• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #653044  autor: bartoszc
 07 sie 2013, 00:42
Witam,
z tego względu że juz raz otrzymałem tu na forum konkretną odp co do swojej osoby chciałbym dopytać jakie najlepsze rozwiązanie proponujecie dla moich dziadków. Dzwonią niewiele na poziomie - dziadek - ok 10 zł m-c TYLKO połaczenia głosowe. Babcia nieco więcej + SMS-y.Internet w obu przypadkach oczywiscie zupełnie niepotrzebny. Telefony posiadaja ( starsze egzemplarze lecz pewnie nie beda chcieli żadnej wymiany) więc oferta bez telefonu.Wchodzi w grę prepaid jak i umowa. Każdą rozsądną propozycję chętnie rozważę.Obecnie oboje są w T-mobile prepaid taryfa Hot. Dziękuję

#653046  autor: Emsi
 07 sie 2013, 01:04
Najprostsze rozwiązania oferują operatorzy MVNO, także jakiś Virgin Mobile.
 #653054  autor: ciekawy
 07 sie 2013, 03:33
bartoszc pisze:Witam,
z tego względu że juz raz otrzymałem tu na forum konkretną odp co do swojej osoby chciałbym dopytać jakie najlepsze rozwiązanie proponujecie dla moich dziadków. Dzwonią niewiele na poziomie - dziadek - ok 10 zł m-c TYLKO połaczenia głosowe. Babcia nieco więcej + SMS-y.Internet w obu przypadkach oczywiscie zupełnie niepotrzebny. Telefony posiadaja ( starsze egzemplarze lecz pewnie nie beda chcieli żadnej wymiany) więc oferta bez telefonu.Wchodzi w grę prepaid jak i umowa. Każdą rozsądną propozycję chętnie rozważę.Obecnie oboje są w T-mobile prepaid taryfa Hot. Dziękuję
chyba tylko można polecić nju z minimalną opłatą 9 zł albo Virgin, w tej opłacie to raczej za dużego wyboru nie ma

#653081  autor: Blank
 07 sie 2013, 09:53
bartoszc,

Pomimo, że nadal jestem strasznie zirytowany działaniem tego operatora (strona, opisy, forma sprzedaży, itp.), to uważam, że do rozważenia są wyłącznie 2 operatorzy MVNO, w tym właśnie ten irytujący.

1. Virgin Mobile - osobiście testuje i jestem więcej niż zadowolony. 19gr/min, 6gr/SMS (przynajmniej do końca roku). +50% do każdego doładowania (bonus na konto główne, ważny rok), rok ważności konta. Aby dostać BONUS, należy zarejestrować się w Klubie Virgin. Wystarczy, że zrobisz to za dziadków jednorazowo i do każdego doładowania, niezależnie od jego sposobu dostaną bonus. Efektywnie obniża to koszty do 4gr/SMS i 12,67 (~13) gr/min.
Działa w zasięgu Play oraz na roamingu Orange. Po przeniesieniu, dodatkowo, teoretycznie dochodzi Plus. Doładowania kodami Virgin.

2. Klucz mobile - wyjątkowo irytujący operator z kiepską stroną internetową i opisem grupy docelowej, który jeży mi włosy na głowie. Wygląda na strasznie nieprofesjonalnego, ale mimo wszystko jego oferta (o ile zostanie utrzymana) wygląda ciekawie.
19gr/min, 9gr/SMS i ... 50 gr/MMS (hahaha, domyślam sie, że MMSów twoi dziadkowie nie wysyłają ;]).
Tak, wiem. Nie wyglada to lepiej niż 1., ale jest coś jeszcze:
Po doładowaniu za 50 zł, przez 180 dni, uzyskujesz w sumie 12000 minut wewnątrz sieci Klucz (czyli dziadkowie mogliby się kontaktować za friko). Dodatkowo SMSy w sieci także są bezpłatne (choć tym razem bez żadnych warunków).
Operator działa na zasięgu sieci Plus. Doładowania kodami Plusa.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#653120  autor: manyaky
 07 sie 2013, 11:52
Dla dziadka w ciemno Virgin Mobile. Przetestuj wcześniej zasięg Playa. Virgin co prawda działa również na Orange i Plusie (tylko przenoszone numery), ale jeśli osoba jest mało zaawansowana technologicznie, to lepiej żeby wszystko działało dobrze na zasięgu głównym/macierzystym - na Play.

Jeśli babcia wysyła mniej niż 150-200SMSów, to również Virgin z powyższym zastrzeżeniem.

Zarejestruj również karty w Klubie Virgin, to do każdego doładowania dostaną +100% doładowania.

#653313  autor: ciekawy
 08 sie 2013, 02:25
może lepszym rozwiązaniem byłoby nju, jak dziadek czy babcia przekroczą 29 zł to potem nie płacą więcej za rozmowy, a jak nie chcą to dzwonią do 9 zł