• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #634183  autor: konn365
 20 maja 2013, 18:32
Witam!

Za niedługo kończy mi się umowa z Orange. Planuję przejść do Nju Mobile. Z tego co słyszałem, to ten tani operator należy do Orange.

Jeśli więc np. moja dziewczyna ma mixa w Orange + pakiet SMS jedynie do Orange to będzie do mnie mogła pisać za darmo skoro ten Nju Mobile to praktycznie Orange?

Jak to wygląda w praktyce? Sprawdzał ktoś? Bo wiem że swego czasu np. działała tak Era i Heyah - czyli tolerowano takie praktyki. :P

[ Dodano: 2013-05-20, 18:49 ]
sam sobie odpowiem na moje pytanie - pewnie komuś się to przyda

TAK - osoba pisząca/dzwoniąca z Orange do Nju Mobile mająca pakiet jedynie do Orange nie płaci ani grosza

z tego co dowiedziałem się na infolinii to Nju Mobile jest traktowane jako Orange - więc dla mnie bomba, bo dziewczyna nie musi przenosić telefonu (ma mixa), a ja będę miał tanią ofertę no limit ;)

#634235  autor: Blank
 20 maja 2013, 20:54
Dokładnie, połączenia, SMSy do nju mobile z Orange to połączenia wewnątrzsieciowe.

Specjalnie założyłem temat na forum, aby wszystkie pytania były w jednym miejscu łatwe do odnalezienia, niestety dwa głąby - przy pozwoleniu administracji, która łaskawie daje im pierdyliard szans na poprawienie się tak spamują, że tamten temat przestaje mieć sens...

Cytuję:
Ile zapłacę za połączenie do nju mobile z innych sieci?
Połączenia z ofert Orange są traktowane jako wewnątrzsieciowe
Za połączenia z pozostałych sieci zapłacisz jak za połączenie do sieci Orange

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#634238  autor: Niezgodna7
 20 maja 2013, 21:06
Divhash, napracowałeś się troszkę, mimo tego, że Orange niezbyt lubisz
:-)