• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #691097  autor: komanch
 17 sty 2014, 20:51
Możecie mi podpowiedzieć co to za cholerstwo? mam 2X takie cudo na rachunku szczegółowym za tel. dziecka, cena za każdy taki sms 25.00 netto (30.75 brutto)

#691101  autor: user_delete34
 17 sty 2014, 21:18
Nie wiem, co to dokładnie, ale to jakaś subskrypcja SMSami Premium Rate. Żeby to wyłączyć, zablokuj usługi premium rate na tym koncie. Zadzwoń do biura obsługi (płatne) alby wyłącz z poziomu 24.play.pl Pospiesz się! Zanim takie coś zablokuje operator, SMS może przyjść - i wtedy za niego zapłacisz (operator ma pewien czas na włączenie/wyłączenie usług).

Syn gra w League of Legends? Być może płacił za jakieś pierdoły do gry.

#691108  autor: komanch
 17 sty 2014, 21:33
Markadiusz pisze: Syn gra w League of Legends? Być może płacił za jakieś pierdoły do gry.
Tak dokładnie to LOL, kupił jakieś riot points (przyznał się). Czy mogą jeszcze przyjść z tego powodu jakieś sms, za które trzeba bedzie płacić?
Zaraz zablokuję te usługi na iboa.

#691121  autor: marcinek243
 17 sty 2014, 22:08
komanch pisze:
Markadiusz pisze: Czy mogą jeszcze przyjść z tego powodu jakieś sms, za które trzeba bedzie płacić?
Na 99% nie

#697363  autor: Ucla
 10 lut 2014, 21:18
Nie wiem od czego zaczać to najlepiej od początku.
Mój tata w grudniu dostał sms'a o tytule WAP FACEBOOK z numeru 80425.
Wszystko było by dobrze, gdyby nie fakt, że jakiś tydzień temu dostał 2 takie sms'y, z których odebrał tylko jednego. Sms'y przyszły sekunda po sekundzie. Dziś mój tata oglądając fakturę z T-mobile omało nie dostał zawału. Okazało się, że te 2 esy kosztowały mojego ojca ponad 70zł brutto.... Czy moi rodzice mogą ubiegać się o anulowanie tej płatności, ze względu na brak podstawy do płatności, czy tez mają zapłacić i starać się o zwrot pieniędzy.? W ogóle jakim prawem, sieć czy też ten kto jest za to odpowiedzialny, pobierają opłaty za odebranego sms'a, czy cokolwiek czego właściciel telefonu nie potwierdził... HELP

#697365  autor: KC-KARLOS
 10 lut 2014, 21:25
SMSy płatne przychodzą z numerów 6xxxx lub 9xxxx - nie powinny przychodzić płatne SMSy z numerów 80xxx.
Być może została uruchomiona płatna subskrypcja, po wysłaniu SMSa z zamówioną usługą, za która na dzień dobry się nie płaciło.
Ucla, zadzwoń pod 602900 aby zablokować Prenumeraty oraz aktywować dodatkowo usługę "Blokada 18+", która blokuje część usług premium.
Radzę też dokładnie sprawdzić billing.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟