• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #689556  autor: kebun
 11 sty 2014, 13:58
Pytanie odnośnie wprowadzania nowych ofert. Czy są jakieś informacje, kiedy możemy się ich spodziewać?
Oraz jak wyglądało to do tej pory? W jakich odstępach czasu PLAY wymieniał oferty, czy było to raz, może dwa razy w roku? Czy jest jakiś szczególny okres w którym wprowadzane są oferty, np. styczeń lub wrzesień? (z tego co mi się wydaje to w roku 2013 właśnie w tych miesiącach wchodziły formuły).

#689561  autor: DaveX
 11 sty 2014, 14:54
Ostatnia zmiana oferty to Formuła 4.0 we wrześniu 2013, natomiast Formuły S, M i L to był styczeń 2013.
Pewnie jak jakieś zmiany to obstawiałbym, że będą na jesieni 2014 :wink:

#689568  autor: Golarz Filip
 11 sty 2014, 15:25
Ja jeśli już bawiłbym się w tego typu "czary z kuli" to w tym roku Play będzie czekał na ruchy konkurencji. Jak znowu "wybuchnie" jakieś nowe Nju, to dostosują ofertę do tegoż.
A czemu tak sądzę? Ten news ==> http://www.telepolis.pl/wiadomosci/p4-w ... 29708.html przekonuje mnie,że na nowe zaskakujące zmiany jest jeszcze nie czas.

#689577  autor: ciekawy
 11 sty 2014, 16:04
co może być lepszego ?

no limit w abonamentcie w przedłużeniu tylko sim jest od koło 25 zł za komórki i stacjonarne, smartfonów na rynku jest coraz więcej i jak ktoś chce to bez problemu może kupić nawet do 500 zł dobry nowy smartfon, jak podzielić cene smartfona przez 24 miesiące wyjdzie opłata miesięczna koło 50 zł miesięcznie, czego chcieć więcej ?

oferty już są dobre, gdyby jeszcze net był w cenie no limitu nie jakiś super szybki, wystarczyłby pakiet albo lejek i telefony w abonamentach od 50 zł o wartości rynkowej do 500 zł za 1 zł, transfer netu 0,5-1 MB/s,to byłoby idealnie

#689658  autor: kebun
 11 sty 2014, 23:55
Czyli jak było w roku 2013 już mamy, a ktoś pamięta jak oferty wychodziły wcześniej?

#689661  autor: DaveX
 12 sty 2014, 00:20
Przed Formułami S, M, L była też nielimitowana Formuła 4.0 za 79 zł i było to w marcu 2012
Więcej tutaj.

#689668  autor: marcin1980
 12 sty 2014, 01:05
Dzisiejsz oferte pleya to jest jakieś nieporozumienie trzymam sam stara dobra formułe pleya bo wystarcza chodz konkurencja dała by lepsze warunki ale znowu 24 miesieczna umowa.
Teraz nie spodziewałbym sie jakiś zmian czas pokaże

[ Dodano: 2014-01-12, 01:07 ]
ciekawy pisze: jeszcze net był w cenie no limitu nie jakiś super szybki, wystarczyłby pakiet albo lejek
Wystarczy smartfon z obsługą U900 i masz Aero2 i siedzisz w necie ile chcesz tylko denerwujące jest ciągłe przekładanie kart ale czego nie zrobi sie dla darmowego internetu :-)

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#689704  autor: wtd
 12 sty 2014, 12:51
marcin1980 pisze:Wystarczy smartfon z obsługą U900 i masz Aero2 i siedzisz w necie ile chcesz tylko denerwujące jest ciągłe przekładanie kart ale czego nie zrobi się dla darmowego internetu
Jak dla mnie internet który wymaga przekładania sima żeby z niego skorzystać to porażka, zwłaszcza że prędkość też jest silnie limitowana.

#689736  autor: ciekawy
 12 sty 2014, 16:46
można mieć smartfon do netu,a do rozmów telefon i to rozwiązuje problem dwóch kart sim,

wcześniej napisałem,że byłoby dobrze gdyby lejek był na poziomie 100 kb - 1 MB/s bez limitu i problem z wolnymi lejkami by się też rozwiązał i użytkowanie telefonu byłoby bardziej komfortowe

#689911  autor: solidburn
 13 sty 2014, 12:53
ciekawy pisze:można mieć smartfon do netu,a do rozmów telefon i to rozwiązuje problem dwóch kart sim,

wcześniej napisałem,że byłoby dobrze gdyby lejek był na poziomie 100 kb - 1 MB/s bez limitu i problem z wolnymi lejkami by się też rozwiązał i użytkowanie telefonu byłoby bardziej komfortowe
stare oferty play były duzo ciekawsze za 20-30zl był pakiet neta 1GB i do tego sporo minut i sms/mms a teraz bieda
co to za porownanie 100kb - 1MB/s ? 10Mb/s bez limitu w tel za darmo ?
ludzie w domu tyle nie maja na drucie :)

#690030  autor: Sowolog
 13 sty 2014, 19:11
Też czekam na jakieś nowe taryfy, obecne są dla mnie kompletnie bezsensu i nieatrakcyjne. Obecnie mam (do września 2014r.) umowę w Play za 45 zł (dostałem do tego jeszcze telefon, który sprzedałem bo i tak korzystam z innego) - taryfa RePlay Partner Backoffice All Inclusive MAX 30.03, którą mi zaoferowano po złożeniu wypowiedzenia. Nolimity mnie zupełnie nie interesują, bo nigdy nie wydzwoniłem tego co mam teraz (nawet nie pamiętam ile tego jest chyba ok 450 minut wymienianych na sms/mms + pakiet 1GB), a bezsensu płacić za coś z czego się nie skorzysta.

#690047  autor: KA
 13 sty 2014, 20:09
Dobra oferta to taka, którą można mieć na jednej karcie SIM - bez przekładania i bez dual-simowego telefonu, bo niestety najlepsze telefony i w największym wyborze to te jednosimowe.
Rok temu w styczniu weszły formuły S/M/L i z początku nie podobały mi się, jak również wielu osobom tu na forum. Po pewnym czasie na przedłużenie bez tel zaczęli dawać całkiem rozsądne propozycje i teraz okazuje się, że Formuła M mojej córki zostanie raczej baaardzo długo na jej numerze, także po przejściu na czas nieokreślony. Za 34zł ma 400 minut do wszystkich, sms/mms bez limitu, wszystko do Play/RBM/VM bez limitu i 500MB neta. Po wejściu roamingu T-m oferta niemal idealna, chociaż u nas w Wa-wie Play 3G rzadko wymaga wspomagania roamingiem (a od Orange jest lepszy wszędzie, gdzie byłem). Gdyby nie ta oferta, już ten nr byłby w innej sieci, bo obecna oferta to dno dna (z wyjątkiem minimaxa z promocjami doładowań). Naprawdę przy pewnej wiedzy zdobytej tutaj można uzyskać o wiele lepsze oferty abo bez tel w Plusie i T-m, niż w Play. A było tak pięknie...

#690052  autor: kebun
 13 sty 2014, 20:27
No właśnie ja cały czas jestem w ofercie ALL INCLUSIVE MAX i za 30zł mam 1GB neta i taki pakiet minut i SMS'ów, jaki tylko raz udało mi się przekroczyć. Ale po kilkuletnim stażu w PLAY-u oczekiwałbym propozycji atrakcyjnej, czyli albo to samo za mniej, albo więcej za tyle samo. Niestety obecne oferty zmuszają mnie albo do dopłat, albo do rezygnacji z np. z pakietu internetu. Takie utrzymanie nie bardzo mi się podoba. Zobaczę jeszcze jak wyglądają oferty z telefonami, może będzie coś ciekawego. Jeżeli nie to chyba będę rozglądał się za innymi sieciami :? A szkoda...

#690118  autor: Golarz Filip
 14 sty 2014, 07:30
Skoro już wszyscy wiedzą,że to MUMIO 17 stycznia przejdzie do Play,może dadzą jakąś nową ofertę :P