• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #681320  autor: bartoszc
 09 gru 2013, 18:00
Zwracam sie z prośbą aby ktos z kumatych na forum zamieścił aktualne najlepsze oferty nielimitowanych połączen na umowę typu NJU MOBILE,HEYACH itp skumulowane w jakiejs tabeli lub opisie najlepszych, z góry dzięki, pozdrawiam

#681350  autor: bazooka
 09 gru 2013, 18:57
Jestem "kumaty" i moim zdaniem nie można stworzyć takiego zestawienia...
Każdy musi to robić indywidualnie, można się sugerować, ale zawsze będzie to opinia subiektywna... a to zasięg nie ten, a to niemiły BOK, a to brak lejka, a to sramto...
Są też takie szczególiki, tajniki, które znają Ci bardzo zaznajomieni w danej sieci, którzy będą sugerować, że właśnie z tego powodu dany operator jest najlepszy - a dla kogoś trzeciego będzie to mało znaczący detal.
To moje zdanie... :)
pozdro

#681357  autor: jarekb11
 09 gru 2013, 19:39
bartoszc, Może w tabelce ci nie podam ale mniej więcej wygląda to tak:

NJU MOBILE-nielimitowane minuty 29 zł+nielimitowane smsy/mmsy 9 zł
Niewiem czy w cenie są stacionarki :?: :?: :? :? powinny być
internet (niby nielimitowany) to koszt 19 zł

HEYAH------//--------ceny identyczne-----//----------
Niewiem czy w cenie są stacionarki :?: :?: :? :? powinny być
internet każdy pakiet 500mb to 9 zł

T MOBILE-Nielimitowanez komurkami i stacionarne+smsy/mmsy to koszt 39 zł
w pakiecie jest 100 mb ale ile potem to niewiem bo sie nie wgłębiałem

#681384  autor: ciekawy
 09 gru 2013, 21:23
RBM oferta bez telefonu tylko sim 29 zł,nielimitowane na komórki i stacjonarne, do tego pakiet 25 MB z lejkiem, to samo w ofercie z telefonem za abonament 49 zł + telefon jaki sobie wybierzesz

#681396  autor: buba1234
 09 gru 2013, 21:56
Najlepszym nolimit jest Red Bull Mobile No Limits II [to play] umowa z miesiecznym okresem wypowiedzenia
29zł/miesiac
:arrow: Nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci w Polsce [stacjonanrne i komorkowe]
:arrow: Bezpieczny Internet 25MB; po wykorzystaniu pakietu prędkość spada,, pakiet 25MB na operze mini pozwoli na przejrzenie stron do czytania ważących 500MB, na lejku na Operze mini mozna komfortowo przegladac strony www do czytania
:arrow: Darmowe oglądanie filmów na YouTube
Kod: Zaznacz cały
http://www.redbullmobile.pl/oferta/abonament/bez-telefonu/

Mozna dokupic
300MB za 6zł
2GB za 20zł
nolimit sms/mms za 9zł - przy nolimicie minut do wszystkich zrezygnowalbym z smsow, jezeli chodzi o zdjecia mozna wysylac je mailem :P

#681407  autor: marcin1980
 09 gru 2013, 22:28
Play MiniMax oferta na kartę jedyna taka oferta gdzie nie trzeba podpisywać żadnej umowy a po przekroczeniu 29zł gadasz dalej za darmo

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#681416  autor: buba1234
 09 gru 2013, 22:44
Jak sie duzo gada co miesiac to minimax nie ma startu do Red bulla no limits [abo z miesiecznym okresem wypowiedzenia to jak karta]

W RBM No Limits II masz za 29zł/miesiac
nolimit rozmow
25MB z lejkiem - faktyczny nolimit do stron do czytania na operze mini
yotube za darmo

w minimax na karte za 29zł/miesiac masz tylko rozmowy, do tego jak uzywasz neta wlaczy ci sie pakiet 25MB 5zł i cztery razy wolniejszy lejek niz w RBM, czyli wydasz 29+5=34zł/miesiac za duzo mniej

Pytanie bylo o oferty nolimit wiec zakladam, ze osoba rozmawia duzo, wiec atut minimaxa jako oferty dla róznie dzwoniacych odpada.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2013, 23:12 przez buba1234, łącznie zmieniany 1 raz.

#681420  autor: ciekawy
 09 gru 2013, 22:56
RBM wypada najlepiej

#681507  autor: Ruben
 10 gru 2013, 11:00
bartoszc, napisz, czy potrzebujesz pakiety internetowe? Przy założeniu, że nie potrzebujemy internetu, to najlepszą ofertę ma NJU, Red Bull i Heyah.
Jeżeli potrzebujemy paczki MB/GB to najlepiej wychodzi NJU i TMobile.
Najdrożej wychodzi oferta Play. Poniżej zestawienie.

NJU Mobile z rachunkiem
- nielimitowane połączenia na komórkowe i stacjonarne - 29pln
- nielimitowane SMS i MMS do wszystkich - 9pln
- pakiet 350 MB - 5pln
- pakiet 700MB - 7pln
- umowa na czas nieokreślony
Mają nowatorski mechanizm na naszym rynku polegający na tym, że jeżeli w danym miesiącu z jakichś powodów nie będziesz korzystał z telefonu lub korzystał na tyle mało, że nie przekroczysz progu 29pln przy połączeniach i 9pln przy SMS, to płacisz tylko tyle ile wykorzystałeś.

TMobile (taryfa Premium)
- nielimitowane połączenia na numery komórkowe i stacjonarne - 39pln (z pakietem 2GB 49pln)
- 100tys. SMS i MMS do wszystkich - 0pln
- umowa na 24m-ce

Play
- nielimitowane połączenia na numery komórkowe - 29pln
- nielimitowane poł. na numery stacjonarne - 10pln
- nielimitowane SMS 10pln
- pakiet 2GB - 20pln
- umowa na 15m-cy.

Red Bull Mobile
- nielimitowane połączenia na numery komórkowe i stacjonarne - 29pln
- nielimitowane SMS i MMS do wszystkich 9pln
- bezpieczny Internet 25MB – po wykorzystaniu pakietu prędkość spada - 0pln
- darmowe oglądanie filmów na YouTube - 0pln.
- pakiet 300MB za - 6pln.

Heyah
- nielimitowane połączenia na numery komórkowe i stacjonarne - 29pln
- nielimitowane SMS do wszystkich 9pln (nie są wliczone MMSy)
- 500 MB za 9 zł, za każde kolejne rozpoczęte 500 MB + 9 zł

#681551  autor: mkkot
 10 gru 2013, 13:43
Jeśli się uwzględni bonusowe doładowania, to jednak najtaniej wychodzi mini max na kartę.

#681603  autor: bazooka
 10 gru 2013, 17:41
mkkot, jeśli miałoby się uwzględniać bonusowe doładowania to by co chwile co innego było najtańsze i najlepsze...
...i między innymi dlatego, takie zestawienie o kant d... (j.w.)

#681621  autor: jarekb11
 10 gru 2013, 18:48
sebusy,Ale bartoszc, zaznaczył że chodzi mu na umowę a nie na kartę ,chyba że coś źle zrozumiałem .
bartoszc pisze:Zwracam sie z prośbą aby ktos z kumatych na forum zamieścił aktualne najlepsze oferty nielimitowanych połączen na umowę typu NJU MOBILE,HEYACH itp skumulowane w jakiejs tabeli lub opisie najlepszych, z góry dzięki, pozdrawiam
Po za tym niewiadomo czy chodzi o same połączenia??czy o smsy/mmsy ??internet??
Dla tego prośba o precyzyjne zadawanie pytań.
Ktoś wspomniał ze smsy/mmsy można sobie odpuścić :? niby tak na upartego można ale po co? dla 9 czy 10 zł?? nie poto człowiek kupuje nolimit aby sie ograniczał.
Idąc tym tropem to na upartego można wziąć pare giga neta i komunikować sie przez komunikatory typu skype,viber,gadu gadu awaryjnie tylko mieć kilka minut jak ktoś nie ma internetu.

#681627  autor: bazooka
 10 gru 2013, 18:59
jarekb11, ależ zgadza się - a to nie ja wyjechałem z doładowaniami...
Po prostu takie chwilowe promocje dają głęboko do myślenia czy jest sens robić takie zestawienia...
Mniej więcej to wszystko mam na myśli co piszesz...
Niektórzy będą tu starać się być obiektywni, ale duża część pojedzie po konkurencji z nienawiści i "po" złych doświadczeniach u danego operatora :)
Kolega zakładający temat - rzucił go i znikł, a reszta tworzy parodię albo zaraz jakąś "przepychankę"...
Nikt takich zestawień nie robi, bo każde podejście klienta jest INDYWIDUALNE.

#681631  autor: jarekb11
 10 gru 2013, 19:19
Dokładnie.....do tego człowiek często wybiera troszke niby droższą oferte ale dla niego wygodniejszą ,czy bezpieczniejszą.

#681635  autor: Ruben
 10 gru 2013, 19:33
Autor zadał pytanie o ofertę abonamentową. Zebrałem chyba wszystkie i przedstawiłem z dopłatami za rożne opcje.
W mojej ocenie takie zestawienie ma jak najbardziej sens ponieważ obrazuje zawartość oferty i cenę a sprawy zasięgu, to indywidualna sprawa i nie ma sensu tutaj o tym pisać. Zainteresowany otrzymał informacje a jak będzie coś bardziej go interesować, to zapyta ponownie.

#681666  autor: ciekawy
 10 gru 2013, 20:31
Res Bull Mobile jako jedyna sieć nie dolicza dodatkowych kosztów netu i oferuje dodatkowe pakiety,nie nalicza dodatkowych opłat po wykorzystaniu limitu netu i nie szuka haczyków jak tu nabić klientów w dodatkowe koszty,co najlepiej widać po Heyah,
ne jestem przeciwko Heyah ale mogliby poprawić taryfe żeby klient nie płacił dodatkowo po limicie,a RBM zasługuje na pochwałe bo ma dobre warunki
Ostatnio zmieniony 11 gru 2013, 19:57 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

#681990  autor: buba1234
 11 gru 2013, 20:32
jarekb11 pisze:sebusy,Ale bartoszc, zaznaczył że chodzi mu na umowę a nie na kartę ,chyba że coś źle zrozumiałem .
bartoszc pisze:Zwracam sie z prośbą aby ktos z kumatych na forum zamieścił aktualne najlepsze oferty nielimitowanych połączen na umowę typu NJU MOBILE,HEYACH itp skumulowane w jakiejs tabeli lub opisie najlepszych, z góry dzięki, pozdrawiam
Po za tym niewiadomo czy chodzi o same połączenia??czy o smsy/mmsy ??internet??
Dla tego prośba o precyzyjne zadawanie pytań.
Ktoś wspomniał ze smsy/mmsy można sobie odpuścić :? niby tak na upartego można ale po co? dla 9 czy 10 zł?? nie poto człowiek kupuje nolimit aby sie ograniczał.
Idąc tym tropem to na upartego można wziąć pare giga neta i komunikować sie przez komunikatory typu skype,viber,gadu gadu awaryjnie tylko mieć kilka minut jak ktoś nie ma internetu.
Cóz, ja optymalizuje wszystko na bieżąco, do tego sam nie lubie pisac smsów [choc moge je dyktowac] to subiektywne podejscie ale jak mam nolimit minut do wszystkich to smsów wysyłał nie bede. Są taryfy na kartę, gdzie minuta to 29gr/min, a sms 19gr tam ludzi zniechecają do pisania.

1GB starcza na około 1700-3400minut przez Vibera chyba. Minuta od 0,3 do 0,6MB, lub miliony czy miliardy smsów internetowych.