• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #639879  autor: Ranger
 16 cze 2013, 14:26
Wiem, że siedzi tu co najmniej kilka osób biegłych w ofertach, zatem pozwolę sobie skierować to luźne zapytanie.

Poszukuję dobrej oferty dla dwóch telefonów abonamentowych, w grę wchodzi przeniesienie od Play. Jeden numer będzie potrzebował około 500 minut miesięcznie, ale też jakiejś puli sms (mogą być zamienne z minutami). Internet jest zbędny. Drugi numer to jakieś 200-300 minut, również z jakąś pulą sms, bez internetu. Na czym mi zależy? By numery te mogły się z sobą kontaktować bez jakichkolwiek kosztów (vel darmowe połączenia wewnątrz sieci), zarówno przez telefon, jak i sms. Co więcej usługa ta musi działać, gdy jeden z numerów będzie za granicą (Unia Europejska). Pierwszy numer - max 50 zł na miesiąc (bez słuchawki), drugi też maksymalnie 50 zł na miesiąc (bez słuchawki)

Jeśli ktoś ma tyle cierpliwości, to może też do powyższych zaproponować jakieś słuchawki w cenie do 100, max 200 pln w ramach abonamentu, wtedy też powyższe progi wzrosną o 10-20 pln max. Umowa może być na 24 miesiące.

Szukam ofert od Plusa, Orange, w ostateczności T-Mobile. Jak widać chodzi mi wyłącznie o sieci, które mają własne stacje bazowe, bez roamingu na wzór Play i obie słuchawki to abonament.

Dzięki za pomoc :)

Obrazek

#639888  autor: manyaky
 16 cze 2013, 15:20
Nju spełnia wszystkie warunki. Przy takiej ilości minut osiągniesz pułap 29zł, więc tak czy inaczej będą darmowe rozmowy między nimi. Co do roamingu, to nie ma takiej możliwości, aby rozmowy miedzy nimi były zupełnie darmowe.

#639943  autor: Ranger
 16 cze 2013, 19:39
Oookej, czekam jeszcze na dalsze wpisy :)

Obrazek

#639983  autor: MarekAG
 16 cze 2013, 22:48
Nju mobile, ewentualnie Formuła Mini Max.

#639987  autor: Ranger
 16 cze 2013, 23:30
Formuła Mini Max to prepaid, więc odpada. Czekam jeszcze na wypowiedzi ludzi, którzy są w Nju i mogą powiedzieć, jak to wygląda od strony zasięgu (czy Orange traktuje ich z priorytetem własnych klientów, czy też jest inaczej).

Obrazek

#639990  autor: WeBeR
 16 cze 2013, 23:38
w Nju Mobile zasięg w pełni od Orange korzysta jako submarka Orange, co do zasięgu Orange to trzeba samemu sprawdzić w swoim regionie czy działa stabilnie. Z użytkowaniem na dwóch numerach wyjdzie po 38zł co miesiąc (rozmowy i smsy w ramach sieci są traktowane jak do wszystkich, czyli + 9zł za smsy będą z pewnością co miesiąc do rachunku doliczane), na początku istnienia submarki były pewne problemy techniczne (np. rozliczenia, naliczanie) ale przynajmniej u mnie jest już jak najbardziej w porządku (po kilku reklamacjach). Co do połączeń i smsów w ramach roamingu na terenie Unii Europejskiej to niestety żaden z wiodących operatorów nie ma darmowych (lub z puli nielimitowanych) połączeń i smsów. W tej kwestii pozostają jedynie oferty takie jak LycaMobile lub Klucz Mobile

#641803  autor: juliam990
 24 cze 2013, 13:18
Nju mobile idealny, ale ostatnio (ja mam) problemu z zasięgiem w tej sieci.

#641817  autor: kamil1221
 24 cze 2013, 14:17
W Orange jeśli wybierzesz nową taryfę tylko SIM też nie jest źle.

Za 44,90 masz 900 minut do wszystkich sieci + bez limitu do Orange, 3 mies. za 0zł i aktywacja za 10zł. Umowa na 20 mies. Jeśli oba numery będą na 1 abonenta dodatkowo otrzymasz rabat 10zł na FV co mies.

Reasumując łącznie 79,80 - 2 numery, każdy z nich po 900 minut do wszystkich sieci i bez limitu do Orange.

Po abonamencie 19gr za 1min.