• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #632046  autor: niunius93
 09 maja 2013, 22:15
Witam. Mojemu tacie niedługo kończy się abonament w plusie i szuka czegoś nowego. Z internetu w ogólne nie korzysta, z sms-ów również nie . Jedynym wyznacznikiem jest koszt rozmów. Tata upiera się żeby mieć nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci ale to pewnie i kosztuje a ja bym chciał zminimalizować jego koszty. W zasadzie zastanawiam się czy nie lepiej by czegoś na kartę nie znaleźć. Średnio tata rozmawia przez telefon 7 godzin miesięcznie . Dałoby rade znaleźć coś ciekawego ?

@EDIT: Cena : im mniej tym lepiej <30 zł

#632049  autor: vh
 09 maja 2013, 22:17
Nju Mobile - 29 zł/mc za nielimitowane rozmowy.
Red Bull Mobile No Limits - 29,50 zł/mc i jw.

T10s, OT-311, 1650, X501, P780, GT-C3322, E560, 3S, 4X, G7 Power, X7b

#632051  autor: niunius93
 09 maja 2013, 22:22
A jak to jest z tym Nju mobile ? Jeśli np. wygadam tylko za 15 zł to przyjdzie rachunek 15 zł ? Druga sprawa czy nie płaci się nic dodatkowo za smsy i neta jeśli się z niego wgl. nie korzysta ? Bo na ich stronie jakoś tak dziwnie mają opisane ,że tam powyżej 57 zł chyba się nie wyjdzie. Ale jeśli by tylko z rozmów korzystał człowiek to tyle ile wygada dostanie rachunek , chyba ,że będzie powyżej 29 zł to wtedy i tak będzie 29 zł ? Nielimitowane rozmowy są do wszystkich sieci + stacjonarne?

#632055  autor: manyaky
 09 maja 2013, 22:30
niunius93 pisze:A jak to jest z tym Nju mobile ? Jeśli np. wygadam tylko za 15 zł to przyjdzie rachunek 15 zł ? Druga sprawa czy nie płaci się nic dodatkowo za smsy i neta jeśli się z niego wgl. nie korzysta ? Bo na ich stronie jakoś tak dziwnie mają opisane ,że tam powyżej 57 zł chyba się nie wyjdzie. Ale jeśli by tylko z rozmów korzystał człowiek to tyle ile wygada dostanie rachunek , chyba ,że będzie powyżej 29 zł to wtedy i tak będzie 29 zł ? Nielimitowane rozmowy są do wszystkich sieci + stacjonarne?
1. Tak.
2. Nie (ale w każdym miesiącu rachunek musi przyjść za min. 9zł łącznie za sms+voice+data).
3. Tak, do wszystkich sieci i na stacjonarne.

Prosto - ile wygadasz, tyle zapłacisz, ale min. 9zł:
jeśli wygadasz 2 minuty w miesiącu - 9zł
jeśli wygadasz 40 minut - 9zł
jeśli wygadasz 48 minut - 9,12zł
100 minut - 19zł
153 minuty - 29zł
999 minut - 29zł

#632061  autor: niunius93
 09 maja 2013, 22:40
Ok wszystko jasne. Teraz kwestia ostateczna - to jest "promocja" (np. do końca roku) czy ich stała i niezmienna oferta ?

#632069  autor: manyaky
 09 maja 2013, 23:21
Oferta jest stała.

#632083  autor: Ruben
 10 maja 2013, 07:18
niunius93, nju mobile ma dobrą ofertę i u nich nielimitowane rozmowy kosztują 29 pln a nielimitowane SMSy 9 pln. Zakładając, że ojciec dużo dzwoni i pisze, to zapłaci maksymalnie 38 pln.
Jeżeli jednak jest w Plusie, to proponowałbym złożyć wypowiedzenie, ponieważ dla takich osób jest przygotowana inna oferta. Ostatnio proponują 50% rabat na cały okres umowy.
- OMG 59,90pln 1000 min + nielimitowane do Plusa, czyli do zapłaty ~30 pln/m-c
- OMG 39,9pln z 550 min
- OMG 29,9pln z 340 min
- OMG 19,9pln z 180 min
do każdego rabat 50 % na cały okres umowy.
Warto się zastanowić, tym bardziej, że nju jest (jak mówi regulamin) ofertą promocyjną a umowa jest na czas nieokreślony czyli zawsze może zostać wycofana. Oczywiście nie twierdzę, że tak się stanie za 3m-ce ale trzeba mieć tego świadomość.
Zapoznaj sie z tym tematem http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... &start=750

#632126  autor: paker
 10 maja 2013, 12:41
Ciekawą ofertę ma nju mobiel. Mają tam rozmowy bez limitu za 29zl/miesiac

#632143  autor: manyaky
 10 maja 2013, 13:30
Ruben pisze:nju jest (jak mówi regulamin) ofertą promocyjną
Sorry, ale pisanie czegoś takiego jest dla mnie niezrozumiałe.

To są promocje, bo tego wymaga konstrukcja oferty. Formuły też są zrobione w oparciu o promocje OMG zapewne również. Oferta nju jest stała, a nawet jeśli (co się nieprędko wydarzy) byłyby jakieś zmiany, to brak umowy na 12/24 miesiace jest tylko na plus i można się przenieść.
Ruben pisze:czyli zawsze może zostać wycofana
Dobrze wiemy, że nie będzie, więc nie ma sensu straszyć.

#632149  autor: Ruben
 10 maja 2013, 13:52
manyaky, TUTAJ jest regulamin. Niczego ponad to, co jest napisane nie dodałem od siebie.
Nie wiem, dlaczego traktujesz mój post jako formę straszenia. Czy gdziekolwiek skłamałem? Zaznaczyłem wręcz wyraźnie, że też nie spodziewam się wycofania szybkiego oferty ale jeżeli ktoś pyta, to staram się udzielać informacji pełnej żeby miał świadomość.
Piszesz, że można sie przenieść jak pogorszą warunki. Tak, masz rację ale wówczas ofery przedłużeniowej w Plusie nie dostanie tylko u każdego operatora dostanie podstawową ofertę. Uważam, że przy rozmowach do 500 min/m-c oferta Plus może być korzystniejsza (20pln) i jest na 12m-cy. nju mobile z rachunkiem uważam za bardzo dobrą ofertę ale nie każdy potrzebuje no limit.
Przedstawiłem oferty a zainteresowany sam zdecyduje co bardziej mu odpowiada.

#632165  autor: manyaky
 10 maja 2013, 15:18
Chodziło mi o ten fragment:
czyli zawsze może zostać wycofana
ale trzeba mieć tego świadomość.
w kontekscie
Michał Paschalis-Jakubowicz, dyrektor marketingu usług mobilnych Orange Polska pisze:To powinno przekonać tych, którzy zgłaszali wątpliwości, czy tak atrakcyjna oferta jak nju mobile nie zostanie wycofana po kilku miesiącach. Nie zostanie, nasze plany sięgają dużo dalej - dodaje.
To trochę straszenie, czymś co się nie wydarzy. Nie ma sensu o tym wspominać.

Nie piszę, że kłamiesz, nie piszę, że Plus może nie być korzystniejszy w ofercie dla 'uciekających'