• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #703794  autor: przemyslawgrzywuski
 12 mar 2014, 23:20
Witam,
ostatnio mialem niemila sytuacje. Bylem za granica i po powrocie otrzymalem na rachunku dodatkowe 160 sms-ow ktore w ciagu jakichs kilku minut zostaly niby wyslane z mojego telefonu na moj telefon. Oczywiscie ja nic nie wysylalem i tez zadnych sms-ow nie otrzymalem - dlatego bylem zbulwersowany jak play kazal mi za to placic.
Reklamowalem sytuacje dwukrotnie, ale bez skutku. Jakis pomysl jak ugryzc ten temat?
Czy znajde gdzies maile do zarzadu ? bo chcialbym eskalowac problem.
Dzieki za rady

Abakano:coaching wrocław
szkolenia biznesowe we Wrocławiu, business coaching,
szkolenia handlowców

#703796  autor: Spioszek
 12 mar 2014, 23:29
Większość nowych programów np na Andorida może wysyłać SMSy w twoim imieniu, w celu aktywacji, bądź wyłudzenia kasy.
Jesteś pewny że u Ciebie taka sytuacja nie miała miejsca?, bo wtedy operator nie winny.

#704533  autor: przemyslawgrzywuski
 17 mar 2014, 19:02
Jestem absolutnie pewien. Mam Windows Phone i nie mam specjalnie poinstalowanych aplikacji. Najlepsze ze byl to jednorazowy strzal w momencie jak bylem u innego operatora w niemczech. Nigdy indziej nie mialem takiej sytuacji. Poza tym jesli byly wyslane na moj numer to powinienem je otrzymac, a tak sie nie stalo. I co w takiej sytuacji ?

szkolenia handlowców

#704566  autor: DaveX
 17 mar 2014, 22:49
Też skłonny byłbym, że to wina telefonu/aplikacji. Jeśli 2-krotnie reklamacja została uznana za niezasadną to pozostaje ci jedynie zapłacić.

160 x 0,41 = 65,60 zł

#705575  autor: przemyslawgrzywuski
 23 mar 2014, 14:48
Bylbym sklonny uwierzyc jesli play pokazalby mi liste tych sms-ow, i gdyby wytluaczyl czemu takich sms-ow nie dostalem. Jednak nikt sie ku temu nie kwapi. Istotne jest tez ze w polsce takiej sytuacji nie mialem, a nie instaluje nowych aplikacji na telefonie a uzywam go ze 2 lata juz chyba. Tak wiec moim zdaniem problem po stronie play, ale maja kliena w dupie za przeproszeniem. Chce wiedziec za co place. A jesli nie potrafia mi udowodnic ze to moja wina to wina jest playa i powinni to przejac na siebie. W plusie obsluga klienta jest zdecydowanie lepsza.

szkolenia handlowców

#705625  autor: ra-v
 23 mar 2014, 18:31
A w bilingu jakie masz daty i godziny wysyłania tych SMS?

Mobilnie: iPhone 4 8 GB (Play) / Nokia 6310i (Orange) / LG Cookie (Play)
Internet: ZTE MF821+TL MR3420v2 (T-Mobile) / Huawei E1752C (Aero2)

#705635  autor: Przemix
 23 mar 2014, 19:12
FaceTime na iphone wysyła smsy przy pierwszej konfiguracji, Snapchat tak samo, Viber chyba odbiera, ale żeby 160? Sprawdz w bilingu na stronie co to za numery i google

#706938  autor: przemyslawgrzywuski
 30 mar 2014, 09:47
Sprawdzilem daty i godziny. I na billingu wszystko zamyka sie w kilku minutach.
Recznie nie bylbym w stanie tego zrobic.
Sprawdzilem co to za czas i wyszlo mi ze bylem na lotnisku w monachium wtedy. Mialem przesiadke i wlaczylem telefon. (w samolocie nie mozna wiec byl off).
Telefon zalogowal sie do sieci i nic sie nie dzialo. Ja nic nie dostalem. Zadnych sms-ow.
A podobno wyslalem 160. Nie wierze.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2014, 10:00 przez przemyslawgrzywuski, łącznie zmieniany 1 raz.

szkolenia handlowców

#706982  autor: ra-v
 30 mar 2014, 14:49
Wg mnie najbardziej prawdopodobne to właśnie próby (nieudane?) wysłania SMSów np. z prośbą o konfiguracje sieci za granicą.
Niestety nie znam na tyle systemu Windows.

Jeśli dasz sobie nogę odciąć że to nie wina oprogramowania to walcz o swoje.

Mobilnie: iPhone 4 8 GB (Play) / Nokia 6310i (Orange) / LG Cookie (Play)
Internet: ZTE MF821+TL MR3420v2 (T-Mobile) / Huawei E1752C (Aero2)

#707469  autor: przemyslawgrzywuski
 01 kwie 2014, 18:34
Oczywiscie ze bede walczyc o swoje.
Zadne dodatki nie popsuly mi tego, a skoro dostarczaja telefon z takim a nie innym systemem, to musza sie liczyc z konsekwencjami.
Pomijam fakt ze to dla PLAY zaden koszt, a probuja na mnie zarobic.
Grrrr.

szkolenia handlowców