• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #734514  autor: saturnv
 23 lip 2014, 14:34
Witajcie,
czy ktoś z Was orientuje się jak wygląda sprawa z użyciem prywatnych APN w ramach nowych prmocji z nielimitowanym niternetem w iplus.
Obecnie mam LTE, ale wiadomo, że na nim działą tylko APN internet.
Ja użwam m2m.plusgsm.pl na HPSA+
Czy w nowych promocjach dalej jest taka możliwość, czy na HSPA+ można użyć tylko APN internet?

Pytam bo niepokojąco brzmi regulamin w tej kwestii:
11."W ramach promocji
Abonent może korzystać tylko i wyłącznie z usług transmisji danych
przez APN internet oraz wiadomości tekstowych SMS Nie może korzystać z
usługi MMS oraz transmisji danych w ramach APN: WAP, video, plus, oraz prywatnych. "

pozdrawiam
Sat

#735212  autor: Kamil1000
 26 lip 2014, 15:07
Od 11 czerwca w LTE działają APNy pro.plusgsm.pl i m2m.plusgsm.pl, jednakże z powodów technicznych od kilku dni nie działają one w przypadku posiadania Power LTE. Z tego co pisali na forum Plusa to trwają prace nad przywróceniem funkcjonalności publicznych adresów IP w Power LTE.

Wątek na Plus Forum:
http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f=100&t=13414

#736524  autor: saturnv
 31 lip 2014, 15:36
Uzyskałem informację, iż na LTE działa m2m.plusgsm.pl, konsultant aktywował mi taką opcję. Niestety inny konsultant powiedział, że na Power LTE nie można użyć innych APN niż internet.
Więc na starych umowach to działa, na nowych nie.