cyanoone, do końca się z Tobą nie zgadzam - każdy dyskusja powinna dążyć do kompromisu - tylko złe nastawienie może temu przeszkodzić....
Na pewno mamy swoje rację i na pewno korzystanie z internetu powinno być przyjemne i bezproblemowe aczkolwiek należy wziąć poprawkę, że to dalej choć coraz to lepszy to jednak internet mobilny i że działanie w różnych miejscach o różnych porach może się różnić - absolutnie nie mogę akceptować połączenia internetowego w przytaczanym przez Ciebie Virgin zwłaszcza gdy się człowiek przemieszcza.
Co do testów z speedtestu - przytaczane na forum dane zmobilizowały mnie do własnych testów - wykonałem go kilka razy jeden za drugim w moim miejscu zamieszkania i nie wykazywał żadnych przerw w taryfie Orange Free na Kartę, transfer zanikał jednak przy testach w taryfie One... ćwierćsekundowe zawieszenia transferu nie przysparzały mi problemu w korzystaniu z internetu mobilnego, aczkolwiek nigdy tak nie jest, żeby nie mogłoby być lepiej...
Każdy ma inne wymagania, ale na pewno nie można popadać w skrajności i porównywać transferu mobilnego z transferami internetu stacjonarnego na światłowodach, a mam wrażenie że spora ilość forumowiczów chciałaby zastąpić to pierwsze tym drugim i używać go do celów "domowych" - wówczas należy po prostu przetestować sieci indywidualnie w danej lokalizacji i nie opierać się o nasze subiektywne oceny