• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#686843  autor: Liquid
 31 gru 2013, 20:51
marcin1980 pisze:
KA pisze: Dla dzwoniących prawie wyłącznie na stacjonarne (znam DWIE takie osoby!), o 19zł taniej.
Pomyliłeś się coś bo o 10zł taniej a no dlatego że 9zł opłata stała plus 10zł opata za dzwonienie na stacjonarne :)
Idąc Twoim tokiem rozumowania wcześniej było: 9 zł opłata stała plus 29 zł za dzwonienie na stacjonarne + komórki. A teraz jest rozdzielone :)

#686864  autor: KA
 01 sty 2014, 09:32
@Marcin1980: jesteś pewien? To poprzednio byłoby tak, jak kolega powyżej napisał. Uważam, że 9 jest zawarte w tych 10 na stacjonarne.

#686868  autor: yul69
 01 sty 2014, 09:55
Pewnie,że tak.

#686871  autor: Liquid
 01 sty 2014, 10:51
W nju z rachunkiem nie ma żadnej opłaty stałej, jest tylko opłata minimalna 9 zł. Przykładowo, ktoś tylko dużo SMS-uje to zapłaci rachunek 9 zł a nie 9+9.

#687094  autor: Ruben
 02 sty 2014, 11:40
Jest dokładnie jak pisze kolega Wiślak .
marcin1980, w NJU z rachunkiem nie ma opłaty stałej tylko jest opłata minimalna (tzw. dociążenie). To nie jest to samo!
Jeżeli:
- nie korzystasz zupełnie z telefonu np. tylko odbierasz połączenia, to zapłacisz opłatę minimalną 9 pln
- tylko wysyłasz SMSy, to zapłacisz 9 pln
- tylko dzwonisz na stacjonarne, to zapłacisz min 9 i max 10 pln
- tylko dzwonisz na komórki, to zapłacisz min 9 i max 19 pln
Czyli opłata minimalna nie jest dodawana do rachunku, jeżeli przekroczysz jej wysokość korzystając z usług.

#687125  autor: ja.michal
 02 sty 2014, 14:09
Podobnie w Nju na kartę. Jeśli opłaty w danym dniu nie przekroczą 0,99 zł (opcja tylko dla polaczeń na komórki) lub 2 zł (opcja na wszystko) to z konta zostanie pobrana opłata jaka wynika z czas połączenia lub innej usługi.

#687127  autor: KC-KARLOS
 02 sty 2014, 14:18
Zgadza się :)
Dociążenie 9 zł to tzw. Pakiet Złotówek początkowych, które zaliczają się do usług "nielimitowanych".
> SMSy: sprawa jasna - 9 zł i koniec, czyli "opcja nielimitowana"
> Rozmowy na fixy - 9 zł + 1 zł -> od 10 zł "opcja nielimitowana"
> Rozmowy na komórki - 9 zł + 10 zł -> od 19 zł "opcja nielimitowana"
> Rozmowy na komórki i fixy (opcja domyślna poza promocją) - 9 zł + 20 zł -> od 29 zł "opcja nielimitowana".
Uwaga: dociążenie nie dotyczy usług roamingu m/n, połączeń m/n, czy usług premium i numerów informacyjnych ORANGE POLSKA SA

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#687134  autor: ja.michal
 02 sty 2014, 14:29
Taki lekki OT, ale w temacie Nju.
Orientuje się ktoś czy Nju jest traktowane w Orange jako Orange (minuty do Orange, bez limitu do Orange)? Wg regulaminów Nju to marka Orange i tylko MVNO są traktowane jak obce.
Ma ktoś doświadczenie praktyczne?

#687140  autor: KC-KARLOS
 02 sty 2014, 14:43
ja.michal, połączenia z ORANGE do NJU (taryfa sieci Orange), są WEWNĄTRZSIECIOWE !

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#687213  autor: ja.michal
 02 sty 2014, 18:49
Tak myślałem, chciałem się upewnić. :) Dzięki. ;)

#690687  autor: bolek2004
 16 sty 2014, 13:32
Na 2 numerach z których nie korzysta się z internetu w nju abonament, są jakieś grosze doliczone odnośnie internetu, na jednym jest to 4 grosze, na drugim 6 groszy, kwota nieduża, ale to trochę dziwne, możliwa opcja to taka że to przypadkowe wciśnięcie i włączenie internetu, ale myślę że to nie to, jedyne to może to że odbierane były mmsy i z internetem musiał się telefon połączyć, ale przecież za mms odebrany się nie płaci. Telefony tych osób to nie smartfony, zwykłe klasyczne telefony. Spotkał się ktoś z czymś takim?
EDIT
Machnąłem się , nie do końca w tym temacie napisałem posta. Miało być tu:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=66648
Jeśli jest taka możliwość to prośba o przeniesienie.
Ostatnio zmieniony 16 sty 2014, 20:16 przez bolek2004, łącznie zmieniany 1 raz.

#690824  autor: molibden
 16 sty 2014, 19:41
tak, ja... zawsze jak płace za telefon mojej mamy to mam własnie jakies połączenia z netem. Ona nawet sms nie wykonuje te kilka kb ma nabite. Podejrzewam że to właśnie mms - musi chyba połączyć się z siecią. Raz zupełnie się skołowałem bo miałem na rachunku sms na tel premium - 11zł. I do dziś nikt nie wie skąd to , za co i kiedy. Z niecierpliwością czekam kiedy będę mógł ja zabrac z t-mobile bo rozmowa z ich Boa to udręka a rozpisane faktury mam tak nieczytelnie (dwie na jednej karcie) że nigdy nie potrafię się w tym połapać.

#691369  autor: macc
 18 sty 2014, 19:51
[center]Regulamin promocyjnej usługi „Do komórkowych za 19 zł” w
ofercie nju z rachunkiem
Obowiązuje od dnia 1 stycznia 2014r . do odwołania[/center]
W każdej chwili Abonent oferty nju z rachunkiem ma możliwość sprawdzenia ilości wykorzystanych
„Limitów” wysyłając bezpłatnego SMS-a pod numer 80113, w treści SMS-a wpisując komendę ILE.

[center]Jak włączyć?[/center]
5. Zlecenia włączenia Usługi można dokonać poprzez wysłanie bezpłatnego SMS-a pod numer 80113 w treści wpisując komendę AKT.

6. Aktywacja Usługi następuje od następnego okresu rozliczeniowego po zleceniu, o czym Abonent
zostanie poinformowany SMS-em.
8. Włączenie Usługi jest bezpłatne.
9. Usługa przedłuża się automatycznie co miesiąc.
10. W danym cyklu rozliczeniowym Abonent może włączyć Usługę tylko raz.

[center]Jak wyłączyć?[/center]
11. Zlecenia wyłączenia Usługi można dokonać poprzez wysłanie bezpłatnego SMS-a pod numer 80113 w treści wpisując komendę STOP.

12. Wyłączenie Usługi następuje z końcem okresu rozliczeniowego, o czym Abonent zostanie
poinformowany SMS-em.