• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 7 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

w jakiej sieci jesteś ?

Plus
6
9%
T-Mobile, Heyah
8
12%
Orange, nju
22
34%
Play, RBM, Virgin, Viking
29
45%

#688986  autor: Halset
 09 sty 2014, 01:34
@MaciejM
Również jestem często w 3city i zapraszam do centrum Gdańska albo na półwysep helski. W Gdańsku w Plusie w centrum zrywa połączenia i nie trzyma nawet 3G (również zwala na 2G). Na półwyspie najlepiej słychać ucinanie słów na 2G w Plusie a także widać, że Aero2 nie trzyma 3G. Nie liczyłem ale średnio 8 na 10 połączeń albo Cię zrzuci tuż przed połączeniem albo skończysz rozmowę na 2G.

Pozdrawiam :)

"Ważne są chwile, których jeszcze nie znamy"

#689122  autor: ja.michal
 09 sty 2014, 19:48
Z Play poza miastami jest faktycznie tragedia (cyrk z zasięgiem w roamingu). W efekcie jest dużo lepiej w Orange. Nawet jak jest minimalny zasięg to trzyma i można rozmawiać.

Jest tylko mankament z przełączaniem z U900 do U2100 lub GSM, ale faktycznie coś z tym robią. W niektórych miejscach problem występuje, ale też tak gdzie był problem już go nie ma. W końcu modernizacja N! jeszcze trwa mimo wszystko.

#689379  autor: ciekawy
 10 sty 2014, 17:01
skoro już piszecie o tym zasięgu to rzeczywiście pamiętam zasięgi sprzed modernizacji NetWorks i Plus miał lepszy zasięg od T-Mobile,nawet jakość rozmowy w Plusie była lepsza, kiedy 3G T-Mobile zrobił w mniejszych miejscowościach jeszcze przed NetWorks to ten zasięg 3G T-Mobile leżał, zrzucało ciągle do 2G, Orange na 3G w tych samych miejscach wypadał lepiej,a znowu na długich trasach lepiej wypadał zasięg 2G T-Mobile niż Orange i jak dla mnie NetWors jest tylko wyrównaniem zasiegów obydwu sieci,a Plus,między Plusem i T-Mobile na zasięgu 2G dałbym znak =
Plus i T-Mobile od dawna mają w całym kraju prawie taki sam zasięg wszędzie raz ze wskazaniem na jedną sieć,a innym razem na drugą,
co najlepsze,w tych miejscowościach gdzie zasięg 3G leżał przed NetWorks to zasięg Play śmigał na 3G i śmiga do dziś,
teraz kiedy jest NetWorks trudno wyczuć czy zasięg idzie z nadajników T czy Orange i trudniej ocenić te sieci oddzielnie w sensie zasięgu
  • Strona 7 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6