• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #724211  autor: LFC93
 10 cze 2014, 17:22
Witam, mam dość nietypowy problem z tym żeby określić w jakiej sieci jestem. Miałem Play ale przeniosłem numer do Heyah i tu pojawia się problem bo przeniosłem się jakimś kodem do taryfy Frii która jest w T-Mobile ale po pierwsze z tego co czytałem to nie można się ot tak wpisując kod przenieść z Heyah do T-Mobile a po drugie na ekranie mam napisane Heyah. Czy ktoś odpowie mi w jakiej jestem sieci? T-Mobile czy Heyah?
Ostatnio zmieniony 20 cze 2014, 12:50 przez LFC93, łącznie zmieniany 1 raz.

#724212  autor: KC-KARLOS
 10 cze 2014, 17:24
LFC93, to proste: jesteś w T-MOBILE :)
Aktualnie Heyah jest już traktowana jako taryfa w T-Mobile (nie ma już autonomii, jaką miała kiedyś).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#724221  autor: Emsi
 10 cze 2014, 17:46
Dokładnie, a napis Heyah na wyświetlaczu zapewne związany jest z kartą SIM z Heyah. Jak kiedyś brałem duplikat Heyki w salonie TM, to dostałem kartę z logiem TM i od momentu jej aktywacji miałem napis T-mobile na wyświetlaczu.
LFC93 możesz powrócić do Heyah, ale to chyba będzie płatne 3zł. Środki na kocie chyba zostają (w porównaniu do transferu Orange>Nju i z powrotem).

#724234  autor: KC-KARLOS
 10 cze 2014, 18:36
Emsi, ja migracje T-Mobile Frii / Heyah Dniówka miałem darmową.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#724299  autor: LFC93
 10 cze 2014, 20:26
Odpowiada mi taryfa Frii tak więc przy niej zostanę tylko nie widziałem po prostu w jakiej jestem sieci. Czyli Heyah to już nie jest osobna sieć jak Nju czy Simplus, tak?

#724306  autor: Emsi
 10 cze 2014, 20:46
Niby jest to osobna sieć, ale dziś jest na tyle blisko TM, że można ją traktować jako taryfę. Od momentu wystartowania "czerwonej łapy" zmieniło się wiele. W salonach TM: kupisz startery, masz możliwość uzyskania duplikatu SIM i rejestracji karty, podpiszesz umowę abonament Heyah. A przede wszystkim masz możliwość przejścia z TM do Heyah i odwrotnie, bez wychodzenia z domu, na tej samej SIM-ce. A pomyśleć, że kiedyś musiałem przenieść się z T do Orange i dopiero później do Heyah. :D Ciekawe kiedy będzie możliwa, taka swobodna migracja Play-RBM.

#724407  autor: Horacy
 11 cze 2014, 08:22
Od bodajże początku kwietnia zrobiło się tak, że można po prostu zmienić taryfę Heyah/T-Mobile, wcześniej trzeba było się kręcić przez innego opka.