MaciejM pisze:Odnośnie słabo działającego roamingu w Plusie, roaming Plusa na karcie Play zawsze kiepsko działał.
Nie, no było ok jak tylko pamiętam.
Najgorzej działał Orange, który walił pingami po ok 1000 ms. Ale miałem okazję testować naeta na sieci macierzystej Orange i było tak samo - stare nadajniki były. Teraz Orange, TMobile i Play 2G jest ok, a Plus nagle przestaje działać.
MaciejM pisze:Na karcie macierzystej Plusa rozmowy w GSM są znośnej jakości, na karcie Play na tym samym BTSie znacznie gorzej. To samo tyczy się transmisji danych i nie tylko w 2G ale też w 3G
Jeśli chodzi o jakość internetu w roaming jest gorsza, bo Plus i inne sieci ograniczają transfer.
Natomiast jakość jest ta sama.
U mnie problem jest w tym, że dana rozmowa nie dociera. Ktoś mi pisze na GG czemu nie jestem niedostępny na telefonie, a przecież widzę, że sygnał jest a telefon zalogowany jest do sieci milczy. Potem przychodzi najwyżej wiadomość głosowa.
Z ciekawszych rzeczy - w Plusie transmisja pakietowa w roamingu aktywuje się ok 30-45 sekund, w pozostałych sieciach w chwilę po zalogowaniu.
U mnie są jaja z internetem 3G w Plusie w sieci macierzystej, ale żeby też był problem w 2G i to na rozmowach? To też może się "zapchać" w zwyczajny dzień?