• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#689265  autor: KA
 10 sty 2014, 07:53
Zanim był roaming T-m, najlepszy był roaming Plusa. Po wprowadzeniu T-m również twierdzę, że w większości znanych mi lokalizacji T-m działa lepiej, do tego nie wyrzuca z roamingu.
Co do HD voice także uważam, że to tylko zabawa dla pasjonatów, co rozumiem, ale nie ekscytuje mnie to po prostu.

#689280  autor: nemo2009
 10 sty 2014, 10:03
KA pisze:Co do HD voice także uważam, że to tylko zabawa dla pasjonatów, co rozumiem, ale nie ekscytuje mnie to po prostu.
Może ciebie to nie ekscytuje.
Są jednak ludzie co duzo rozmawiają i chcą mieć dobrą jakość rozmów i nie nazwałbym ich pasjonatami rozmów.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#689283  autor: myk6414
 10 sty 2014, 10:23
marcin1980 pisze:Rzadko kiedy gadam po GSM jak się czasem trafi to leci po hd-voice tylko dlatego na sztywno mam t-mobile,
Możesz rozwinąć? Z tego co rozumiem masz kartę Playa zalogowaną do T-M i masz HD-Voice? Z tego co czytałem nie ma HD-Voice dla Playa na zasięgu T-M... idąc dalej - czy dzwoniąc z Playa na roamingu T-M w 3G na innego Playa w roamingu 3G T-M będzie też HD-Voice? A dzwoniąc z T-M 3G na Play w roamingu T-M w 3G?

#689312  autor: Halset
 10 sty 2014, 12:48
sebusy pisze: ...i w tym cały jest ambaras - ale nie masz szans przebicia się z tym na tym forum - mimo to sztama kolego :occasion5:
Spoko. Nie od dziś wiadomo, że to nie Telepolis a Playpolis :)
Dzieciaki, głównie gimbaza zasiedziały się na wszystkich blogach i forach i wszędzie tą taniochę Play reklamują. Czasami jak się czyta, to by starych nawet sprzedali. Ale nie ma co się dziwić. Dzisiaj prawie każdy gimbaz ma neta i smartfonika a do tego za grosik necik i no limit smsy w Play. Kiedyś komórkę miał ten, którego było na to stać. Tak to jest, jak wszystko w dzisiejszych czasach jest na wyciągnięcie ręki a Polaczkom się w głowach przewraca. I zwłaszcza tym, co mając lat naście są podatni na manipulację, co perfidnie Play wykorzystuje swoim zakłamanym marketingiem. I powtarzają wszędzie i w koło, że Play to najlepszy zasięg, najtaniej itd itp. Slogany reklamowe chwytają szybciej niż naukę czy też własne myślenie - jak lemingi.
Mimo, że Play nie jest już najtańszy i ma najgorszą infrastrukturę ze wszystkich sieci (nawet roaming w tym nie pomaga), to tak będą dalej jak ślepi bronić swojej sieci, bo Play im dał możliwość korzystania z necika na telefonie.
Gimbaz tego nie zrozumie. Nie stać Cię, nie masz telefonu. Nie stać Cię nie kupujesz BMW.
A Oni chcieli by wszystko za darmo. Tak jak po pseudo uczelniach, gdzie z licencjatem przychodzą na pierwszą rozmowę o pracę i krzyczą co najmniej 3tys zł na rękę - bo on ma papier uczelni. Co z tego że ma papier uczelni, jak wybrał kierunek gry i zabawy a po szkole poza w miarę dobrym czytaniem i pisaniem (coraz więcej Polaków nie potrafi dobrze czytać i pisać w swoim ojczystym języku) jest żółtodziobem.
A prawda jest taka, że gdyby roaming był najlepszym rozwiązaniem to W3 dawno by zawiązało sojusze o współpracy na BTS'ach a nie wykładali milionów na budowę i modernizację swoich sieci. Ale wg tych fanbojców fioletowych w Plusie, TMobile i Orange pracują debile a Oni fanboje Play są najmądrzejsi. Szkoda, że w szkole tak mądrzy nie są i nawet na polskich forach dobrze po polsku nie potrafią pisać.

Pozdrawiam

#689319  autor: Morvius
 10 sty 2014, 13:21
Halset jak się Ciebie tak czyta to żal mi się robi Ciebie i Twoich znajomych z podstawówki. Niech każdy pilnuje swojego nosa i chwali swoje a nie się mądruje co ktoś inne ma beznadziejne a co nie. Przy czym idę o zakład, że i twoja sieć nie jest idealna a po innych jeździsz jak po szmacie. Nie, nie siedzą na tym forum tylko Gimby i nie, nie mam zamiaru obalać teorii twojego wspaniałego abonamentu w Twojej sieci oraz kwintesencji życia ale chcę zauważyć, że nie każdy ma internet za grosik za to jednak płaci swoją rzetelną stawkę za comiesięczne usługi oraz szanuje swojego dostawcę a to w jakiej formie przyjmuje swoją usługę to jego indywidualna sprawa. Nie sądź a nie będziesz osądzony a jak narazie wydajesz same wyroki nie licząc się z tym, że na Ciebie kiedyś przyjdzie pora przy okazji ośmieszając swoją osobę i kompetencje. :smt023 myk6414 do tego nie dojdziesz chyba, że ktoś stworzył jakąś tabelkę do odczytu :wink:

Klasyczny obserwator wątku.

#689326  autor: Halset
 10 sty 2014, 13:38
Uderz w stół a nożyce się otworzą :)
Napisałem o ogóle. A prawda w oczy kole i tyle.
W przeciwieństwie do większości mam odwagę napisać co o tym myślę. Nie jestem tylko odważny za klawiatury, jak spora część udzielających się na forach.
Napisałem również, czym sieć Play zdobyła klientów. Nie jakością sieci, a głównie ceną. I tam jeden poszedł a reszta jak lemingi za nim.
Nie wychwalam swojej sieci. Piętnuję tylko to, że tutaj większość, która jest w Play wypowiada się w superlatywach o sieci w kolorze fioletowym. Typu mam i to jest the best. Jak zresztą większość Polaków - co mam, to najlepsze.
Każda z sieci ma swoje wady i zalety ale Play ma najwięcej wad. I ceną tego nie zniwelują. A skąd wiem? Bo miałem styczność z każdym operatorem. I nie chodzi mi tutaj o obsługę, reklamację - bo tam też pracują ludzie i im się zdarzają błędy. Bo to tylko ludzie. A nie myli się ten co nic nie robi.
A Twoje filozofie zachowaj dla siebie 8)

#689336  autor: Morvius
 10 sty 2014, 14:29
ktoś kiedyś napisał " nie dyskutuj z głupim, sprowadzi cie do swojego poziomu a później udowodni że ma rację" i tak też uczynię bo to nie ma sensu.

#689339  autor: KA
 10 sty 2014, 14:44
@nemo: nie jestem wrogiem HD voice, ale uważam, że dobra jakość rozmów jest możliwa i bez tego cudu, który jak na razie bardzo rzadko można w praktyce wykorzystać (zgodność sieci, odpowiednie tel obu rozmówców).
@Halset: widzisz, tak się składa, że jestem w Plusie (chyba dobra sieć nawet jak na Twój poziom?), a chwalę Play. Byłem w Play, RBM i Virgin (to też Play) i świetnie działał mi w wielu miejscach Polski zarówno macierzysty zasięg 3G, jak i roaming Plus oraz T-m, za to Orange uważam za kompletne nieporozumienie (chyba się nie naraziłem, bo może to Twoja ukochana sieć, którą ukrywasz?). Z gimnazjum mam tyle wspólnego, że córka za rok się tam wybiera.
Tak więc: uważaj, kogo obrażasz i ZAPOZNAJ SIĘ Z PANUJĄCYMI TU ZASADAMI, bo na razie poziomem swojego "pisania" w ogóle tu nie pasujesz!

#689352  autor: Halset
 10 sty 2014, 15:46
Morvius
To się nazywa - nie mam argumentów i ktoś jest ode mnie mądrzejszy to go wyzwę od głupich.

KA
widzisz, tak się składa, że jestem w Plusie (chyba dobra sieć nawet jak na Twój poziom?)
Żebym nie zszedł na Twój poziom.
Byłem w Play, RBM i Virgin (to też Play) i świetnie działał mi w wielu miejscach Polski zarówno macierzysty zasięg 3G, jak i roaming Plus oraz T-m, za to Orange uważam za kompletne nieporozumienie (chyba się nie naraziłem, bo może to Twoja ukochana sieć, którą ukrywasz?). Z gimnazjum mam tyle wspólnego, że córka za rok się tam wybiera.
Tak więc: uważaj, kogo obrażasz i ZAPOZNAJ SIĘ Z PANUJĄCYMI TU ZASADAMI, bo na razie poziomem swojego "pisania" w ogóle tu nie pasujesz!
Jakie miasta? Wielka aglomeracje? :) A mniejsze miejscowości? Albo jesteś ignorantem albo ściemniasz. Skoro było wg Ciebie tak dobrze, to dlaczego wróciłeś/przeszedłeś do Plusa?
Jak to większość pseudoznawców. 90% swojego czasu spędza w pracy i drodze do/z domu a potem w domu a później są znafcami (specjalnie przez f), że ta sieć najlepiej działa.
Napisałem i powtórzę. Każda sieć ma dziury i w jednym miejscu jest lepiej w Plusie a w innym np w Tm czy Orange (Play to pseudosieć). Ale w skali kraju najlepiej teraz działa N! - czy to w dużym mieście, czy na wiosce czy na polu. Play się nawet nie rozwinął a Plus - spadł z najwyższego miejsca na podium.
I jakością i ofertą.
Nie miałem nigdy do czynienia z Orange (z Ideą tylko dawno temu w Popie) ale nie powiem, że nigdy tam nie przejdę Patrząc na działania N! i na to, że Orange daje lepsze warunki przy tej samej jakości - kto wie.
Nikogo nie obraziłem. Czasami wystarczy spojrzeć w lustro lub obiektywnym okiem.

Temat uważam za zamknięty, bo się zaraz cała zgraja zbierze z playboyami na czele....

"Ważne są chwile, których jeszcze nie znamy"

#689355  autor: Morvius
 10 sty 2014, 16:00
patrząc w lustro nie widzę playboya a patrząc na świat patrzę tylko neutralnym okiem za to niestety dostrzegam masę prostaków. mój udział tu uważam za zamknięty, ludzie nie biorący pod uwagę zdania innych osób i ich opinii w formie poglądowej nie są dla mnie nikim wartościowym i taka dyskusja z nimi zamienia się w zasrany monolog.

#689362  autor: KC-KARLOS
 10 sty 2014, 16:27
Dla mega ciekawskich prosta propozycja: zakup za 5 zł startera nju mobile na kartę. Łatwo można sprawdzić. Różnicy dużej nie poczucie - podobno jakościowo może być co w Orange na karte (zależnie od terenu, mocy BTS/Node-B, itp., obciążenia stacji i wielu innych).

Drodzy, kłótniami raczej nie da się merytorycznie prowadzić dyskusji.
Zamykam temat.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟