• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #697345  autor: DaroDWa
 10 lut 2014, 20:09
Witam!

Znacie może jakiś sposób na niedrogie połączenia do Danii? Znajomy ma swój nr w Telenorze i polskiego Plusa (bo go jeszcze mix trzyma). Wiem o takich rozwiązaniach:

1.Lyca - ale wadą tego rozwiązani jest to, że obie strony muszą mieć nr w tej sieci - aktualnia cena to 19 gr/min

2. Klucz - chyba jedno z najlepszych rozwiązań, bo też 19 gr/min i mogę dzwonić na na duński nr, wielka zaleta, że tylko 1 osoba musi się zaopatrzyć w tę kartę

3. No strona alenumer obsługuje tylko stacjonarne w tym kraju - swoją drogą nieźle to działa, sprawdzałem kilka razy na komórkę w niemczech :)

Nie interesują mnie rozwiązania voip, bo sytuacja czasami wymusza kontakt z dala od internetu, w trasie, gdzie o 3g bywa trudno. Takie rozwiązania mi przychodzą na myśl, jak duński nr z darmowym roamingiem w Polsce, albo coś w stylu dodatkowego stacjonarnego nr w Telenorze jak u nas Play oferuje i wtedy przez alenumer.

Takie dodatkowe pytanie mam, czy ktoś zna darmową bramkę sms na duńskie nr?

#698665  autor: Pablo-1986
 16 lut 2014, 10:38
Ja do Danii i Anglii używam Klucza. Fajna opcja bo to prepaid. No bo z abonamentu no limit w Play który posiadam to 2 zeta/min by wciągnęło.

Dobry humor podstawą dnia.

#699874  autor: DaroDWa
 20 lut 2014, 14:28
Faktycznie Klucz to chyba najlepsze rozwiązanie do połączeń z Danią. Ten kraj nie jest aż tak popularny wśród Polaków jak Anglia i chyba nie ma możliwości dodania polskiego nr do karty sim.

#700011  autor: vh
 20 lut 2014, 22:52
W Skype 0,12 zł/min.

T10s, OT-311, 1650, X501, P780, GT-C3322, E560, 3S, 4X, G7 Power, X7b

#703968  autor: JacekK
 14 mar 2014, 12:18
Istotnie, Klucz ma chyba najprostszą i jedną z najtańszych ofert połączeń z Danią. Cena na komórki (każdy operator) jest chyba najniższa, wynosi tylko 20 gr/min (naliczanie 30-sekundowe).

Nie trzeba nic włączać, kupować, aktywować, etc.

Konto w łatwy sposób można doładować dokładnie tak samo, jak konto Plusa.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.

#703970  autor: Ricki1980
 14 mar 2014, 12:43
Z podstawowej stawki w Kluczu można jeszcze dość znacznie zejść kupując doładowania online bez VAT'u i to chyba najlepsza opcja z długą ważnością środków na koncie.

#707535  autor: ?T
 01 kwie 2014, 22:18
Jeszcze jest taki wariant korzystania z alenumeru:
Pan Duńczyk kupuje starter befree mobile (trzeba upolować okazję jakąś, bo standardowa cena jest wysoka). http://befree-mobile.com/
Na starterze jest numer komórkowy UK. Odbieranie tego numeru jest darmowe w wielu krajach, m.in. w Danii przez cały tydzień (ale np. w PL tylko w tygodniu, w sobotę i niedzielę coś tam płatne).
Czyli on ma ten starter, Ty dzwonisz przez alenumer.
Środki w Befree mobile są ważne dożywotnio, trzeba tylko raz na pół roku zalogować się do sieci, ale przecież nie po to kupuje się ten numer, żeby leżał w szufladzie:)

#707777  autor: DaveX
 02 kwie 2014, 23:46
?T, dzwoniłeś kiedykolwiek przez alenumer? Ja próbowałem o różnych porach dnia i nocy przez miesiąc z tego korzystać i słyszałem tylko "Aktualnie wszystkie linie są zajęte. Przewidywany czas oczekiwania to 6/8/10 minut".

#707785  autor: ?T
 03 kwie 2014, 00:33
Nie, nigdy nie miałem takiej potrzeby. Używam kluczy i awaryjnie Heyah.
Swoją propozycję odniosłem do wpisu autora wątku, że jemu to działa, ale nie na duńskie numery komórkowe. Jeżeli w ogóle działa, to i na UK komórkę też powinno.

#707977  autor: DaveX
 03 kwie 2014, 23:36
?T, kiedyś próbowałem z alenumeru zadzwonić na PL numer i bez problemu, ale teraz jak wybieram IT numer to niestety, ale wszystkie linie są zajęte. Tak więc... dziś dostałem starter Klucza :)

#708019  autor: Emsi
 04 kwie 2014, 10:39
Klucz Mobile zbiera na facebooków opienie klientów odnośnie krajów do których dzwonią. Jeżeli będą w stanie, to obniżą stawki do zaproponowanych. Możecie zgłosić Danię. :)

#708205  autor: DaroDWa
 04 kwie 2014, 20:55
Ostatnio byłem trochę zajęty, ale w końcu mam chwilę wrócić do swojego wątku. Ciekawy pomysł z tym BeFree, szczerze to pierwsze słyszę o tej sieci - muszę trochę poczytać, jak to działa. W związku z aktualną promocją w Lycamobile zamówiłem sobie darmową, znajomy w Danii też się zdecydował, a bonusowych minut jest aż nadto.
Widzę, że pojawiły się pytania o alenumer, więc mogę potwierdzić, że jakoś miesiąc temu dzwoniłem na niemiecki nr komórkowy i wszystko działało. Też miałem komunikat, że muszę poczekać 10 minut, ale po odczekaniu na linii bez problemu się połączyło.

#710456  autor: ?T
 15 kwie 2014, 15:47
LSCT83FR
To kod na 20% zniżki na zakup karty BeFree Mobile.
Ważny bodajże do 20 kwietnia 2014.
(kod pochodzi z ich strony na fejs zbuku)