• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #714421  autor: Adonto
 30 kwie 2014, 22:57
Witam, jest w NJU z rachunkiem. Chcę ze znajomymi od czasu do czasu w 3 osobowym gronie robić konferencję. Play ma taką usługę jak telekonferencja i rezerwuje się pokój konferencyjny, by potem każdy z osobna mógł do takiego pokoju się podłączyć. Czy dzwoniąc pod nr 790 700 900 gdzie określam 'pokój' do którego chce dołączyć, będzie pobierana u mnie opłata poza abonamentem? Czyli 'no limit' mi tego nie obejmie? Bo jak dla mnie ideą tej usługi miał być zaoszczędzony czas i pieniądze dla wszystkich. W cenniku NJU z rachunkiem ten nr nie figuruje jako 'dodatkowy do obciążeń'.
Ktoś coś może na ten temat powiedzieć? ;)
Z góry dziękuje.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2014, 20:18 przez Adonto, łącznie zmieniany 1 raz.

#714427  autor: DaveX
 30 kwie 2014, 23:24
Płacisz jak za zwykłe połączenie do Play, czyli wg stawki 19gr/min lub jeśli osiągnąłeś limit to bezpłatnie. IMO jak masz nolimit to lepiej jakbyś zadzwonił na drugi numer potem na trzeci i połączył w konferencje.. tylko ty byś ponosił koszty połączenia - czyli byś nie ponosił, bo masz nolimit. A druga i trzecia osoba by nic nie płaciła.

#714428  autor: Adonto
 30 kwie 2014, 23:34
Przy opcji że dzwonie na drugi i 3 numer i wybieram w telefonie konferencję, nawet po osiągnięciu już no limit obciąża mi rachunek poza tym limitem. Jest to zawarte w cenniku NJU mobile i sprawdzałem. Obciąża za każdą minutę z każdym połączeniem osobno.
Także dalej nie mam pewności co do telekonferencji w play i założonego tam 'pokoju'.

#714437  autor: Eryk42
 01 maja 2014, 00:09
Limit wydatków głosowych nie może być wykorzystany na połączenia z numerami specjalnymi,
501 80 8080, *888, 501 800 800, z numerami skróconymi *610, *620, *630, przekierowanie połączeń,
rozmowy na koszt odbiorcy, połączenia międzynarodowe, połączenia w roamingu, rozmowy o
podwyższonej opłacie (tzw. „Rozmowy Premium”) oraz na wideorozmowy, które są naliczane zgodnie z
Cennikiem usług nju mobile.

Konferencje wliczają się w no limit i nie są dodatkowo rozliczane.
Dodatkowo info z FB: https://www.facebook.com/Njumobile/post ... eam_ref=10

Nie wiem jak to sprawdzałeś. Sam korzystam z konferencji i nic mi dodatkowo nie doliczają. W przypadku konferencji każde połączenie jest rozliczane osobno ale po przekroczeniu limitu koszt każdego wynosi 0 zł.