• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#666376  autor: robag
 07 paź 2013, 17:02
kryniczanin,takich zjadaczy nerwów w tym kraju jest więcej,właściwie na każdym kroku.Opieka zdrowotna,urzędy... ech,długo by wymieniać. A kilka lat temu pracowałem w Hiszpanii,na Majorce. Nie mając żadnego meldunku,pozwolenia na pracę,podpisałem odpowiednik Mixa w Vodafonie , wszystko trwało 10 min. , podałem tylko adres gdzie pomieszkuję,imię i nazwisko. Konto w banku też dali,no musiałem gdzieś wpłacać zarobione pieniądze...Jakoś tam z wszystkim łatwiej było,może dlatego teraz kryzys i bezrobocie u nich takie duże ? ;-)

#666761  autor: radexbcna
 09 paź 2013, 15:42
robag pisze:kryniczanin,takich zjadaczy nerwów w tym kraju jest więcej,właściwie na każdym kroku.Opieka zdrowotna,urzędy... ech,długo by wymieniać. A kilka lat temu pracowałem w Hiszpanii,na Majorce. Nie mając żadnego meldunku,pozwolenia na pracę,podpisałem odpowiednik Mixa w Vodafonie , wszystko trwało 10 min. , podałem tylko adres gdzie pomieszkuję,imię i nazwisko. Konto w banku też dali,no musiałem gdzieś wpłacać zarobione pieniądze...Jakoś tam z wszystkim łatwiej było,może dlatego teraz kryzys i bezrobocie u nich takie duże ? ;-)
baaa tam nawet kredyt dostaniesz bez meldunku. nie tylko w hiszpani. niestety polska jest sto lat za murzynami a komunistyczne prawo nadal obowiazuje . w polsce zawsze przed policja legitymuje sie starym prawem jazdy by nie musieć płacić mandatu na miejscu
w innych krajach meldunek wogle nieistnieje ale jak juz chce może to zgłosic mijsce pobytu .
bedac w polsce likwidowałem stare konto . w miedzy czasie mialem juz nowy dowód z pustym miejscem na adres , pani tylko w stystemie wpisywała zera gdy spytałem sie jej oto stwierdziła ze w erze ucieczki z polski milionow niemieli wyjscia i zmienii swój regulamin.
w polskim prawie jest obowiazek meldunkowy haha ale żaden kodeks nie przewiduje za to kary odkąd pamietam i napewno nie jest to od 1 sty 2012

#667078  autor: ciekawy
 10 paź 2013, 23:42
Sharly,a jak długo jest ważne zaświadczenie z urzędu miasta o zamieszkaniu ?