• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #704821  autor: Cykor
 19 mar 2014, 01:32
Witam
Szukając operatora dla siebie przy okazji zahaczyłem o tematykę chmur i wykorzystywania transferu (najlepiej darmowego).
Tak więc znalazłem takie:
1. Orange Cloud - 5GB, transfer za free
2. Play - storino.pl 16GB za 4,92zł, transfer za free
3. Plus - chyba brak (nic nie znalazłem)
4. MyDysk/ProDysk - 5GB od 5zł, transfer za free

Mam pytania odnośnie tych usług:
- używacie chmur dedykowanych czy nie (dropbox itp.)?
- Play nadal działa z storino.pl (i czy działa na darmowej wersji 4GB)?
- Plus posiada chmury własne lub przynajmniej jak Play (współpraca z firmą zewnętrzną)?
- czy usługi chmury z darmowym transferem (Orange i T-Mobile) działają z ofertami na kartę?

#705233  autor: marys888
 21 mar 2014, 08:18
Orange Cloud - nie ma transferu free.
Transfer free jest w przypadku wykupienia większej chmurki (ale ta przestrzeń jest już płatna)
Tak przynajmniej wyczytałem w regulaminie ....

Edit:
Widzę, że jest promocja z transferem free ... ciekawe jak długo

#705470  autor: Przemix
 22 mar 2014, 19:25
niby w tabelce odnośnie orange cloud jest darmowy transfer dla 1GB i prepaida, jednak regulamin mówi co innego.

#706610  autor: marys888
 28 mar 2014, 07:36
znalazłem jeden minus Orange Cloud. Jak skasuję zdjęcie z chmurki - to kasuje się również zdjęcie w telefonie. Dla mnie nie jest to do przyjęcia.
Dlatego usunąłem tą aplikację

#706611  autor: Pajuch
 28 mar 2014, 07:36
Więc można kombinacjami sciagać dane za darmo z internetu ;) potrzebny vps do tego np debian i gnome, zdalny pulpit, sciągamy na vps póżniej uploadujemy na chmurkę i ściągamy free do domku. Taka zawiła alternatywa dla pomaranczy i brak nocnego transfeeru dla oferty internetowej na kartę ;p szkoda, że wersja darmowa to 1GB ;)

#716850  autor: user_delete34
 13 maja 2014, 07:58
MyDysk a prepaid (Frii SMS) - pytania:
1) usługa w ogóle jest dostępna?
2) koszt miesięczny to 6 zł za 5 GB, w tym wliczony jest nielimitowany transfer z i do chmury?
3) jak oceniacie samą aplikację: warto to brać (przydałaby mi się taka czasem, szczególnie, jeśli transfer byłby darmowy) czy kiepskie to?