• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#472807  autor: Artur051
 26 kwie 2011, 23:32
Szczerze? Wszystko lepsze niż Solorz ;p Kibicuje wszystkim, Vodafone(temu to głównie), Telii czy Telenorowi, ale ważne żeby to był inwestor branżowy, ktory bedzie wiedzial co zrobic z siecia niz np taki Solorz.

#491197  autor: Gadulski
 22 lip 2011, 13:48
W czeskim O2 w Cell Info prócz nazw ulic, placów pojawiają się nazwy stacji w praskim Metrze:
Obrazek

Na screenie widać O2 arena, aby się tam dostać należy wysiąść na stacji Metra "Czeskomoravska"... :)

Zasieg O2 w metrze jest tylko na poszczególnych stacjach. Niestety w samym tunelu jest brak zasięgu w 2G... W 3G nie sprawdzałem.

W Cell Broadcast doskonale działa też kanał 471:
Obrazek

W polu "Name" pojawia się informacja z kanału 471 (CID, LAC) a w polu "Area" Cell Info kanał 50.

Obrazek

#491326  autor: rogmaniek
 22 lip 2011, 20:23
Na screenie widać O2 arena, aby się tam dostać należy wysiąść na stacji Metra "Czeskomoravska"...
Ech, żeby tak w Polsce była wybudowana O2 Arena POZnan* :smt047 Może kiedyś się doczekam :smt042
Gadulski pisze:W Cell Broadcast doskonale działa też kanał 471:
Kiedyś już o tym Wspomniałeś. Dzięki za przypomnienie. Muszę napisać- BRAWA dla O2 CZ, za ten kanał! Bo jest i CI, na kanale 50, a dla miłośników dokładniejszych informacji o stacji, jest kanał 471 :smt047

Gadulski, dzięki WIELKIE za takie cenne, dla mnie, informacje!

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#597163  autor: Gadulski
 24 lis 2012, 18:34
Oto dwa komunikaty z Shopping Parku Avion w czeskiej Ostravie w ramach O2:

Obrazek Obrazek

Cell Info w O2 - CZ jest na wysokim poziomie :) Co ciekawsze drugi komunikat nie wyświetla się w okolicach punktu O2. Wydaje mi się, że "O2 w Shopping Parku" pojawiło się najpierw z jednej pikoceli, następnie pojawiły się komunikaty "Shopping Park" z wielu już pikocel odpalonych w jednym momencie.

Pozdrawiam.

Obrazek

#605876  autor: djkarateka
 05 sty 2013, 13:48
Bo Czesi od nie dawna dopiero budują zasięg sieci 3G, która została stworzona 2 lata pozniej jak w Polsce

#711591  autor: aquick
 20 kwie 2014, 01:47
Z racji tego, że nie udało mi się dodać screenów Cell Info O2 to zamieszczam tutaj 4 zdjęcia budek telefonicznych tej sieci w Czechach sugerując się nazwą tego tematu i rekompensując brak screenów :wink: :

Poniższe 2 zdjęcia przedstawiają budkę w miejscowości Žacléř

Obrazek

Obrazek

A tutaj zdjęcia z wnętrza takiej budki, tym razem w miejscowości Královec. Na 2 zdjęciu znajdują się informacje w języku czeskim, angielskim i niemieckim jak zadzwonić, wysłać sms, informacja o taryfach, numery alarmowe itd. W lewym, dolnym rogu znajduje się jej numer, ale chyba jest jakaś "walnięta", ponieważ jak dzwoniłem na nią to po podniesieniu słuchawki budka nadal dzwoniła a w komórce był sygnał :? a dzwoniąc do budki w Zaclerzu po podniesieniu słuchawki można było normalnie rozmawiać.

Obrazek

Obrazek

Sorry trochę za jakość tych zdjęć :?

Pozdrawiam :hello2:

Obrazek