Mam problem z ktorym wczesniej sie nie spotkalem ani ja ani zaden z moich znajomych.Mam simensa C60 w plusie dokladnie w mixie ale to nie jest najistotniejsze.Niedawno dzwonilem do kumpla pod nr ktory juz wczesniej wiele raz dzwonilem i bylo wszystko ok.Tym razem moje zdumienie bylo ogromne gdy w sluchwce zamiast kumpla uslyszalem zupelnie inna osobe, ktorej kompletnie nie znam.Sprawdzilem czy nr jest poprawny kilka razy i zapewniam wam ze jest.Ale nejlepsze jest to ze gdy on do mnie dzwoni jest wszystko ok tzn. dodzwania sie do mnie bez problemu ja z kolei gdy dzwonie do niego zglasza sie ktos inny!Jeszcze raz powtarzam nr sa prawidlowe!Pomocy!!!
- Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Panowie watpie w to przekierowywanie.Opisany problem dzieje sie zawsze tzn gdy tel. jest wlaczony,wylaczony,zajety,poza zasiegiem .Zawsze i to w dodatku tak jest tylko z moim nr!No chyba ze w jego fonie (6230i)jest opcja by przekierowywac rozmowy dla konkretnego nr?Jesli wie ktos cos o tym to niech da znac.[/b]
No właśnie tak działa przekierowanie!
Masz wyłączony telefon, jesteś poza zasięgiem, numer jest zajęty- osoba dzwoniąca zostaje przekierowana na inny numer.
W jego Nokii jest taka opcja. Zaryzykuję stwierdzenie, że w każdym telefonie jest przekierowanie (no może w tych bardzo starych nie ma).
A w sumie istotne jest w czym ma telefon. Nie wiem jak to jest w Mixplusie, ale może on świadczy taką usługę i kolega przez przypadek włączył sobie przekierowanie
Masz wyłączony telefon, jesteś poza zasięgiem, numer jest zajęty- osoba dzwoniąca zostaje przekierowana na inny numer.
W jego Nokii jest taka opcja. Zaryzykuję stwierdzenie, że w każdym telefonie jest przekierowanie (no może w tych bardzo starych nie ma).
A w sumie istotne jest w czym ma telefon. Nie wiem jak to jest w Mixplusie, ale może on świadczy taką usługę i kolega przez przypadek włączył sobie przekierowanie
...::: Made for loneliness :::...
Kody sieciowe GSM z google:
http://www.fkn.pl/artykuly/artykul/ida_ ... 3/adid__5/
i
http://www.gsmservice.pl/kody/index.php
Raczej nie można włączyc przekierowań dla jednego numeru, przynajmniej ja nie spotkałem sie z taką funkcjonalnością usługi. Przekierowania można wprowadzić takze w aparacie nie wyposażonym w taką funkcję, wystarczy wprowadzć odpowiedni kod.
Może problem nie wynika z ustawionego przekierowania, ale nie szkodzi spawdzić.
Kod deaktywujący wszelkie przekierowania to chyba ##002# ( dawno nie używałem, więc nie jestem pewien na 100%). Wyślij koledze smsem do wypróbowania.
http://www.fkn.pl/artykuly/artykul/ida_ ... 3/adid__5/
i
http://www.gsmservice.pl/kody/index.php
Raczej nie można włączyc przekierowań dla jednego numeru, przynajmniej ja nie spotkałem sie z taką funkcjonalnością usługi. Przekierowania można wprowadzić takze w aparacie nie wyposażonym w taką funkcję, wystarczy wprowadzć odpowiedni kod.
Może problem nie wynika z ustawionego przekierowania, ale nie szkodzi spawdzić.
Kod deaktywujący wszelkie przekierowania to chyba ##002# ( dawno nie używałem, więc nie jestem pewien na 100%). Wyślij koledze smsem do wypróbowania.
Nie rozumiem!!Aserto pisze: Raczej nie można włączyc przekierowań dla jednego numeru, przynajmniej ja nie spotkałem sie z taką funkcjonalnością usługi.
Jak nie można, jak mój znajomy włączył sobie przekierowanie na mój numer i jego znajomi dzownili do mnie

...::: Made for loneliness :::...
@Kaczy - jeśli dobrze rozumiem,to jemu chodziło o to,że przekierowanie zostało włączone tylko dla jednego konkretnego numeru dzwoniącego
np.ja dzwonię do Ciebie to mnie przekieruje,a kogoś innego już nie,bo masz ustawione przekierowanie tylko dla mnie,ale to nieistotne,bo takiej funkcji nie ma
przekierowanie jest dla wszystkich numerów dzwoniących.
Twój kumpel ma włączone właśnie takie przekierowanie.Ja zresztą też mam takowe włączone.Można to wyłączyć,ale jest przydatne,gdy nie masz jak odebrać telefonu,jesteś poza zasięgiem,ale w tym czasie rozmawiasz z kimś innym

Twój kumpel ma włączone właśnie takie przekierowanie.Ja zresztą też mam takowe włączone.Można to wyłączyć,ale jest przydatne,gdy nie masz jak odebrać telefonu,jesteś poza zasięgiem,ale w tym czasie rozmawiasz z kimś innym

Problem tkwi w tzw. przekierowaniu bezpośrednim. Poprostu trzeba anulować przekierowanie. Natomiast nie wierzę iż tak jest tylko kiedy Ty do tego dzwonisz. Owszem, jest to możliwe ale prawie nikt z tego nie korzysta. Żeby tak było musiałbyś korzystać z ustawienia/funkcji w telefonie która się nazywa "wybieranie ustalone"Blazej pisze:Panowie watpie w to przekierowywanie.Opisany problem dzieje sie zawsze tzn gdy tel. jest wlaczony,wylaczony,zajety,poza zasiegiem .Zawsze i to w dodatku tak jest tylko z moim nr!No chyba ze w jego fonie (6230i)jest opcja by przekierowywac rozmowy dla konkretnego nr?Jesli wie ktos cos o tym to niech da znac.[/b]