery w Nju umowa podpisana 19.08, okres rozliczeniowy miałem do 23.09 w tym dniu oba zostały przeniesione do play. Z jednego bylo dzwonione, drugi nie był używany. Faktura przyszła tylko za ten jeden używany, za drugi powinna być kwota minimalna 9zł. Czy dalej mają problem z opóźnieniem przy wystawianu faktur? /Folder spam sprawdziłem/