• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #642920  autor: anomus
 28 cze 2013, 12:14
Witam,

W sierpniu kończy mi sie umowa z Orange, gdzie mam abonament za 59 zł

Szukam czegoś w podobnym standardzie ale z telefonem takim jak, max do 200 zł

xperia L
SIII lub SIII mini
LG9
Xperia L

Chodzi o to by były minuty do wszystkich około 700 wymienne na sms albo sms dodatkowo, do tego internet wystarczy 1gb, najlepiej rozmowy i sms do sieci za free oraz moze 1 numer z innej sieci za free

Możecie coś polecić ?

Dziękuje

#642972  autor: manyaky
 28 cze 2013, 14:46
1) nju z rachunkiem
29zł za nielimitowane rozmowy
9zł za nielimitowane SMSy
7zł za pakiet 700MB
zasięg Orange, tylko SIM
umowa na czas nieokreślony
= 45zł miesięcznie

2) Play Formuła L Tylko SIM
800 minut/sms do wszystkich sieci
500MB danych
darmowe rozmowy i SMSy w sieci
poza abonamentem stawka 19gr za min/sms
zasięg 3 sieci
umowa na 12 miesięcy
opcja nielimitowanych stacjonarnych za 7zł/mies. (pierwsze 3 miesiące za darmo)
= 49zł miesięcznie

Telefon kupujesz na allegro, bo taniej.

Możesz też spróbować coś wydusić z działu utrzymaniowego Orange, ew. połączyć z jakąś usługą typu neostrada/tel. stacjonarny i uzyskać rabat w Orange Open.

#642977  autor: david4nal
 28 cze 2013, 14:55
Duże wymagania jak na taki abonament z takimi telefonami do 200zl ;)

Jedyne co mi przychodzi do głowy to SmartPlanMulti za 69zł (600 minut, 1GB) + telefon LG L9 za 49zł
W Plusie jest jakaś promocja (sklep internetowy) teraz na Samsung G SIII za 1zł w abo 64,90zł
Albo Formuła M za 69zł (400 minut, 1,5GB) i Samsung Galaxy SIII mini za 399zł

#643147  autor: buba1234
 28 cze 2013, 23:42
Ja bym brał Play mini max, lub nju z rachunkiem a telefon na raty w supermarkecie.

tu masz co napisalem juz na podobny watek:

Abonament z telefonem zablokuje ci obnizke cen na rynku na ile 2 lata? to jest główny haczyk abonamentu, masz ceny stałe przez okres umowy a prepaidowcy, czy ci co maja abonament na czas nieokreslony moga nawet co miesiac cos dostawać w ofertach.

Play mini max
Nielimitowane rozmowy moga sie bardzo przydać.
Jak od razu wykupisz pakiet internetowy to te 5zł nie bedzie ruszone. Moja porada do przegladania neta uzywaj Opera mini lepiej sie zniej korzysta i transfer niezle zmniejsza dzieki temu ostro zaoszczedzsiz na pakiecie. Ja od stycznia przejrzalem strony co ważą 1,9 GB a pobrało około 120MB. :D

Moim zdaniem w praktyce cena za miesieczne uzytkowanie tej taryfy bedzie taka:
1. Rozmowy 29zł
2. smsy - w praktyce skoro rozmowy sa nolimit to po co wysylac smsy lepiej zadzwonic czyli 0zł
3. internet 500MB 9zł

Całośc na miesiac: przy pakiecie 500MB
29zł + 0zł + 9zl = 38zł

Z uwagi na ważnośc konta lepiej ładowac na wszelki wypadek co 2 miesiace 80zł

Calość na miesiac w wariancie z 100MB 5zł
29+ 0 + 5 = 34zł

ładować 70zł na 2 miesiace

Jak wiecej internetu niz 500MB to nju z rachunkiem, ma pakiety 700MB za7zł i 350 MB za 5zł.

W porowanniu z abonamentem z telefonem zaoszczedzisz bardzo dużo [ do tego nie wiesz ile bedziesz potrzebowal minut]
moja porada kup telefon w sklepie na raty, nie bedziesz uzalezniony od operatora i jego stalych stawek przez lata. :D

#643260  autor: manyaky
 29 cze 2013, 14:26
Mini Max się nie opłaca przy jego wykorzystaniu internetu.