• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#679768  autor: pakierhakierxd
 04 gru 2013, 06:32
W Note 2 Lte mam hspa dc (do 42mb) + lte do 100.
Może za jakiś czas kupię kartę np. Orange i przestestuje jak działa na tym telefonie.
Bo wynik do 7 mb miałem na hspa + na tablecie do 21 mb -w Orange.
Ale myślę że nic się nie zmieniło bo nie raz testowałem i zawsze było praktycznie tak samo,wogóle bywały miejsca gdzie było tylko 2 mb i to w centrum.
Wszystko zależy od tego jakie są nadajniki,obciążenie sieci i wiele innych parametrów;)
Testując u mnie przy domu ostatnio na 4 operatorach internet choć mam 3g wszystkich ,ale dobrze że choć te 3g jest,testy wyglądały tak
Play 7.2 max
Plus 1.3(testowałem na karcie Play gdzie jest ograniczenie do 2 mb)
Orange/T-Mobile 0.20 (testowałem na karcie Play gdzie jest ograniczenie do 2 mb)

Poza Playem wszędzie jest marny zasięg 3g w moich okolicach :P
Jak wyjdzie się z uliczki tam gdzie mieszkam to już jest trochę lepiej.
Jakaś taka uliczka że zasięg 3g gorszy :]
Gdybym miał brać mobilny do domu to chyba tylko została by mi opcja Play lub inny ale z anteną :D
Ostatnio zmieniony 04 gru 2013, 06:39 przez pakierhakierxd, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam :)

#679769  autor: ja.michal
 04 gru 2013, 06:36
pakierhakierxd pisze: Może za jakiś czas kupię kartę np. Orange i przestestuje jak działa na tym telefonie.
Lepiej kartę T-Mobile. Z doświadczenia wiem, że osiągi w T-Mobile prepaid są równie tym w postpaid. Nie to co Orange, gdzie jest różnie.

Coś masz pecha z tymi prędkościami, albo okolica mocno nasycona klientami Orange, a co za tym idzie, większe obciążenie "kawałka tortu".

#679770  autor: pakierhakierxd
 04 gru 2013, 06:41
No może T-Mobile,nigdy nie testowałem ich neta na ich karcie :)

Pozdrawiam :)

#679773  autor: ja.michal
 04 gru 2013, 07:19
To spróbuj. Powinieneś być mile zaskoczony. :)